Reklama

Zdravá DOMÁCA GRANOLA: Zužitkujete v nej dobroty, ktoré vám zostali po Vianociach

Domáca granola

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Tušíte, ako spojiť dve novoročné predsavzatia do jedného veľmi chutného? Zvyšné sviatočné zásoby zužitkujte v zdravej a expresnej dobrote, napríklad v tomto chrumkavom müsli.

Vybrakujte vlastnú špajzu, pokojne pridajte sušené aj kandizované ovocie, štipku perníkového korenia, ak vám takisto zostalo, namiesto kokosového oleja použite iný druh alebo maslo a dajte piecť. Domáca granola vám už o niekoľko minút krásne rozvonia celý dom.

Chrumkavá domáca granola

Zdroj: Shutterstock

Domáca granola bez éčok vám rozvonia celý dom.

1 PLECH, PRÍPRAVA 7 MINÚT, PEČENIE 25-30 MINÚT

Potrebujete:

  • 300 g vločiek (najlepšie špaldových)
  • 200 g orieškov (lieskovce, mandle, pekanové)
  • za hrsť mandľových lupienkov
  • za hrsť kokosových hoblín
  • pol lyžičky mletej škorice
  • 3 lyžice kokosového oleja
  • 3 lyžice medu

POSTUP:

  1. Rúru predhrejte na 170 °C. Vo väčšej mise spojte všetky suché suroviny. Pridajte olej s medom a dobre premiešajte.
  2. Zmes rozložte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte asi 15 minút. Vyberte z rúry, premiešajte a dajte naspäť do rúry. Pečte ďalších 10 či 15 minút dochrumkava.
  3. Granolu nechajte dobre vychladnúť a potom skladujte v uzavretej nádobe. Chrúmte ju samu alebo s jogurtom, ovocím či s obľúbenou teplou kašou. A keď ju hneď nezjete, dobre skladovaná vám vydrží niekoľko týždňov.

Autor článku

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.