Reklama

Klíčky a mikrozelenina: Aký je medzi nimi rozdiel? Tu všade ich využijete!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Nela Pocisková pripravila zdravú avokádovú nátierku.

    Zdroj: Marek Bartoš/Gurmet

    Avokádový chlebík s naklíčeným cícerom, posypaný mikrozeleninou.

    Avokádový chlebíček s kešu a naklíčeným cícerom

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT, NAMÁČANIE KEŠU 6 HODÍN

    POTREBUJETE: 

    Na dresing:

    • za hrsť kešu orieškov (namočiť na 6 hodín do studenej vody)
    • polovica viazaničky čerstvej bazalky
    • 1 strúčik cesnaku
    • soľ a čierne korenie
    • citrónová šťava podľa chuti

    Na hrianky: 

    • 1 zrelé avokádo

    • štipka soli

    • citrónová šťava podľa chuti

    • 4 krajce kváskového chleba

    • 1 hrsť naklíčeného cícera

    • drobné klíčky alebo mikrozelenina na ozdobu

     

    POSTUP: 

    1. Pripravte dresing: orechy namočte na 6 hodín do studenej vody, potom ich zlejte, prepláchnite a rozmixujte s trochou vody, bazalkovými listami a cesnakom dohladka. Podľa chuti osoľte, okoreňte a dolaďte citrónovou šťavou.

    2.  Pripravte hrianky: Avokádo roztlačte vidličkou s trochou soli a zvyškom citrónovej šťavy. Krajce chleba nasucho opečte a potrite avokádom.

    3.  Pokvapkajte trochou bazalkového dresingu, posypte naklíčeným cícerom, drobnými klíčkami a podávajte.

    Strana

    2/2

    Autor článku

    Mária Abrahámová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Dobré jedlo jej pred rokmi riadne zavoňalo, až v ňom zapustila korene. Vďaka nemu obohacuje svoj domáci receptár o nové kulinárske vychytávky, ktoré občas vymámi aj od dobrých reštaurácií a známych osobností. Za pochvalu svojho kuchárskeho umenia rozdáva blízkym a priateľom predplatné časopisu ako skvelý darček k Vianociam i narodeninám. Inšpirujte sa aj vy!
    Reklama