Eva Pavlíková nám venovala recept na KOLEGOVE HALUŠKY: Hotové nebíčko v papuľke!
26. 8. 2024, 8:02

Zdroj: Laura Witteková
„Tieto zapečené zemiakové halušky s kapustou a so slaninkou, na ktoré mám recept od svojho milovaného kolegu Milanka Kiša, by som jedla každý deň!" prezradila nám obľúbená herečka a vynikajúca kuchárka.
Zdroj: Archív E.P.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Peter Ličák
Galéria k článku

Zdroj: Emil Vaško
Kulinárske kráľovstvo: Eva Pavlíková dokáže v kuchyni divy.
„Som zemiakový typ! Milujem krumple uvarené v šupe s maslom a kyslou smotanou... alebo pečené s rascou a so slaninkou. A tieto zapečené zemiakové halušky, na ktoré mám recept od svojho milovaného kolegu Milanka Kiša, by som jedla každý deň. Vždy keď ho robím, s láskou na neho spomínam,“ usmieva sa obľúbená herečka a skvelá kuchárka Eva Pavlíková.
„...odmalička som sa pohybovala v rodine, kde sa jedlu a stolovaniu preukazovala vážnosť, úcta. Gény na varenie som tak podedila po mojej maminke, babičke a starej mame. Všetky boli vychýrené kuchárky, ktoré dokázali fantasticky navariť z hŕstky surovín. Niečo sa potom priučilaj môj ocko ‚nevarič‘ a jeho zemiakové placky boli najlepšie na svete," dodala pre Dobré jedlo.

ZEMIAKOVÉ HALUŠKY S KAPUSTOU
4 PORCIE, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 20 MINÚT
Potrebujete:
- 500 g zemiakov
- 1 strúčik cesnaku
- 1-2 vajcia
- 200 g hladkej múky
- 200 g údenej slaniny
- 1 cibuľa
- 700 g kyslej kapusty
- soľ, mleté čierne korenie
POSTUP:
- Zemiaky očistite a nastrúhajte na jemnom strúhadle. Do misy pridajte pretlačený cesnak, vyžmýkajte vodu, pridajte štipku soli, korenia, vajcia a múku. Všetko spolu dobre spojte.
- Vo veľkom hrnci nechajte zovrieť osolenú vodu. Cesto pretláčajte po častiach cez haluškár, prípadne ich do vody hádžte z doštičky. Keď halušky vyplávajú na povrch, sceďte ich.
- Do pekáča dajte nakrájanú slaninku aj cibuľu a opečte. Potom primiešajte kapustu a pečte v rúre na 180 °C do zlatohneda asi 20 minút. Nakoniec primiešajte scedené halušky a nechajte ešte pár minút zapiecť. Dobrú chuť!
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
"Zapečené zemiakové halušky by som jedla každý deň,“ usmieva sa obľúbená herečka a skvelá kuchárka Eva Pavlíková.