Je SMOTANA na šľahanie v akcii? Kupujte a urobte z nej DOMÁCE MASLO
8. 10. 2022, 9:06 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:28)

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Reklama
Cena masla sa vyškriabala do nebotyčných výšok. Keď bude smotana v akcii, urobte si domáce. Možno aj do zásoby.
Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková
Zdroj: Dobré jedlo/Matej Kalina
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku
33 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Domáce MASLO - urobíte si ho cekom jednoducho a rýchloDOMÁCE MASLO
Potrebujete:
- 1 l smotany na šľahanie ( 33-percentnej)
POSTUP
- Do misy na šľahanie nalejte dobre vychladenú smotanu. Zapnite šľahač na nízke obrátky. Šľahajte 3 až 4 minúty.
- Zvýšte obrátky a šľahajte, kým nevznikne šľahačka. Pokračujte dovtedy, kým sa nezačnú tvoriť maslové hrudky a oddeľovať cmar.
- Vzniknutú tekutinu sceďte do misky. Do misy s maslom prilejte toľko studenej vody, aby boli hrudky zakryté, a znovu pomaly prešľahajte. Tým sa z masla vymyjú zvyšky cmaru.
- Ďalej šľahajte, až sa maslo spojí do jednej hrudy. Maslo vyberte, dobre ho postláčajte rukami, aby ste odstránili prebytočnú tekutinu, ktorá v ňom zostala.
Dobrý tip
Tekutinu, ktorá sa oddelila od masla, nevylievajte. Je to cmar a môžete z neho urobiť rýchlu polievku, dať ho do cesta na koláče alebo do chlebového cesta.