objednať časopis
všetky kategórie

Sezóna paradajok a paprík sa končí, tak si ešte vychutnajte voňavé letné lečo plné slnka a šťavy. Túto skvelú kombináciu milujú aj Francúzi v ratatouille či na severe Afriky v šakšuke.

SLOVENSKÉ LEČO

4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, VARENIE 25-30 MINÚT

SLOVENSKÉ LEČO
SLOVENSKÉ LEČO
Zdroj: Laura Witteková

Potrebujete:

  • 1-2 stredne veľké cibule
  • 1 lyžica masti
  • 500 g zelených paprík
  • 1 kg zrelých paradajok
  • soľ, mleté čierne korenie
  • klobása
  • 4-6 vajec
  • petržlenová vňať
  • chlieb alebo zemiaky na podávanie
POMARANČOVO-TVAROHOVÁ BÁBOVKA od Ingy Lobodenko.
Čítajte viac
TOP BÁBOVKY z PEČIE CELÉ SLOVENSKO: Máme pre vás RECEPTY!

POSTUP

  1. Cibuľu nakrájajte na väčšie kúsky a vsypte do panvice s rozohriatou masťou. Restujte do sklovita. Pridajte očistenú papriku nakrájanú na prúžky a restujte 2-3 minúty. Následne znížte teplotu a panvicu prikryte. Duste približne 5-8 minút, aby paprika trochu zmäkla.
  2. Paradajky sparte v horúcej vode a ošúpte. Nakrájajte ich na väčšie kusy a pridajte k paprikám. Osoľte, okoreňte a opäť duste približne 15 minút, už bez pokrievky, aby sa šťava trochu zredukovala.
  3. Medzitým nakrájajte klobásu na kolieska a pridajte ju k zelenine do panvice. Nechajte 5 minút prehriať. V tejto chvíli môžete pridať rozšľahané vajíčka a za stáleho miešania pár minút varte. Lečo podávajte posypané petržlenovou vňaťou a s dobrým chlebíkom alebo so zemiakmi.

Kategórie