Fantastický MEDOVÝ KRÉMEŠ: Miriam Kalisová má SUPER RECEPT!
16. 12. 2024, 8:01

Zdroj: https://www.instagram.com/p/DCUUmezMWwG/
Vau, tak tento vianočný medový krémeš sa Mirke Kalisovej naozaj vydaril! Vyskúšajte aj vy jej parádny recept, ktorý si podmanil už celú kopu fanúšikov na Instagrame.
Zdroj: https://www.instagram.com/p/DDZIzfFMrkH/
Zdroj: https://www.instagram.com/reel/CxzpmSrMbH7/
Zdroj: https://www.instagram.com/p/DC3sT5WMq0f/
Galéria k článku

Zdroj: NMH
Moderátorka Mirka Kalisová vo svojej útulnej kuchyni na hausbóte čaruje v týchto dňoch ešte viac ako inokedy. Svojich fanúšikov na Instagrame pravidelne teší skvelými receptmi a teraz pred Vianocami k nim pridala aj tento vynikajúci recept na medový krémeš. Do cesta primiešala aj mleté orechy, mňam!
Zdroj: https://www.instagram.com/p/DC3sT5WMq0f/
Mirka Kalisová má skvelý recept na medový krémeš!
Medový krémeš
ZA PLECH, PRÍPRAVA 35 MINÚT, PEČENIE 10 MINÚT
Potrebujete:
Na cesto:
- 70 g polohrubej múky
- 550 g hladkej múky
- 180 g mletých orechov
- 2 čl Sódy bikarbóny Dr. Oetker
- 150 g trstinového cukru
- 5 vajec
- 100 g zmäknutého masla
- 4 pl medu
- 1 čl mletej vanilky
Na pudingový krém:
- 1,5 l plnotučného mlieka
- 150 g cukru
- 3 bal Zlatý klas
- 3 žĺtky
- 3 pl detskej krupice
Po vychladnutí pudingu:
- 250 g mascarpone
Na šľahačkovú vrstvu:
- 400 ml šľahačkovej smotany
- 1 stužovač
- 2 pl kondenzovaného sladeného mlieka
- 250 g mascarpone
POSTUP:
- Ingrediencie na cesto všetky spolu zmiešame a vypracujeme kompaktné cesto. Premiesime ešte na pomúčenej podložke, rozdelíme na 2 časti a každú vyvaľkáme na tenko a utlačíme na plech vystlaný pečiacim papierom. Pečieme zvlášť na 180 stupňov cca 10 minút.
- V hrnci zmiešame ingrediencie na pudingový krém a varíme, kým nám puding poriadne nezhustne. Stále ho miešajte, nech sa vám na dne neprichytí. Uvarený hustý krém zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť.
- Do vychladnutého pudingu zašľaháme mascarpone a vrstvíme na vychladnutý a upečený plát cesta.
- Vyšľaháme šľahačkovú smotanu s jedným stužovačom. Nevyšľahajte ju príliš, len tak do polotuha. K mascarpone pridajte sladené kondenzované mlieko a prešľahajte, nech sa spoja. Potom pridáme šľahačku a krátko spojíme šľahačom. Dávajte pozor, nech to neprešľaháte
- Šľahačkový krém navrstvíme na pudingový krém, zakryjeme druhým plátom cesta a dáme do chladničky, nech sa prepoja chut. Želám dobrú chuť!