Krásne vykysnuté ČESKÉ KOLÁČE z Pečie celé Slovensko: Mňam, upečte si ešte lepšie MORAVSKÉ!
11. 11. 2024, 10:37

Zdroj: STVR
Reklama
Boli také krásne nadýchané, že nám tiekli slinky! Pokochajte sa najkrajšími českými koláčmi finalistov Pečie celé Slovensko a potom sa pustite do pečenia.
Zdroj: STVR
Zdroj: STVR
Zdroj: STVR
Galéria k článku
24 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
KYSNUTÉ JAHODOVO-REBARBOROVÉ KOLÁČIKY mäkučké ako obláčik.V nedeľu večer na Jednotke finalisti štvrtej série Pečie celé Slovensko zistili, že české a moravské koláče nie sú také isté. Vedeli ste to? Ktoré z nich máte radšej? My lobujeme za ešte lepšie ako české, moravské koláčiky. A máme pre vás super recept!
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CgRQj7zr9N-/
Toto sú moravské koláčiky porotcu Pečie celá zem Josefa Maršálka.
Moravské koláče s tvarohom a so slivkovým lekvárom
30 KUSOV, PRÍPRAVA 80 MINÚT
Potrebujete:
Na kvások:
- 1 kocka droždia (40 g)
- 100 ml vlažného mlieka
- 1 lyžica cukru
Na cesto:
- 250 g hladkej múky
- 250 g polohrubej múky
- pol lyžičky soli
- 100 g krupicového cukru
- 150 ml vlažného mlieka
- 2 žĺtky
- 100 g rozpusteného masla
- 1 vajce na potretie
Na tvarohovú plnku:
- 500 g tvarohu
- 100 g práškového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 2 žĺtky
- 30 g hrozienok
- slivkový lekvár na plnenie
Na posýpku:
- 80 g polohrubej múky
- 80 g krupicového cukru
- 60 g masla
POSTUP:
- Droždie rozdrobte do vlažného mlieka, pridajte cukor a nechajte nakysnúť. Hladkú a polohrubú múku spolu so soľou preosejte a pridajte cukor. Prilejte zvyšné vlažné mlieko s rozmiešanými žĺtkami, rozpustené maslo a nakysnutý kvások. Vypracujte hladké cesto, prikryte utierkou a nechajte v teple kysnúť.
- Cesto rozvaľkajte na hrúbku 0,75 cm a vykrojte kolieska s priemerom asi 7 cm.
- V mise zmiešajte tvaroh s práškovým a vanilkovým cukrom, so žĺtkami a s opláchnutými hrozienkami. Do stredu kolieska dajte tvarohovú plnku, zabaľte do cesta a okraje pevne spojte. Otočte a mierne roztlačte.
- Koláče uložte na plech vystlaný papierom na pečenie a nechajte 10 minút kysnúť. Potom na nich prstami alebo dnom malého pohárika urobte jamky, do nich dajte slivkový lekvár.
- Múku s cukrom a maslom prstami spracujte na posýpku. Okraje koláčov potrite rozšľahaným vajcom, posypte posýpkou a pečte pri teplote 170 stupňov Celzia 15 až 20 minút. Dobrú chuť!