Reklama

DUSENIE mäsa už nemusí byť veda: Takto hneď zmäkne!

cooking mäso

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Dusíte mäso, ale ono nie a nie zmäknúť? S TÝMTO trikom to už nikdy nebudete riešiť!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Takéto huby teraz rastú pri Prievidzi: bohatý úlovok z rána

    Ako na huby

    Hubové rizoto alebo polievka sú dobroty, ktoré si veľmi rady doprajeme. Len to krájanie… Skúste nabudúce namiesto noža použiť krájač na vajíčka. Jednotlivé kúsky húb budú krásne rovnomerné a ušetríte kopu času.

    SOS z kuchyne

    Ako dosiahnuť, aby bolo mäso pri dusení mäkké a jemné?

    Lujza z Bratislavy

    Radí redaktorka Petra Mitringová 

    Skúste pridať menej tekutiny. Pri dusení mäsa je veľmi dôležité podlievať ho. Radšej pridajte vodu alebo vývar, keď sa vyparí, ako keby malo mäso počas celého dusenia v tekutine plávať. Rovnako dôležité je dusiť mäsko pomaly, teda na čo najnižšej teplote.

    Skladujeme parmezán

    Tento typ syra skladujte vo fólii alebo v mastnom papieri a v chladničke. Nepeknému bielemu povlaku zabránite tak, že do fólie alebo papiera spravíte niekoľko dierok. Tak si zachová svoju peknú žltú farbu.

    Šikovný trik s dierkovanou vareškou

    Zdá sa vám práve uvarená omáčka či polievka príliš mastná? Prebytočný tuk poľahky pozbierate dierkovanou vareškou, na ktorú jednoducho položíte zopár ľadových kociek.

    Zdroj: shutterstock, archív firiem

    Šikovný trik s dierkovanou vareškou

    Zdroj: shutterstock, archív firiem

    Šikovný trik s dierkovanou vareškou

    Skvelá chuť

    Ako zjemniť horčicu

    Ak máte doma len ostrú horčicu, no potrebovali by ste niečo jemnejšie, skúste do nej zamiešať trochu piva, bieleho vína alebo jablkovej šťavy. Bude lahodnejšia.