Klíčky a mikrozelenina: Aký je medzi nimi rozdiel? Tu všade ich využijete!
2. 4. 2025, 12:01

Zdroj: Marek Bartoš/Gurmet
Avokádový chlebík s naklíčeným cícerom, posypaný mikrozeleninou.
Avokádový chlebíček s kešu a naklíčeným cícerom
4 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT, NAMÁČANIE KEŠU 6 HODÍN
POTREBUJETE:
Na dresing:
- za hrsť kešu orieškov (namočiť na 6 hodín do studenej vody)
- polovica viazaničky čerstvej bazalky
- 1 strúčik cesnaku
- soľ a čierne korenie
- citrónová šťava podľa chuti
Na hrianky:
-
1 zrelé avokádo
-
štipka soli
-
citrónová šťava podľa chuti
-
4 krajce kváskového chleba
-
1 hrsť naklíčeného cícera
-
drobné klíčky alebo mikrozelenina na ozdobu
POSTUP:
-
Pripravte dresing: orechy namočte na 6 hodín do studenej vody, potom ich zlejte, prepláchnite a rozmixujte s trochou vody, bazalkovými listami a cesnakom dohladka. Podľa chuti osoľte, okoreňte a dolaďte citrónovou šťavou.
-
Pripravte hrianky: Avokádo roztlačte vidličkou s trochou soli a zvyškom citrónovej šťavy. Krajce chleba nasucho opečte a potrite avokádom.
-
Pokvapkajte trochou bazalkového dresingu, posypte naklíčeným cícerom, drobnými klíčkami a podávajte.