Reklama

MALÁ KUCHYŇA: Ako ju zariadiť, aby sa do nej všetko zmestilo?

Priestor malej kuchyne treba dobre využiť.

Zdroj: https://www.instagram.com/p/Cx2QjNrt0ve/

Reklama

Ak máte na varenie málo priestoru, využite ho maximálne efektívne. Máme tu 6 šikovných rád, ktoré určite pomôžu. Všetko sa vám zmestí a bude sa vám pri práci dobre hýbať.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    KUCHYŇA Michaely Čobejovej: Biela farba a moderný dizajn

    1. Až k stropu

    Všetko je to o dômyselne navrhnutom úložnom priestore. Klasické nástenné skrinky nahraďte modelmi až k stropu a získate štedrý úložný priestor s tou výhodou, že sa vyhnete neustálemu utieraniu prachu hore na linke. Ak sa vám žiada viac vzdušnosti a nestiesnený pocit, použite presklené dvierka alebo striedajte otvorené a zatvorené police.

    2. Len to najdôležitejšie

    Držte sa v medziach, ktoré vaša skromná kuchyňa nastavuje. Nekupujte veci, ktoré by ste možno chceli mať, ale aktuálne na ne nie je miesto. Určite si priority a zaraďte len to, čo naozaj využívate. Do skriniek dávajte iba potrebné veci a dokonca i ušetríte. Veľké kuchyne totiž podnecujú k vypĺňaniu priestoru, a tak sa v nich často kopia aj zbytočnosti.

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Nemíňajte zbytočne: ŠTÝLOVÁ KUCHYŇA aj s malým rozpočtom

      3. Pracujte so stenou

      K šikovným vychytávkam, ktoré v malej kuchyni oceníte, patria závesné tyče. Spôsob uchytenia na stenu sa rôzni, niektoré vyžadujú vŕtanie, iné sú vybavené prísavkami. Zavesiť na ne môžete všetky možné kuchynské pomôcky ako napríklad naberačky alebo otvárače. Podobne praktické sú aj závesné organizéry, kam môžete uskladniť hrnčeky, poháre, utierky či pokrievky.

      Zdroj: Broste Copenhagen

      Priestor malej kuchyne treba dobre využiť.

      4. Hlboký drez

      Ak sa vám nechce umývať riad po každom varení, vyriešte to čo najhlbším drezom. Skryjete doň špinavý riad, ktorý by inak prekážal na linke. Ešte lepšie je, ak si kúpite drez, ktorý je možné prekryť prídavnou pracovnou doskou. Pretože nie vždy potrebujete umývadlo, ale pracovný priestor navyše sa vám hodí.

      Video Player is loading.
      Stream Type LIVE
      Advertisement
      Current Time 0:00
      Duration 0:00
      Remaining Time 0:00
      Loaded: 0%
        • Chapters
        • descriptions off, selected
        • subtitles off, selected
        PETRA TÓTHOVÁ v krásnej kašmírovej kuchyni: Tajná špajza aj ŽĹTKOVÉ REZY!

        5. Poriadok musí byť

        Základom zorganizovanej a dobre vyzerajúcej malej kuchyne je poriadok. Zvonka i zvnútra. Ak má každá vec svoje pevné miesto, pracovná doska sa nezapratáva a nie je z nej odkladací priestor. Upratujte, voľte zatvorené úložné riešenia a nájdite svoju mieru v tom, koľko a aké dekorácie budú po vystavení dotvárať štýl vašej kuchyne.

        Zdroj: Ikea

        Priestor malej kuchyne treba dobre využiť.

        6. Dôležité osvetlenie

        Radí Denisa Bartošová, dizajnérka spolupracujúca s ASKO – NÁBYTOK:
        "Osvetlenie v akejkoľvek časti interiéru považujem za jednu z najdôležitejších položiek, a to z mnohých dôvodov. Najmä v kuchyni často potrebujeme pracovať skoro ráno alebo neskoro večer. Intenzita a farba osvetlenia by sa preto mala čo najviac približovať dennému svetlu, ktoré je pre nás prirodzené a nezaťažuje zrak. Dobrým riešením môže byť výber osvetlenia, ktorého intenzitu možno regulovať a stupňovať."