Vyskúšajte NEPEČENÝ FIT CHEESECAKE: Z tejto dobroty sa nepriberá!
8. 5. 2022, 8:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:27)

Zdroj: Dobré jedlo/Dušan Křístek
Reklama
Tento cheesecake je dokonalou pochúťkou pre všetkých, čo si radi zamaškrtia, ale každý gram navyše je pre nich desivou nočnou morou. Neodolateľný koláč, z ktorého nepriberiete je urobený z ovsených vločiek a ľahkého tvarohu.
Zdroj: Dobré jedlo/Dušan Křístek
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Shutterstock
Galéria k článku
31 fotografiíPrejsť do galérie
Podľa nášho videoreceptu sa vám podarí na prvý šup:

Video Player is loading.
NEPEČENÝ cheesecake s kokosovým tvarohom a MALINAMISpísaný recept nájdete na ďalšej strane >>>

Video Player is loading.
Najlepšie BRYNDZOVÉ HALUŠKY: Aha, kde sme ich navarili! TEASERZdroj: NMH
ZDRAVÝ CHEESECAKE Z OVSENÝCH VLOČIEK
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
Zdravý cheesecake
6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 30 MINÚT + CHLADENIE
Potrebujete:
NA KORPUS:
- 50 g horkej čokolády
- 1 lyžicu masla
- 1 lyžicu medu
- 150 g ovsených vločiek
NA KRÉM:
- 500 g jemného tvarohu
- 1 konzervu kokosového mlieka
- 8 plátkov želatíny
- 2 lyžice medu
NA POLEVU:
- 300 g čerstvých alebo mrazených malín
- 3 lyžice piva
- 2 lyžice medu
- 4 plátky želatíny
Postup nájdete na ďalšej strane >>>

Video Player is loading.
Fantastické JABLKOVÉ PITÉ: Aj vaša babička by bola na Vás pyšná! TEASERZdroj: Veronika Kollarova
POSTUP:
- Čokoládu rozpustite nad parou a pridajte do nej maslo. Oslaďte medom. K čokoláde postupne postupne pridávajte ovsené vločky. Tortovú formu s priemerom 20 cm zľahka vymažte maslom, nalejte do nej cesto a mokrou lyžicou ho rozotrite.
- Plátky želatíny namočte do vody a nechajte napučať 10 minút podľa návodu. Tvaroh oslaďte medom a pridajte do neho kokosové mlieko. Vymiešajte do hladka.
- Do menšieho hrnčeka dajte 2 - 3 lyžice krému. Želatínu vyberte z vody, vyžmýkajte a dajte do krému. Na miernom ohni pomaly zahrievajte, kým nevznikne tekutina. (Pozor nesmie sa variť!) Rozpustenú želatínu prilejte za stáleho miešania do ostatného krému. Tvarohovo - kokosový krém rozotrite na korpus a dáme zachladiť, kým nestuhne.
- Maliny podlejte pivom a povarte, kým nezmäknú. Odstavte, pridajte med podľa chuti a ďalšiu vyžmýkanú želatínu, predtým namočenú na 10 minút vo vode. Rozvarené maliny nechajte vychladnúť. Nalejte na cheesecake a nechajte stuhnúť. Vrch dozdobte ovocím a lístkami mäty.
Čítajte viac z Dobrého jedla: