Reklama

Fantastický MEDOVÝ KRÉMEŠ: Miriam Kalisová má SUPER RECEPT!

Mirka Kalisová je šikovná kuchárka.

Zdroj: https://www.instagram.com/p/DCUUmezMWwG/

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Vau, tak tento vianočný medový krémeš sa Mirke Kalisovej naozaj vydaril! Vyskúšajte aj vy jej parádny recept, ktorý si podmanil už celú kopu fanúšikov na Instagrame.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Dokonalé SVIATOČNÉ REZY od Miňa Macuľu: Víťaz Pečie celé Slovensko ma SUPER RECEPTY!
    Zdroj: NMH

    Moderátorka Mirka Kalisová vo svojej útulnej kuchyni na hausbóte čaruje v týchto dňoch ešte viac ako inokedy. Svojich fanúšikov na Instagrame pravidelne teší skvelými receptmi a teraz pred Vianocami k nim pridala aj tento vynikajúci recept na medový krémeš. Do cesta primiešala aj mleté orechy, mňam!

    Zdroj: https://www.instagram.com/p/DC3sT5WMq0f/

    Mirka Kalisová má skvelý recept na medový krémeš!

    Medový krémeš

    ZA PLECH, PRÍPRAVA 35 MINÚT, PEČENIE 10 MINÚT

    Potrebujete:

    Na cesto:

    • 70 g polohrubej múky
    • 550 g hladkej múky
    • 180 g mletých orechov
    • 2 čl Sódy bikarbóny Dr. Oetker
    • 150 g trstinového cukru
    • 5 vajec
    • 100 g zmäknutého masla
    • 4 pl medu
    • 1 čl mletej vanilky

    Na pudingový krém:

    • 1,5 l plnotučného mlieka
    • 150 g cukru
    • 3 bal Zlatý klas
    • 3 žĺtky
    • 3 pl detskej krupice

    Po vychladnutí pudingu:

    • 250 g mascarpone

    Na šľahačkovú vrstvu:

    • 400 ml šľahačkovej smotany
    • 1 stužovač
    • 2 pl kondenzovaného sladeného mlieka
    • 250 g mascarpone

    POSTUP:

    1. Ingrediencie na cesto všetky spolu zmiešame a vypracujeme kompaktné cesto. Premiesime ešte na pomúčenej podložke, rozdelíme na 2 časti a každú vyvaľkáme na tenko a utlačíme na plech vystlaný pečiacim papierom. Pečieme zvlášť na 180 stupňov cca 10 minút.
    2. V hrnci zmiešame ingrediencie na pudingový krém a varíme, kým nám puding poriadne nezhustne. Stále ho miešajte, nech sa vám na dne neprichytí. Uvarený hustý krém zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť.
    3. Do vychladnutého pudingu zašľaháme mascarpone a vrstvíme na vychladnutý a upečený plát cesta.
    4. Vyšľaháme šľahačkovú smotanu s jedným stužovačom. Nevyšľahajte ju príliš, len tak do polotuha. K mascarpone pridajte sladené kondenzované mlieko a prešľahajte, nech sa spoja. Potom pridáme šľahačku a krátko spojíme šľahačom. Dávajte pozor, nech to neprešľaháte
    5. Šľahačkový krém navrstvíme na pudingový krém, zakryjeme druhým plátom cesta a dáme do chladničky, nech sa prepoja chut. Želám dobrú chuť!

    Autor článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.