Reklama

Eva Pavlíková nám venovala recept na KOLEGOVE HALUŠKY: Hotové nebíčko v papuľke!

Eva Pavlíková je vynikajúca kuchárka.

Zdroj: Laura Witteková

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

„Tieto zapečené zemiakové halušky s kapustou a so slaninkou, na ktoré mám recept od svojho milovaného kolegu Milanka Kiša, by som jedla každý deň!" prezradila nám obľúbená herečka a vynikajúca kuchárka.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Kuchyňa herečky Evy Pavlíkovej: Nemoderná, ale osobitá

    Zdroj: Emil Vaško

    Kulinárske kráľovstvo: Eva Pavlíková dokáže v kuchyni divy.

    Som zemiakový typ! Milujem krumple uvarené v šupe s maslom a kyslou smotanou... alebo pečené s rascou a so slaninkou. A tieto zapečené zemiakové halušky, na ktoré mám recept od svojho milovaného kolegu Milanka Kiša, by som jedla každý deň. Vždy keď ho robím, s láskou na neho spomínam, usmieva sa obľúbená herečka a skvelá kuchárka Eva Pavlíková.

    „...odmalička som sa pohybovala v rodine, kde sa jedlu a stolovaniu preukazovala vážnosť, úcta. Gény na varenie som tak podedila po mojej maminke, babičke a starej mame. Všetky boli vychýrené kuchárky, ktoré dokázali fantasticky navariť z hŕstky surovín. Niečo sa potom priučilaj môj ocko ‚nevarič‘ a jeho zemiakové placky boli najlepšie na svete," dodala pre Dobré jedlo.

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:20
    Remaining Time 0:20
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      VIDEO: Obľúbené jedlo z detstva herca Dušana Cinkotu

      ZEMIAKOVÉ HALUŠKY S KAPUSTOU

      4 PORCIE, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 20 MINÚT

      Potrebujete:

      • 500 g zemiakov
      • 1 strúčik cesnaku
      • 1-2 vajcia
      • 200 g hladkej múky
      • 200 g údenej slaniny
      • 1 cibuľa
      • 700 g kyslej kapusty
      • soľ, mleté čierne korenie

      POSTUP:

      1. Zemiaky očistite a nastrúhajte na jemnom strúhadle. Do misy pridajte pretlačený cesnak, vyžmýkajte vodu, pridajte štipku soli, korenia, vajcia a múku. Všetko spolu dobre spojte.
      2. Vo veľkom hrnci nechajte zovrieť osolenú vodu. Cesto pretláčajte po častiach cez haluškár, prípadne ich do vody hádžte z doštičky. Keď halušky vyplávajú na povrch, sceďte ich.
      3. Do pekáča dajte nakrájanú slaninku aj cibuľu a opečte. Potom primiešajte kapustu a pečte v rúre na 180 °C do zlatohneda asi 20 minút. Nakoniec primiešajte scedené halušky a nechajte ešte pár minút zapiecť. Dobrú chuť!

      Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

      "Zapečené zemiakové halušky by som jedla každý deň,“ usmieva sa obľúbená herečka a skvelá kuchárka Eva Pavlíková.

      Autor článku

      Katarína Brunovská

      redaktorka magazínu Dobré jedlo
      Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.