JAHODOVÁ BUBLANINA
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 30 MINÚT
Potrebujete:
- 3 vajcia
- trištvrte hrnčeka krupicového cukru (môže byť aj trstinový)
- pol lyžičky mletej vanilky
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 1 balíček kypriaceho prášku
- štipku soli
- nastrúhanú citrónovú kôru z polovice citróna
- 220 ml šľahačkovej smotany
- 500 – 750 g jahôd
- práškový cukor na posypanie
POSTUP
- Tri vajcia spolu s tromi štvrtinami hrnčeka krupicového cukru a pol lyžičkou mletej vanilky dajte do misy. Vyšľahajte do svetlej peny.
- Vsypte 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 balíček kypriaceho prášku, štipku soli, nastrúhanú kôru z polovice citróna a vlejte 220 ml šľahačkovej smotany. Dobre premiešajte.
- Cesto nalejte do vymastenej a múkou vysypanej koláčovej formy. Navrch poukladajte umyté, očistené a nakrájané jahody a vložte do rúry vyhriatej na 180 °C. Pečte približne 30 minút, aby sa na koláči vytvorila zlatistá kôrka. Nechajte vychladnúť, posypte práškovým cukrom a môžete podávať.
V GALÉRII si pozrite chutné bublaniny s rôznym ovocím >>>
V Dobrom jedle vždy nájdete overené recepty: