Kam s dobrými SLIVKAMI? Do úžasného nákypu MIRKY LUBERDOVEj predsa!
25. 9. 2020, 7:00 (aktualizované: 15. 7. 2024, 19:22)

Zdroj: Robo HUBAC
Reklama
„Nie sme veľmi na sladké a keď predsa len dostaneme chuť, pripravím nejaký ovocno-obilninový nákyp. Pšenový sa u nás zje hneď, ako ho vytiahnem z rúry.“
Zdroj: Robo HUBAC
Mirka Luberdová s dcérou.
„Moje jedlo nemusí byť super krásne. Oveľa viac mi záleží na tom, aby bolo plné vitamínov a deťom naozaj chutilo,“ hovorí modelka a bývalá vicemiss Mirka Luberdová. Musíme jej však oponovať - tento nákyp vyzerá na zjedenie. Určite si ho upečte.
Pšenovo-makový nákyp s figami a so slivkami
Zdroj: Robo HUBAČ
Nákyp Mirky Luberdovej. Zdravý a veľmi chutný!
8 PORCIÍ, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 15 MINÚT
Potrebujete:
- 1 hrnček pšena (prepláchnutého horúcou vodou)
- 3 hrnčeky makového mlieka (iného mlieka)
- xylitol (prírodné sladidlo) alebo kokosový cukor
- 1 hrnček sušených fíg (vopred namočených do studenej vody)
- pol hrnčeka hrozienok (vopred namočených do studenej vody)
- 1 vanilkový struk
- med (alebo javorový sirup)
- 2-3 vaječné bielky
- pol hrnčeka pomletého maku (osladeného podľa chuti)
- 2 hrnčeky sliviek a mletá škorica na ozdobu";i:10;s:57:"1 lyžička masla (kokosového oleja) na vymastenie formy
POSTUP:
- Prepláchnuté pšeno varte s makovým mliekom asi 20 minút. Doslaďte podľa chuti. Ak sa mlieko vyparí a pšeno nebude hotové, podlejte ho vodou a varte ešte zopár minút. Odstavte a nechajte prikryté odpočívať.
- Namočené figy sceďte, pokrájajte na drobno, pridajte pár lyžíc vody a rozvarte na džem.
- Uvarené pšeno zmiešajte so scedenými hrozienkami. Pridajte zrnká z vanilkového struku a med. Z bielkov vyšľahajte sneh a opatrne ho vmiešajte k pšenu.
- Menšiu formu alebo zapekaciu misu vymažte maslom a nalejte do nej polovicu zo pšenovej hmoty. Potrite ju figovým džemom a posypte makom. Nakoniec zalejte zvyšnou pšenovou hmotou. Pečte v rúre vyhriatej na 160 °C asi 20 minút. Potom nákyp vyberte, ozdobte ho pokrájanými slivkami, posypte škoricou a pečte ešte 15 minút. Podávajte ho teplý, ale výborne chutí aj vychladený.

Video Player is loading.
Urobte si slivkový koláč podľa Agáty: Poriadne veľa ovocia