Vybrakujte vlastnú špajzu, pokojne pridajte sušené aj kandizované ovocie, štipku perníkového korenia, ak vám takisto zostalo, namiesto kokosového oleja použite iný druh alebo maslo a dajte piecť. Domáca granola vám už o niekoľko minút krásne rozvonia celý dom.
Chrumkavá domáca granola
Domáca granola bez éčok vám rozvonia celý dom.
Zdroj: Shutterstock
1 PLECH, PRÍPRAVA 7 MINÚT, PEČENIE 25-30 MINÚT
Potrebujete:
- 300 g vločiek (najlepšie špaldových)
- 200 g orieškov (lieskovce, mandle, pekanové)
- za hrsť mandľových lupienkov
- za hrsť kokosových hoblín
- pol lyžičky mletej škorice
- 3 lyžice kokosového oleja
- 3 lyžice medu
POSTUP:
- Rúru predhrejte na 170 °C. Vo väčšej mise spojte všetky suché suroviny. Pridajte olej s medom a dobre premiešajte.
- Zmes rozložte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte asi 15 minút. Vyberte z rúry, premiešajte a dajte naspäť do rúry. Pečte ďalších 10 či 15 minút dochrumkava.
- Granolu nechajte dobre vychladnúť a potom skladujte v uzavretej nádobe. Chrúmte ju samu alebo s jogurtom, ovocím či s obľúbenou teplou kašou. A keď ju hneď nezjete, dobre skladovaná vám vydrží niekoľko týždňov.