DUSENIE mäsa už nemusí byť veda: Takto hneď zmäkne!
3. 10. 2021, 12:41 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:25)

Zdroj: Shutterstock
Dusíte mäso, ale ono nie a nie zmäknúť? S TÝMTO trikom to už nikdy nebudete riešiť!

Ako na huby
Hubové rizoto alebo polievka sú dobroty, ktoré si veľmi rady doprajeme. Len to krájanie… Skúste nabudúce namiesto noža použiť krájač na vajíčka. Jednotlivé kúsky húb budú krásne rovnomerné a ušetríte kopu času.

Zdroj: shutterstock, archív firiem
Ako na huby
SOS z kuchyne
Ako dosiahnuť, aby bolo mäso pri dusení mäkké a jemné?
Lujza z Bratislavy
Radí redaktorka Petra Mitringová
Skúste pridať menej tekutiny. Pri dusení mäsa je veľmi dôležité podlievať ho. Radšej pridajte vodu alebo vývar, keď sa vyparí, ako keby malo mäso počas celého dusenia v tekutine plávať. Rovnako dôležité je dusiť mäsko pomaly, teda na čo najnižšej teplote.
Zdroj: shutterstock, archív firiem
SOS z kuchyne
Skladujeme parmezán
Tento typ syra skladujte vo fólii alebo v mastnom papieri a v chladničke. Nepeknému bielemu povlaku zabránite tak, že do fólie alebo papiera spravíte niekoľko dierok. Tak si zachová svoju peknú žltú farbu.
Zdroj: shutterstock, archív firiem
Skladujeme parmezán
Šikovný trik s dierkovanou vareškou
Zdá sa vám práve uvarená omáčka či polievka príliš mastná? Prebytočný tuk poľahky pozbierate dierkovanou vareškou, na ktorú jednoducho položíte zopár ľadových kociek.
Zdroj: shutterstock, archív firiem
Šikovný trik s dierkovanou vareškou
Zdroj: shutterstock, archív firiem
Šikovný trik s dierkovanou vareškou
Skvelá chuť
Ako zjemniť horčicu
Ak máte doma len ostrú horčicu, no potrebovali by ste niečo jemnejšie, skúste do nej zamiešať trochu piva, bieleho vína alebo jablkovej šťavy. Bude lahodnejšia.
Zdroj: shutterstock, archív firiem
Ako zjemniť horčicu