Zdravá DOMÁCA GRANOLA: Zužitkujete v nej dobroty, ktoré vám zostali po Vianociach
8. 1. 2021, 8:00 (aktualizované: 15. 7. 2024, 22:13)

Zdroj: Shutterstock
Reklama
Tušíte, ako spojiť dve novoročné predsavzatia do jedného veľmi chutného? Zvyšné sviatočné zásoby zužitkujte v zdravej a expresnej dobrote, napríklad v tomto chrumkavom müsli.
Zdroj: Pinterest
Zdroj: Shutterstock
Zdroj: Archív
Galéria k článku
19 fotografiíPrejsť do galérie
Vybrakujte vlastnú špajzu, pokojne pridajte sušené aj kandizované ovocie, štipku perníkového korenia, ak vám takisto zostalo, namiesto kokosového oleja použite iný druh alebo maslo a dajte piecť. Domáca granola vám už o niekoľko minút krásne rozvonia celý dom.
Chrumkavá domáca granola
Zdroj: Shutterstock
Domáca granola bez éčok vám rozvonia celý dom.
1 PLECH, PRÍPRAVA 7 MINÚT, PEČENIE 25-30 MINÚT
Potrebujete:
- 300 g vločiek (najlepšie špaldových)
- 200 g orieškov (lieskovce, mandle, pekanové)
- za hrsť mandľových lupienkov
- za hrsť kokosových hoblín
- pol lyžičky mletej škorice
- 3 lyžice kokosového oleja
- 3 lyžice medu
POSTUP:
- Rúru predhrejte na 170 °C. Vo väčšej mise spojte všetky suché suroviny. Pridajte olej s medom a dobre premiešajte.
- Zmes rozložte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte asi 15 minút. Vyberte z rúry, premiešajte a dajte naspäť do rúry. Pečte ďalších 10 či 15 minút dochrumkava.
- Granolu nechajte dobre vychladnúť a potom skladujte v uzavretej nádobe. Chrúmte ju samu alebo s jogurtom, ovocím či s obľúbenou teplou kašou. A keď ju hneď nezjete, dobre skladovaná vám vydrží niekoľko týždňov.