Fantastické SLONIE SLZY Jožky Zaukolcovej: Jej RECEPT na lahodný dezert budete milovať!
20. 2. 2024, 9:31 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:33)

Zdroj: Archív RTVS
Reklama
Uvidíte, Jožkin lahodný dezert s banánom a orieškovou príchuťou sa vám rozplynie na jazyku!
Zdroj: RTVS
Zdroj: https://www.instagram.com/p/Clt1l5hjV1K/
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CsWfIOAqyDH
Galéria k článku
30 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Čerstvá VÍŤAZKA Pečie celé Slovensko robí božské OPERA REZY: Aha, má PARÁDNY RECEPT!Zdroj: NMH
Len čo uznávaná cukrárka, pedagogička a porotkyňa šou Pečie celé Slovensko zavesila tento recept na svoj Instagram, ľudia ho začali znovu piecť odušu. Pamätáte si SLONIE SLZY z detstva? Tieto Jožkine vás vrátia do tých bezstarostných čias!
Slonie slzy
15 KUSOV, PRÍPRAVA 40 MINÚT PEČENIE 15 MINÚT
Na cesto:
- 40 g polohrubej múky
- 6 vajec
- 50 g práškového cukru
- 30 g kakaa
- pol balíčka kypriaceho prášku
Na orechový krém:
- 300 g masla
- 120 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 180 g mletých vlašských orechov
- 120 ml mlieka
- 30 ml vaječného likéru
- 500 g banánov
Na čoko polevu:
- 130 g čokolády (70%)
- 40 g masla

Video Player is loading.
Jednoduché SVADOBNÉ TORTY: Inšpirácie tejto cukrárky sú celkom normálne, no krásne!Zdroj: NMH
POSTUP:
- Žĺtky vyšľahajte s cukrom, z bielkov vyšľahajte tuhý sneh. Obe hmoty zľahka zmiešajte dokopy. Do zmesi preosejte múku s kakaom, pridajte kypriaci prášok. Kakaové cesto rozotrite do plechu 40x25 cm s papierom na pečenie a pri 160 – 180°C pečte 15 minút.
- Urobte orechový krém: V mlieku s vanilkovým cukrom uvarte orechy a dajte vychladiť. Maslo s práškovým cukrom vyšľahajte do peny, pridajte likér. Postupne doň zašľahajte vychladnutú orechovú zmes. Vyšľahajte hladký krém.
- Upečený plát vyberte z plechu a rozotrite naň orechový krém - časť si odložte na obtieranie. Do stredu vložte olúpaný banán a preložte na polovicu. Povrch potrite zvyšným krémom a nechajte stuhnúť.
- Urobte polevu: Čokoládu a maslo zohrejte vo vodnom kúpeli. Potom polevou potrite stuhnutý dezert. Počkajte, kým stuhne, a môžete krájať. Dobrú chuť!
Anketa
Urobíte si aj vy Jožkine SLONIE SLZY?
- Áno87%
- Nie12%
Hlasovanie bolo ukončené