Tušíte, ako spojiť dve novoročné predsavzatia do jedného veľmi chutného? Zvyšné sviatočné zásoby zužitkujte v zdravej a expresnej dobrote, napríklad v tomto chrumkavom müsli.

Čítajte viac
Chutný zákusok s müsli: BEZ PEČENIA a múky

Vybrakujte vlastnú špajzu, pokojne pridajte sušené aj kandizované ovocie, štipku perníkového korenia, ak vám takisto zostalo, namiesto kokosového oleja použite iný druh alebo maslo a dajte piecť. Domáca granola vám už o niekoľko minút krásne rozvonia celý dom.

Chrumkavá domáca granola

Domáca granola bez éčok vám rozvonia celý dom.
Domáca granola bez éčok vám rozvonia celý dom.
Zdroj: Shutterstock

1 PLECH, PRÍPRAVA 7 MINÚT, PEČENIE 25-30 MINÚT

Potrebujete:

  • 300 g vločiek (najlepšie špaldových)
  • 200 g orieškov (lieskovce, mandle, pekanové)
  • za hrsť mandľových lupienkov
  • za hrsť kokosových hoblín
  • pol lyžičky mletej škorice
  • 3 lyžice kokosového oleja
  • 3 lyžice medu

POSTUP:

  1. Rúru predhrejte na 170 °C. Vo väčšej mise spojte všetky suché suroviny. Pridajte olej s medom a dobre premiešajte.
  2. Zmes rozložte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte asi 15 minút. Vyberte z rúry, premiešajte a dajte naspäť do rúry. Pečte ďalších 10 či 15 minút dochrumkava.
  3. Granolu nechajte dobre vychladnúť a potom skladujte v uzavretej nádobe. Chrúmte ju samu alebo s jogurtom, ovocím či s obľúbenou teplou kašou. A keď ju hneď nezjete, dobre skladovaná vám vydrží niekoľko týždňov.
Krupicovej kaši sa hovorí krásne, Ježiškova kašička.
Čítajte viac
3 SLADUČKÉ KAŠE na sviatočné ráno: Mňam! Poteší vás Ježiškova, špaldová alebo kokosová?