Reklama

Každému urobte aspoň POL KILA: Zavolajte HOSTÍ na šťavnaté REBIERKA

Bravčové rebierka v pivovej marináde.

Zdroj: Dobré jedlo/Gurmet

Reklama

Bravčové rebierka majú potenciál stať sa výnimočnou lahôdkou. Vieme, ako na to! Užite si ich v luxusnej podobe.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:12
Remaining Time 0:12
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Viedenský REZEŇ: Šéfkuchár vám ukáže, ako ho upražiť na jednotku!
    Zdroj: Tatiana Kubicová

    REBIERKA V PIVOVEJ MARINÁDE

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 45 MINÚT + MARINOVANIE, VARENIE 60 MINÚT, PEČENIE 20 MINÚT

    Zdroj: Dobré jedlo/Gurmet

    Bravčové rebierka v pivovej marináde.

    Potrebujete:

    • 2 kg bravčových rebier
    • 1 lyžičku údenej papriky
    • pol lyžičky sušeného cesnaku
    • 1 lyžičku drveného koriandra
    • pol lyžičky drvenej rasce
    • soľ

    Na marinádu:

    • 150 ml čierneho piva
    • 2-3 lyžice medu
    • 3 lyžice hrubozrnnej soli
    • šťavu z polovice citróna

    POSTUP

    1. V miske zmiešajte údenú papriku, sušený cesnak, drvený koriander a rascu. Rebrá osoľte, posypte koreniacou zmesou a nechajte 24 hodín odležať v chladničke.
    2. Na druhý deň ich dajte do hrnca, zľahka osoľte a pomaly varte asi hodinu domäkka. Vyberte, nechajte odkvapkať a vychladnúť.
    3. V miske prešľahajte pivo, med, horčicu a citrónovú šťavu. Zmesou potrite rebrá, dajte ich na plech vyložený papierom na pečenie a v rúre predhriatej na 220 °C pečte 5-10 minút. Potom ich znovu potrite marinádou a pečte ďalších 10 minút. Upečené rebierka podávajte s chlebom a nakladanou zeleninou.

    Recepty na skvelé jedlá si pozrite TU: