objednať časopis
všetky kategórie

„Milujem babkin dokonalý recept na cesto aj spomienky, ako mi slíže posypávala orechmi či makom. To všetko ma inšpirovalo na ich novú verziu,“ usmieva sa kreatívny kuchár Filip Ondrušek, ktorý šíri dobré meno našej kuchyne po celom svete. A tu je jeho SUPER RECEPT.

Máme ju bohatú, tú našu kuchyňu. Talentovaný Filip, o ktorom budeme ešte veľa počuť, jej možno podľahol už v piatich rokoch, keď s maminou miesil na svoje prvé dukátové buchtičky.

Filip Ondrušek (26) má už teraz za sebou stáže v dvoj- a trojhviezdičkových michellinských podnikoch (Konstantin Filippou vo Viedni, Central v Peru, Azurmendi v Španielsku, Brae v Austrálii), varil dokonca pre princa zo Saudskej Arábie.
Filip Ondrušek (26) má už teraz za sebou stáže v dvoj- a trojhviezdičkových michellinských podnikoch (Konstantin Filippou vo Viedni, Central v Peru, Azurmendi v Španielsku, Brae v Austrálii), varil dokonca pre princa zo Saudskej Arábie.
Zdroj: MATEJ KALINA

„História slovanského jedla ma fascinuje! Obdivujem múčniky, no aj fermentáciu kapusty či konzervovanie mäsa, napríklad dedko ho ovládal na jednotku. Moje babky boli zas skvelé bylinkárky, brávali ma do lesa a dovolili mi ochutnávať, čo v ňom práve rástlo. Odvtedy ma baví spájať chute čerstvých lokálnych surovín a vytvárať zo starých receptov nové...“

Jeho DOMÁCE REZANCE vám vrelo odporúčame - po fotení sme ich zhltli ako nič!

Domáce rezance s orieškami, čokoládou a jablkami

Kuchár Filip Ondrušek pripravil pre čitateľov mesačníka Dobré jedlo niekoľko tradičných receptov v priestoroch zvolenskej farmy Lieskovský farmárik.
Kuchár Filip Ondrušek pripravil pre čitateľov mesačníka Dobré jedlo niekoľko tradičných receptov v priestoroch zvolenskej farmy Lieskovský farmárik.
Zdroj: MATEJ KALINA

1-2 PORCIE, PRÍPRAVA 30 MINÚT, VARENIE 10 MINÚT

Na rezance:

  • 100 g hrubej múky
  • 50 ml vody (stolovej)
  • trocha práškového cukru
  • štipka soli

Na obloženie:

  • 50 g masla
  • 1 lyžička medu
  • 1 jablko
  • za hrsť vlašských orieškov
  • 1 lyžica cukru
  • 2 vanilkové keksy
  • mliečna a horká čokoláda
  • propolis
  • mletá škorica
  • púpavový sirup

Článok s postupom pokračuje na ďalšej strane >>>

Kategórie