Máme ju bohatú, tú našu kuchyňu. Talentovaný Filip, o ktorom budeme ešte veľa počuť, jej možno podľahol už v piatich rokoch, keď s maminou miesil na svoje prvé dukátové buchtičky.
„História slovanského jedla ma fascinuje! Obdivujem múčniky, no aj fermentáciu kapusty či konzervovanie mäsa, napríklad dedko ho ovládal na jednotku. Moje babky boli zas skvelé bylinkárky, brávali ma do lesa a dovolili mi ochutnávať, čo v ňom práve rástlo. Odvtedy ma baví spájať chute čerstvých lokálnych surovín a vytvárať zo starých receptov nové...“
Jeho DOMÁCE REZANCE vám vrelo odporúčame - po fotení sme ich zhltli ako nič!
Domáce rezance s orieškami, čokoládou a jablkami
1-2 PORCIE, PRÍPRAVA 30 MINÚT, VARENIE 10 MINÚT
Na rezance:
- 100 g hrubej múky
- 50 ml vody (stolovej)
- trocha práškového cukru
- štipka soli
Na obloženie:
- 50 g masla
- 1 lyžička medu
- 1 jablko
- za hrsť vlašských orieškov
- 1 lyžica cukru
- 2 vanilkové keksy
- mliečna a horká čokoláda
- propolis
- mletá škorica
- púpavový sirup