Reklama

Je SMOTANA na šľahanie v akcii? Kupujte a urobte z nej DOMÁCE MASLO

Domáce maslo

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

Reklama

Cena masla sa vyškriabala do nebotyčných výšok. Keď bude smotana v akcii, urobte si domáce. Možno aj do zásoby.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:51
Remaining Time 0:51
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Domáce MASLO - urobíte si ho cekom jednoducho a rýchlo

    DOMÁCE MASLO

    Potrebujete:

    • 1 l smotany na šľahanie ( 33-percentnej)

    POSTUP

    1. Do misy na šľahanie nalejte dobre vychladenú smotanu. Zapnite šľahač na nízke obrátky. Šľahajte 3 až 4 minúty.
    2. Zvýšte obrátky a šľahajte, kým nevznikne šľahačka. Pokračujte dovtedy, kým sa nezačnú tvoriť maslové hrudky a oddeľovať cmar.
    3. Vzniknutú tekutinu sceďte do misky. Do misy s maslom prilejte toľko studenej vody, aby boli hrudky zakryté, a znovu pomaly prešľahajte. Tým sa z masla vymyjú zvyšky cmaru.
    4. Ďalej šľahajte, až sa maslo spojí do jednej hrudy. Maslo vyberte, dobre ho postláčajte rukami, aby ste odstránili prebytočnú tekutinu, ktorá v ňom zostala.  

    Dobrý tip
    Tekutinu, ktorá sa oddelila od masla, nevylievajte. Je to cmar a môžete z neho urobiť rýchlu polievku, dať ho do cesta na koláče alebo do chlebového cesta.