Každému urobte aspoň POL KILA: Zavolajte HOSTÍ na šťavnaté REBIERKA
6. 11. 2023, 6:07 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:32)

Zdroj: Dobré jedlo/Gurmet
Reklama
Bravčové rebierka majú potenciál stať sa výnimočnou lahôdkou. Vieme, ako na to! Užite si ich v luxusnej podobe.
Zdroj: Shutterstock
Zdroj: Dobré jedlo/Matej Kalina
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku
27 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Viedenský REZEŇ: Šéfkuchár vám ukáže, ako ho upražiť na jednotku!Zdroj: Tatiana Kubicová
REBIERKA V PIVOVEJ MARINÁDE
4 PORCIE, PRÍPRAVA 45 MINÚT + MARINOVANIE, VARENIE 60 MINÚT, PEČENIE 20 MINÚT
Zdroj: Dobré jedlo/Gurmet
Bravčové rebierka v pivovej marináde.
Potrebujete:
- 2 kg bravčových rebier
- 1 lyžičku údenej papriky
- pol lyžičky sušeného cesnaku
- 1 lyžičku drveného koriandra
- pol lyžičky drvenej rasce
- soľ
Na marinádu:
- 150 ml čierneho piva
- 2-3 lyžice medu
- 3 lyžice hrubozrnnej soli
- šťavu z polovice citróna
POSTUP
- V miske zmiešajte údenú papriku, sušený cesnak, drvený koriander a rascu. Rebrá osoľte, posypte koreniacou zmesou a nechajte 24 hodín odležať v chladničke.
- Na druhý deň ich dajte do hrnca, zľahka osoľte a pomaly varte asi hodinu domäkka. Vyberte, nechajte odkvapkať a vychladnúť.
- V miske prešľahajte pivo, med, horčicu a citrónovú šťavu. Zmesou potrite rebrá, dajte ich na plech vyložený papierom na pečenie a v rúre predhriatej na 220 °C pečte 5-10 minút. Potom ich znovu potrite marinádou a pečte ďalších 10 minút. Upečené rebierka podávajte s chlebom a nakladanou zeleninou.
Recepty na skvelé jedlá si pozrite TU: