Reklama

Dokonale vyladená PARADAJKOVÁ OMÁČKA s mäsovými guľkami: Božská KLASIKA pre KAŽDÉHO

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke.

Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková

Reklama

Paradajková omáčka s mäsovými guľkami zachutí každému.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Najchutnejšia jarná polievka z bryndze, póru a mandlí

    PARADAJKOVÁ OMÁČKA S MÄSOVÝMI GUĽKAMI A KNEDĽOU

    Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková

    Guľky v paradajkovej omáčke.

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 40 MINÚT, VARENIE 90 MINÚT

    Potrebujete:

    Na guľky:

    • 600 – 800 g mletého mäsa (hovädzie a bravčové)
    • 1 väčšiu cibuľu
    • 2 strúčiky cesnaku
    • 1 vajce
    • 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
    • 3 lyžice strúhanky
    • soľ, mleté čierne korenie

    Na omáčku:

    • 2 cibule
    • 2 strúčiky cesnaku
    • pol lyžičky celého čierneho korenia
    • 4 guľôčky nového korenia
    • 4 celé klinčeky
    • 1 kus celej škorice
    • 2 bobkové listy
    • 800 ml paradajkového pretlaku
    • cukor a citrónovú šťavu (podľa potreby)
    • maslo na zjemnenie omáčky";i:10;s:28:"soľ, mleté čierne korenie

    POSTUP

    1. Mleté mäso premiešajte s vychladnutou nadrobno nakrájanou osmaženou cibuľou a prelisovaným cesnakom. Pridajte vajce, nasekanú petržlenovú vňať, strúhanku, soľ a korenie. Kúsok tejto zmesi opečte a podľa chuti vzorky dochuťte zvyšok zmesi. Vytvarujte guľky a postupne ich sprudka opečte na rozpálenom oleji.
    2. Všetky guľky vráťte do panvice a pridajte nahrubo nakrájané cibule, očistené strúčiky cesnaku, guľôčky korenia, klinčeky, škoricu a bobkové listy. Pridajte paradajkový pretlak a omáčku osoľte. Priveďte do varu, hrniec prikryte pokrievkou a mäsové guľky duste na nízkom plameni 45 – 60 minút.
    3. Omáčku nechajte trochu vychladnúť, guľ­ky a veľké celé korenie z nej vyberte a prepasírujte ju cez jemné sito. Dochuťte soľou, cukrom, citrónovou šťavou a korením. Ak chcete, omáčku zjemnite maslom, prípadne zahustite zápražkou z masla a múky. Guľky vráťte do omáčky a udržujte teplé. Podávajte so žemľovou knedľou.

    Vyskúšajte viac osvedčených receptov z Dobrého jedla:

    Výber pre vás