Reklama

Lečo alebo šakšuka? Obe budú chutná a RÝCHLA VEČERA

SLOVENSKÉ LEČO

Zdroj: Laura Witteková

Reklama
Veronika Kollárová

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Sezóna paradajok a paprík sa končí, tak si ešte vychutnajte voňavé letné lečo plné slnka a šťavy. Túto skvelú kombináciu milujú aj Francúzi v ratatouille či na severe Afriky v šakšuke.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Ako upiecť DOMÁCI CHLIEB? Je to ľahšie, než by ste čakali! TEASER

    SLOVENSKÉ LEČO

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, VARENIE 25-30 MINÚT

    Zdroj: Laura Witteková

    SLOVENSKÉ LEČO

    Potrebujete:

    • 1-2 stredne veľké cibule
    • 1 lyžica masti
    • 500 g zelených paprík
    • 1 kg zrelých paradajok
    • soľ, mleté čierne korenie
    • klobása
    • 4-6 vajec
    • petržlenová vňať
    • chlieb alebo zemiaky na podávanie

    POSTUP

    1. Cibuľu nakrájajte na väčšie kúsky a vsypte do panvice s rozohriatou masťou. Restujte do sklovita. Pridajte očistenú papriku nakrájanú na prúžky a restujte 2-3 minúty. Následne znížte teplotu a panvicu prikryte. Duste približne 5-8 minút, aby paprika trochu zmäkla.
    2. Paradajky sparte v horúcej vode a ošúpte. Nakrájajte ich na väčšie kusy a pridajte k paprikám. Osoľte, okoreňte a opäť duste približne 15 minút, už bez pokrievky, aby sa šťava trochu zredukovala.
    3. Medzitým nakrájajte klobásu na kolieska a pridajte ju k zelenine do panvice. Nechajte 5 minút prehriať. V tejto chvíli môžete pridať rozšľahané vajíčka a za stáleho miešania pár minút varte. Lečo podávajte posypané petržlenovou vňaťou a s dobrým chlebíkom alebo so zemiakmi.
    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Domáce MASLO - urobíte si ho rýchlo, ľahko a jednoducho

      SEVEROAFRICKÁ ŠAKŠUKA

      4 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT, VARENIE 30 MINÚT

      Zdroj: Laura Witteková

      SEVEROAFRICKÁ ŠAKŠUKA

      Potrebujete:

      • 2 lyžice olivového olej
      • 1 stredná cibuľa
      • 1 čerstvá červená paprika
      • 4 strúčiky cesnaku
      • 2 lyžičky mletej červenej papriky
      • 1 lyžička mletej rasce
      • čili podľa chuti
      • 750 g ošúpaných paradajok
      • za hrsť čerstvých špenátových listov
      • soľ a mleté čierne korenie";i:10;s:8:"4 vajcia";i:11;s:50:"čerstvá koriandrová a petržlenová vňať";i:12;s:8:"syr feta";i:13;s:20:"bageta na podávanie

      POSTUP

      1. Vo veľkej panvici zohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte papriku a cibuľu nakrájané na menšie kocky. Restujte 5 minút alebo kým cibuľa nebude sklovitá.
      2. Pridajte nakrájaný alebo pretlačený cesnak, nakrájanú červenú papriku, rascu, čili podľa chuti a restujte ďalšiu minútu. Vlejte paradajky (môžu byť z konzervy) aj so šťavou, pomocou veľkej lyžice ich rozkrájajte alebo použite už nakrájané. Dochuťte soľou a korením. Varte 10 minút, aby zmes trochu zhustla. Pridajte špenátové listy a zamiešajte.
      3. Pomocou veľkej lyžice urobte v omáčke malé jamky a do každej rozbite vajíčko. Panvicu prikryte a varte 5-8 minút alebo kým vajcia nie sú hotové podľa vašich predstáv. Ozdobte nasekaným koriandrom a petržlenovou vňaťou. Podávajte so syrom feta, rozmrvte ho navrch, a s chrumkavou bagetou.

      Vyskúšajte viac receptov z Dobrého jedla:

      Autor článku

      Veronika Kollárová

      redaktorka magazínu Dobré jedlo
      Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.