Reklama

Manžel mi upiekol MORČACINKU Evy Pavlíkovej: Ach panebože, to je NESKUTOČNÁ DOBROTA! (RECEPT)

Pečené morčacie od Evy Pavlíkovej chutí ako sen!

Zdroj: Dobrejedlo

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Na druhý deň som jej zavolala a pekne poďakovala. Budete túžiť urobiť to isté, či si morčacie upečiete sami, alebo vám ho pripraví vaša polovička :) Recept, ktorý Evu už dávno naučil jej kolega z Nitrianskeho divadla Jožko Dóczy, vyhlásený to kuchár, si doma zamilujete! Mäsko pečené v troch druhoch tuku nemá konkurenciu... rozpadá sa, je extra šťavnaté a nádherne vonia.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Kurča pečené naplocho

    Obľúbená herečka predstavila svoj zdedený recept Gabovi Kocákovi v relácii RTVS Tajomstvo mojej kuchyne predminulý víkend. Doma nám tiekli slinky potokom, hneď ako morčacinku vybrala z rúry, a keď sme ju o pár dní ochutnali, muselo sa jej v dobrom štikútať :)  "Veľmi sa teším, že vám chutilo. Od malička som sa pohybovala v rodine, kde sa jedlu a stolovaniu preukazovala patričná vážnosť a úcta. No a zrejme som podedila gény na varenie po mojej maminke a babičke... vlastne všetky ženy v našej rodine boli vychýrené kuchárky... K morčacinke vám všetkým želám dobrú chuť!"

    Evkine pečené morčacie

    ZA CELÝ PLECH PRÍPRAVA 15 MINÚT PEČENIE 150 MINÚT

    Potrebujete:

    • morčacie stehná a krídla (koľko sa vám zmestí na plech, môj manžel pridal aj 1 prsia s kožou)
    • dobrá údená slanina
    • 125 g masla
    • 1 hrnček oleja
    • 2-3 strúčiky cesnaku
    • 200 ml teplej vody
    • soľ

    POSTUP je na ďalšej strane >>>

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Padajú vám na jar vlasy? Začnite jesť TIETO DOBROTY!
      Zdroj: NMH
      1. Dno pekáča posypte soľou a naukladajte naň kúsky slaninky - nakrájajte ju na tenkou. Pekne sa tak prepečie.
      2. Do morčacích kúskov (dobre umytých a posolených) urobte nožíkom dierky a prešpikujte ich kockami údenej slaniny.
      3. Prešpikované mäsko rozložte na plech a poukladajte naň kúsky masla.
      4. Mäso podlejte teplou vodou zmiešananou s prelisovaným cesnakom. Môj manžel navrch uložil aj čerstvý rozmarín. A ak vám zvýšila slaninka, rozložte ju ešte na mäsko. Mňam!
      5. Pečte zakryté v rúre vyhriatej na 200° C približne dve hodiny. Potom mäsko odokryte a pečte ďalších 30 minút. Pečenú morčacinku podávajte napríklad so zemiakovou kašou. Dobrú chuť :)

      Autor článku

      Katarína Brunovská

      redaktorka magazínu Dobré jedlo
      Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.