Krásne slovenské VIANOČNÉ MEDOVNÍČKY: Necháte na nich oči!
10. 12. 2024, 8:02

Zdroj: https://www.instagram.com/p/DCD6hTTOYFy/
Reklama
Talentované slovenské medovnikárky dokážu z medovníčkov vykúzliť priam umelecké diela. Ak si na takéto zdobenie netrúfate, ponúkame jednoduchšie možnosti.
Zdroj: https://www.instagram.com/p/DCRDPPwOUBl/
Zdroj: https://www.instagram.com/p/DB6DSLVOtmW/
Zdroj: https://www.instagram.com/p/DDE7q0PqvY4/
Galéria k článku
33 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Dobré rady ako jednoducho pripravíte cesto na medovníkyČím môžete ozdobiť medovníčky?
Cukrová poleva:
- Vyšľahajte 1 bielok, kým nezačne byť mierne penivý.
- Postupne pridávajte cukor 150 – 200 g preosiateho práškového cukru. Stále šľahajte, kým hmota nebude hladká, lesklá a dostatočne hustá. Ak treba, pridajte viac cukru.
- Na koniec pridajte dve kvapky citrónovej šťavy, ktorá pomáha polevu spevniť.
- Môžete ju zafarbiť potravinárskymi farbami a zdobiacim vrecúškom alebo vreckom či kornútkom s malou dierko vytvárať rôzne vzory,
Zdroj: Shutterstock
Príprava bielkovej polevy na medovníky.
Cukrová glazúra:
- 120 g preosiateho práškového cukru vymiešajte s 1 lyžicou citrónovej alebo pomarančovej šťavy, lyžičkou rumu a niekoľkými kvapkami vanilkovej pasty.
- Hladkú glazúru nanášajte na mierne vychladené medovníčky a nechajte zaschnúť.
- Potom môžete potrieť ešte ďalšou vrstvou, alebo na glazúru nasypte farebné zdobenie.

Video Player is loading.
HNEĎ MÄKKÉ MEDOVNÍČKY: Známa medovnikárka má ÚŽASNÝ 130 ročný RECEPT!Zdroj: NMH
Jednoduchšie spôsoby zdobenia medovníčkov
- Čokoláda Rozpustená horká, mliečna alebo biela čokoláda dodá medovníkom luxusný vzhľad. Môžete ju naniesť celoplošne, nakresliť vzory alebo ju len postriekať na povrch.
- Farebné posýpky Rôzne srdiečka, perličky, hviezdičky alebo farebný cukor sú ideálne pre sviatočný vzhľad. Nanášajú sa na ešte mokrú polevu, glazúru alebo čokoládu.
- Marcipán alebo fondán Vyvaľkajte tenkú vrstvu, vykrojte tvary a prilepte ich na medovníky pomocou trošky glazúry alebo medu.
- Jemný práškový cukor Ak chcete dať medovníčkom jednoduchý alebo rustikálny vzhľad, stačí ich zľahka poprášiť cez sitko.
- Orechy a sušené ovocie Polovičky orechov, mandle, brusnice alebo sušené marhule prilepte pomocou čokoládovej alebo snehovej polevy na upečené medovníky. Orechy môžete vtlačiť aj do cesta pred pečením a upiecť spolu s medovníkmi.