Reklama

Fantastické SLONIE SLZY Jožky Zaukolcovej: Jej RECEPT na lahodný dezert budete milovať!

Jožka Zaukolcová má parádny recept na slonie slzy. Mňam!

Zdroj: Archív RTVS

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Uvidíte, Jožkin lahodný dezert s banánom a orieškovou príchuťou sa vám rozplynie na jazyku!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:17
Remaining Time 0:17
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Čerstvá VÍŤAZKA Pečie celé Slovensko robí božské OPERA REZY: Aha, má PARÁDNY RECEPT!
    Zdroj: NMH

    Len čo uznávaná cukrárka, pedagogička a porotkyňa šou Pečie celé Slovensko zavesila tento recept na svoj Instagram, ľudia ho začali znovu piecť odušu. Pamätáte si SLONIE SLZY z detstva? Tieto Jožkine vás vrátia do tých bezstarostných čias!

    Slonie slzy

    15 KUSOV, PRÍPRAVA 40 MINÚT PEČENIE 15 MINÚT

    Na cesto:

    • 40 g polohrubej múky
    • 6 vajec
    • 50 g práškového cukru
    • 30 g kakaa
    • pol balíčka kypriaceho prášku

    Na orechový krém:

    • 300 g masla
    • 120 g práškového cukru
    • 1 vanilkový cukor
    • 180 g mletých vlašských orechov
    • 120 ml mlieka
    • 30 ml vaječného likéru
    • 500 g banánov

    Na čoko polevu:

    • 130 g čokolády (70%)
    • 40 g masla
    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:12
    Remaining Time 0:12
    Loaded: 48.21%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Jednoduché SVADOBNÉ TORTY: Inšpirácie tejto cukrárky sú celkom normálne, no krásne!
      Zdroj: NMH

      POSTUP:

      1. Žĺtky vyšľahajte s cukrom, z bielkov vyšľahajte tuhý sneh. Obe hmoty zľahka zmiešajte dokopy. Do zmesi preosejte múku s kakaom, pridajte kypriaci prášok. Kakaové cesto rozotrite do plechu 40x25 cm s papierom na pečenie a pri 160 – 180°C pečte 15 minút.
      2. Urobte orechový krém: V mlieku s vanilkovým cukrom uvarte orechy a dajte vychladiť. Maslo s práškovým cukrom vyšľahajte do peny, pridajte likér. Postupne doň zašľahajte vychladnutú orechovú zmes. Vyšľahajte hladký krém.
      3.  Upečený plát vyberte z plechu a rozotrite naň orechový krém - časť si odložte na obtieranie. Do stredu vložte olúpaný banán a preložte na polovicu. Povrch potrite zvyšným krémom a nechajte stuhnúť.
      4. Urobte polevu: Čokoládu a maslo zohrejte vo vodnom kúpeli. Potom polevou potrite stuhnutý dezert. Počkajte, kým stuhne, a môžete krájať. Dobrú chuť!
      Anketa

      Urobíte si aj vy Jožkine SLONIE SLZY?

      • Áno87%
      • Nie12%

      Hlasovanie bolo ukončené

      Autor článku

      Katarína Brunovská

      redaktorka magazínu Dobré jedlo
      Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.