Daniel Marek patrí medzi TOP šéfkuchárov Slovenska, ocenenie získal v súťaži Gurman Awards a už od detstva vedel, že by chcel byť kuchárom. Z rodnej Dubnice nad Váhom prišiel do Bratislavy – najprv bol pravou rukou šéfkuchára Jaroslava Žídeka v reštaurácii Albrecht a neskôr túto reštauráciu aj sám viedol. V súčasnosti je executive chefom kuchyne trenčianskeho hotela Elizabeth. Jeho pesto si určite namiešajte, bude vám chutiť!
Pesto z medvedieho cesnaku
2 POHÁRIKY, PRÍPRAVA 10 MINÚT
Potrebujete:
- 200 g medvedieho cesnaku
- 50 g píniových orechov
- 100 g parmezánu
- 300 ml olivového oleja
- soľ, mleté čierne korenie
POSTUP:
- Všetky ingrediencie dajte do kuchynského robota a rozmixujte na pesto.
- Po vymiešaní osoľte a okoreňte podľa chuti. Pesto pridávajte do cestovín, ochuťte ním rôzne mäsá, rizoto alebo omáčky. Dobrú chuť!
Tipy na ďalšie DOBROTY z MEDVEDIEHO CESNAKU nájdete v našej GALÉRII: KLIKNITE SEM!
Ďalšie tipy z Dobrého jedla: