objednať časopis
všetky kategórie

"Mám veľmi rád medvedí cesnak, páči sa mi, keď si ho sám alebo s kolegami nazbieram. Robíme z neho pesto, olej, čipsy, práškové korenie a v sezóne varíme polievky, rizoto, chutné nátierky a toto DOKONALÉ PESTO," prezradil Dobrému jedlu oceňovaný šéfkuchár Daniel Marek.

Daniel Marek patrí medzi TOP šéfkuchárov Slovenska, ocenenie získal v súťaži Gurman Awards a už od detstva vedel, že by chcel byť kuchárom. Z rodnej Dubnice nad Váhom prišiel do Bratislavy – najprv bol pravou rukou šéfkuchára Jaroslava Žídeka v reštaurácii Albrecht a neskôr túto reštauráciu aj sám viedol. V súčasnosti je executive chefom kuchyne trenčianskeho hotela Elizabeth. Jeho pesto si určite namiešajte, bude vám chutiť!

Pesto z medvedieho cesnaku

Pesto z medvedieho cesnaku je úžasná dobrota. Už viete, kam naň vyrazíte?
Pesto z medvedieho cesnaku je úžasná dobrota. Už viete, kam naň vyrazíte?
Zdroj: shutterstock

2 POHÁRIKY, PRÍPRAVA 10 MINÚT

Potrebujete:

  • 200 g medvedieho cesnaku
  • 50 g píniových orechov
  • 100 g parmezánu
  • 300 ml olivového oleja
  • soľ, mleté čierne korenie
Nekysne cesto, nebudete ani vy.
Čítajte viac
Opäť ZAČÍNAM JESŤ LAVAŠ namiesto CHLEBA: Už viem, že SCHUDNEM!

POSTUP:

  1. Všetky ingrediencie dajte do kuchynského robota a rozmixujte na pesto.
  2. Po vymiešaní osoľte a okoreňte podľa chuti. Pesto pridávajte do cestovín, ochuťte ním rôzne mäsá, rizoto alebo omáčky. Dobrú chuť!

Tipy na ďalšie DOBROTY z MEDVEDIEHO CESNAKU nájdete v našej GALÉRII: KLIKNITE SEM!

Ďalšie tipy z Dobrého jedla:

Ak chcete mať korpusy
rovnaké, upečte ich v troch
formách a nemusíte ich
prerezávať.
Čítajte viac
Žiarivé KOLÁČE A TORTY upečiete ZO ZELENINY: Recepty s výbornou chuťou!
Plátky marinovaného lososa chutia s prírodným syrom alebo horčicovo-smotanovým dipom.
Čítajte viac
Lepšie ako tabletka: 7 potravín, ktoré sú prevenciou proti zápalom a bolesti
Začína sa fotenie.
Čítajte viac
Rozkošný synček speváčky Dominiky Starej oslávil rôčik: Pozrite, na akej tortičke si zamaškrtil
Jedzte častejšie a menšie porcie. Vláknina by mala plniť väčšinu vášho taniera.
Čítajte viac
Jedlom proti strašiaku HELIKOBAKTEROVI: Takto uľavíte boľavému žalúdku a podporíte jeho liečbu!
Kysnutý koláč s marhuľami.
Čítajte viac
Na KYSNUTÝ KOLÁČ s mrveničkou nedáme dopustiť! Miniete naň aj ovocie z kompótu
Tehotná Katka miluje piecť. Toto je jej obľúbený kiš.
Čítajte viac
Tehuľka Katka Jakeš nám dala RECEPT na geniálne PITÉ po jej babke: Nemá chybu!