Reklama

Jednoduchá jahodová BUBLANINA: Upečte ju spolu s deťmi

Bublaninu upečte s deťmi.

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

Reklama

Namiesto váhy pripravte deťom hrnček na odmeranie surovín. Potom im doň nalejte kakao, ktorým upečený múčnik môžu zapiť...

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Je čas na chutnú jahodovú BUBLANINU: Urobte ju s deťmi

    JAHODOVÁ BUBLANINA

    PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 30 MINÚT

    Potrebujete:

    • 3 vajcia
    • trištvrte hrnčeka krupicového cukru (môže byť aj trstinový)
    • pol lyžičky mletej vanilky
    • 2 hrnčeky polohrubej múky
    • 1 balíček kypriaceho prášku
    • štipku soli
    • nastrúhanú citrónovú kôru z polovice citróna
    • 220 ml šľahačkovej smotany
    • 500 – 750 g jahôd
    • práškový cukor na posypanie 

    POSTUP

    1. Tri vajcia spolu s tromi štvrtinami hrnčeka krupicového cukru a pol lyžičkou mletej vanilky dajte do misy. Vyšľahajte do svetlej peny.
    2. Vsypte 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 balíček kypriaceho prášku, štipku soli, nastrúhanú kôru z polovice citróna a vlejte 220 ml šľahačkovej smotany. Dobre premiešajte.
    3. Cesto nalejte do vymastenej a múkou vysypanej koláčovej formy. Navrch poukladajte umyté, očistené a nakrájané jahody a vložte do rúry vyhriatej na 180 °C. Pečte približne 30 minút, aby sa na koláči vytvorila zlatistá kôrka. Nechajte vychladnúť, posypte práškovým cukrom a môžete podávať.

    V Dobrom jedle vždy nájdete overené recepty: