Reklama

KVÍZ o pečení piškótového korpusu: Otestujte sa, či to viete ako cukrárka!

Viete upiecť tortový korpus? Otestujte sa v našom kvíze!

Zdroj: SHUTTERSTOCK

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Piškótové cesto, základ mnohých dezertov a korpusov na torty, sa môže zdať jednoduché na prípravu. Alebo sa mýlime? Náš kvíz preverí vaše znalosti, či viete, ako ho upiecť!

Otázka č.1

1/10 - Aká je ideálna teplota rúry na pečenie piškótového cesta?

Otázka č.2

2/10 - Ako dlho by sa malo piecť piškótové cesto v tortovej forme s priemerom 24 cm?

Otázka č.3

3/10 - Ktorá z nasledujúcich surovín NIE JE potrebná na prípravu základného piškótového cesta?

Otázka č.4

4/10 - Ako zistíte, či je piškótové cesto upečené?

Otázka č.5

5/10 - Prečo je dôležité neotvárať rúru počas prvých 20 minút pečenia piškótového cesta?

Otázka č.6

6/10 - Aký je najlepší spôsob, ako po upečení vyklopiť piškótové cesto z formy?

Autor článku

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.