objednať časopis
všetky kategórie

Nugát, čokoláda, mak a na jazyku slastný pocit. V Sladkej výzve vyzývateľka Martina Hankerová z Cupcakeroses vyladila chute v nepečenom cheesecaku do dokonalosti.

Makovo-nugátový cheesecake s čokoládovou ganášou

Sladká výzva podľa Martiny Hankerovej

Nugátovo makový cheesecake
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

8-10 porcií, príprava 35 minút + chladenie, varenie 10 minút

Potrebujete:

Na korpus:

  • 65 g masla
  • 250 g sušienok
  • 2 lyžice mletého maku + na ozdobenie

Na krém:

  • 180 g horkej čokolády (54 %)
  • 750 g smotanového syra (cream cheese)
  • 250 g smotany na šľahanie
  • 2 lyžice mletého maku
  • 2 lyžice kakaa
  • 3 lyžice nutely alebo inej lieskovcovej nátierky

Na polevu:

  • 250 g smotany na šľahanie
  • 220 g horkej čokolády (54 %-nej)
  • 28 g masla
DIÓS TORTA
Čítajte viac
Čokoholici, zbystrite pozornosť: Diós TORTA vám učaruje, tu máte RECEPT

POSTUP

  1. Formu s priemerom 24 cm vysteľte pa­pierom na pečenie. Maslo na korpus roztopte vo vodnom kúpeli.
  2. Sušienky rozmixujte a zmiešajte ich s maslom a makom. Sušienkový základ nasypte do tortovej formy, rovnomerne rozotrite a zatlačte po celom dne formy.
  3. Pripravte krém: Čokoládu roztopte vo vodnom kúpeli. V kuchynskom robote na menších otáčkach zmiešajte smotanový syr so smotanou. Pozor, nešľahajte, robot slúži len na spojenie týchto dvoch surovín. Prisypte mak, kakao, pridajte nutelu a ďalej miešajte, kým sa hmota nespojí s ostatnými surovinami. Celý proces trvá asi 2 minúty.
  4. Keď má čokoláda izbovú teplotu, postupne ju prilejte do zmesi smotanového syra a smotany. Nakoniec ešte zvýšte otáčky robota, aby sa hmota viac nadýchala.
  5. Krém dajte do pripravenej tortovej formy so sušienkovým základom a rovnomerne ho rozotrite. Cheesecake dajte zachladiť do chladničky.
  6. Pripravte polevu: Smotanu na šľahanie nechajte zovrieť a pridajte do nej maslo a čokoládu. Keď sa hmota spojí, vznikne krásne lesklá čokoláda. Ešte vlažnú ju nalejte na pripravený cheesecake a po obvode ho posypte makom. Mak na čokoláde krásne stuhne a celému cheesecaku dodá pekný vzhľad. Cheesecake ozdobte podľa vlastnej fantázie.

Ako zhodnotila autorka Sladkej výzvy výtvory našich čitateliek?

"Už prvý pohľad na cheesecake Evy Mehesovej vypovedá o tom, že má v cukrárskej oblasti čo-to odskúšané. Krásna práca a pekne nazdobený vrch torty! Zlato-hnedú kombináciu torty Martina Legáth zas dokonale zladila s prestieraním. Jej cheesecake je hladký, rovný a všetky vrstvy majú ideálnu hrúbku. Pri chceesecaku Dominiky Ďurišovej vidno, že má cit pre zdobenie, jej fotografia pôsobí úhľadne. Dominika Novodomcová zvolila originálne zdobenie a Eve Lobodášovej ďakujem, pretože urobila peknú tortu takmer ako zo zadania v Dobrom jedle. Aj Ivana Michňák poslala oku lahodiaci cheesecake a mám pre ňu radu. Ak použijete sušienky s menším obsahom tuku, pridajte do hmoty 1-1,5 lyžice roztopeného masla – korpus sa nebude mrviť. Chválim aj Andreu Gudábovú, ktorá cheesecake ozdobila nepomletým makom. Dostal nový šmrnc!"

V GALÉRII si pozrite cheesecaky, ktoré prišli do Sladkej výzvy od čitateliek a čitateľov >>>

Pečte overené sladkosti podľa Dobrého jedla:

Pavlovky s mandarínkami.
Čítajte viac
Tortička pre každú lásku: MINI PAVLOVKY s mandarínkami potešia všetkých RECEPT
Orechová torta bez múky.
Čítajte viac
Nekamarátite sa s MÚKOU? TU je 5 KOLÁČOV, ktoré urobíte bez nej
DIÓS TORTA
Čítajte viac
Čokoholici, zbystrite pozornosť: Diós TORTA vám učaruje, tu máte RECEPT
MAKOVÉ
TARTALETKY
Čítajte viac
Makové nebo: Tieto RECEPTY na milované DEZERTY S MAKOM treba vyskúšať!
Torta Aljaška.
Čítajte viac
NAJSLÁVNEJŠIE TORTY všetkých čias: Krásne legendy s príbehom i prvotriedne RECEPTY!

Kategórie