Reklama

Vyskúšajte NEPEČENÝ FIT CHEESECAKE: Z tejto dobroty sa nepriberá!

Cheesecake je chutný koláčik a ani ho netreba piecť.

Zdroj: Dobré jedlo/Dušan Křístek

Reklama

Tento cheesecake je dokonalou pochúťkou pre všetkých, čo si radi zamaškrtia, ale každý gram navyše je pre nich desivou nočnou morou. Neodolateľný koláč, z ktorého nepriberiete je urobený z ovsených vločiek a ľahkého tvarohu.

Podľa nášho videoreceptu sa vám podarí na prvý šup:

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    NEPEČENÝ cheesecake s kokosovým tvarohom a MALINAMI

    Spísaný recept nájdete na ďalšej strane >>>

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Najlepšie BRYNDZOVÉ HALUŠKY: Aha, kde sme ich navarili! TEASER
      Zdroj: NMH

      ZDRAVÝ CHEESECAKE Z OVSENÝCH VLOČIEK               

      Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

      Zdravý cheesecake

      6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 30 MINÚT + CHLADENIE

      Potrebujete:

      NA KORPUS:

      • 50 g horkej čokolády
      • 1 lyžicu masla
      • 1 lyžicu medu
      • 150 g ovsených vločiek

      NA KRÉM:

      • 500 g jemného tvarohu
      • 1 konzervu kokosového mlieka
      • 8 plátkov želatíny
      • 2 lyžice medu

      NA POLEVU:

      • 300 g čerstvých alebo mrazených malín
      • 3 lyžice piva
      • 2 lyžice medu
      • 4 plátky želatíny

      Postup nájdete na ďalšej strane >>>

      Video Player is loading.
      Stream Type LIVE
      Advertisement
      Current Time 0:00
      Duration 0:00
      Remaining Time 0:00
      Loaded: 0%
        • Chapters
        • descriptions off, selected
        • subtitles off, selected
        Fantastické JABLKOVÉ PITÉ: Aj vaša babička by bola na Vás pyšná! TEASER
        Zdroj: Veronika Kollarova

        POSTUP:

        1. Čokoládu rozpustite nad parou a pridajte do nej maslo. Oslaďte medom. K čokoláde postupne postupne pridávajte ovsené vločky. Tortovú formu s priemerom 20 cm zľahka vymažte maslom, nalejte do nej cesto a mokrou lyžicou ho rozotrite.
        2. Plátky želatíny namočte do vody a nechajte napučať 10 minút podľa návodu. Tvaroh oslaďte medom a pridajte do neho kokosové mlieko. Vymiešajte do hladka.
        3. Do menšieho hrnčeka dajte 2 - 3 lyžice krému. Želatínu vyberte z vody, vyžmýkajte a dajte do krému. Na miernom ohni pomaly zahrievajte, kým nevznikne tekutina. (Pozor nesmie sa variť!) Rozpustenú želatínu prilejte za stáleho miešania do ostatného krému. Tvarohovo - kokosový krém rozotrite na korpus a dáme zachladiť, kým nestuhne.
        4. Maliny podlejte pivom a povarte, kým nezmäknú. Odstavte, pridajte med podľa chuti a ďalšiu vyžmýkanú želatínu, predtým namočenú na 10 minút vo vode. Rozvarené maliny nechajte vychladnúť. Nalejte na cheesecake a nechajte stuhnúť. Vrch dozdobte ovocím a lístkami mäty. 

        Čítajte viac z Dobrého jedla: