objednať časopis
všetky kategórie

Bezmäsité karí je bleskové, nádherne vonia a výborne chutí...

Recept priniesol portál Záhradkár. Dobrú chuť!

Lahodné tekvicové karí

Po dovarení dochuťte tekvicové karí medom a šťavou z limety. Podávajte s ryžou
ozdobené koriandrom a na sucho opečenými tekvicovými semiankami.
Po dovarení dochuťte tekvicové karí medom a šťavou z limety. Podávajte s ryžou ozdobené koriandrom a na sucho opečenými tekvicovými semiankami.
Zdroj: shuterstock.com

Potrebujete:

  • stredne veľkú tekvicu
  • 1 cibuľu
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 4 cm zázvoru
  • hrsť čerstvého koriandra
  • čajovú lyžičku celej bielej horčice
  • čili vločky podľa chuti
  • 1 a pol čajovej lyžičky korenia garam masala
  • 1 a pol čajovej lyžičky mletého koriandra
  • čajovú lyžičku mletej kurkumy
  • čajovú lyžičku mletej škorice
  • 200 gramov sterilizovaných rajčiakov
  • 200 ml kokosového mlieka
  • 1 až 2 čajové lyžičky medu
  • šťavu z limety
  • 2 polievkové lyžice rastlinného oleja
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • ryžu
  • 2 hrste opečených tekvicových semienok a koriander na servírovanie
Obľúbená tekvica hokkaido patrí medzi zimné tekvice.
Čítajte viac
Jedávate celú tekvicu? Ak nie, robíte chybu! Skúste to TAKTO...

POSTUP:

  1. Tekvicu prekrojte na polovicu, odstráňte stred so semenami a nakrájajte na hrubšie mesiačiky. Ak použijete iný druh tekvice než hokkaido, odstráňte aj šupku.
  2. Poukladajte na plech vyložený papierom na pečenie, posypte soľou, mletým čiernym korením a pokvapkajte olejom. Pečte v rúre predhriatej na 200 °C asi 20 minút, aby tekvica jemne zmäkla, no nemala by byť úplne mäkká, aby sa neskôr nezmenila na pyré.
  3. Cibuľu a cesnak nakrájajte nadrobno, ďumbier nastrúhajte najemno a koriander nasekajte.
  4. V hrnci rozohrejte olej a opekajte na ňom bielu horčicu, kým nezačne praskať. Pridajte cibuľu, cesnak, ďumbier, koriandrové korienky, čili vločky, krátko opečte a vsypte zvyšné koreniny.
  5. Nechajte minútku či dve rozvoňať a prilejte rajčiaky s kokosovým mliekom. Pridajte tekvicu nakrájanú na kocky, podľa chuti osoľte, dosypte čierne korenie a ak je zmes príliš hustá, podlejte trochou vody. Nechajte asi 15 minút povariť.

Z tekvice sa dá pripraviť všeličo. Inšpirujte sa v našej galérii TU!

Vyskúšajte viac tekvicových receptov z Dobrého jedla:

Tekvicové rizoto
Čítajte viac
Lahodné TEKVICOVÉ RIZOTO: Zahreje v brušku i na duši
Tekvicové latté je stvorené na sychravé dni.
Čítajte viac
Pripravte si doma nápoj tejto sezóny: Pikantné tekvicové latté vás poriadne zahreje!
Martin varí veľmi rád pre celú rodinku.
Čítajte viac
Obľúbená dobrota jesene v zdravšej verzii: Tekvicový koláč podľa Martina Šmahela!
Tekvicová polievka je ideálnym jesenným spoločníkom.
Čítajte viac
Máte radi tekvicu? Ukrýva v sebe tajomstvá, o ktorých ste ani len netušili!
Hokkaido panvička.
Čítajte viac
Milujeme HOKKAIDO: Z tejto tekvice pripravíte celé MENU!
Čítajte viac
Hokkaido sezóna začína: Krémová POLIEVKA z obľúbenej tekvice
Čítajte viac
Jesenný recept ako lusk! Gratinované ZEMIAKY s tekvicou a kozím syrom chutia božsky!
Čítajte viac
Jesenné jedlo z jedného hrnca: TEKVICOVÝ EINTOPF patrí medzi našich favoritov
Čítajte viac
Tekvicový CHEESECAKE: Lahodný RECEPT na jesenný víkend
Čítajte viac
Cícerovo-tekvicová POLIEVKA: Poteší nielen k nedeľnému obedu
tekvica, koláč, puding
Čítajte viac
Jesenný TEKVICOVÝ KOLÁČIK: Tá plnka je nebesky dobrá!

Kategórie