Reklama

Dokonale mäkký a vláčny chlieb? Skúste japonský Shokupan podľa Petry Tóthovej

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Kvások aj s droždím? Takto pečú chlieb v remeselnej pekárni na Považí.

    Raz ho ochutnala a hneď si ho obľúbila! Chuti a lahodnosti japonského mliečneho chlebíka prepadla aj obľúbená porotkyňa šou Pečie celé Slovensko Petra Tóthová. Ako sama hovorí, získal si ju svojou ľahkosťou a vláčnosťou. Fanúšikom ho predstavila v prehľadom recepte na Instagrame.

    Anketa

    Vyskúšate tento zaujímavý recept?

    • Rozhodne! 86%
    • Je to na mňa príliš zložité.13%

    Hlasovanie bolo ukončené

    Japonský mliečny chlieb SHOKUPAN (šokupan)

    Zdroj: https://www.instagram.com/p/Cpk5TAKKvgm/

    Japonský mliečny chlieb SHOKUPAN (šokupan) si vás získa svojou ľahkosťou a vláčnosťou.

    SHOKUPAN (šokupan): Japonský mliečny chlieb

    PRíPRAVA:

     Na "Tangzhong " POTREBUJETE: 

    • 220 g vody
    • 45 g hladkej múky

    POSTUP:

    Priveďte múku s vodou k varu za stáleho miešania kým neprejde varom (približne 30 sec). Nechajte vychladnúť cca 5 minút. Zatiaľ si pripravte cesto.

    K pripravenému tangzhong pridajte

    • 290 g plnotučné mlieko
    • 55 g celé vajce 

     

    • 640 g hladká múka
    • 12 g plnotučné sušené mlieko
    • 65 g krupicový cukor
    • 13 g soľ (2,5 čl)
    • 14 g sušené droždie
    • 55g  maslo, izbovej teploty

    POSTUP:

    1. V mise od robota zmiešajte múku, sušené mlieko, cukor a soľ.
    2.  Do jemne vychladnutého tangzongu vmiešajte po častiach mlieko a vajíčko. Občasných hrudiek sa nezľaknite.
    3. Za pomalého miešania prilejte tekutú zmes, kým sa cesto nespojí a prisypte droždie.
    4. Miešajte pomaly 5 minút.
    5. Pridajte po kúskoch maslo a mieste 15 minút. Cesto by malo byť elastické.
    6. Vytvarujte guľu a nechajte zakryté zdvojnásobiť svoj objem kysnutím (približne 40 minút až 1 hodina).
    7. Rozdeľte na 5 rovnakých častí po približne 260 -270 gramov a vytvarujte bochníčky. Nechajte ich zakryté podkysnúť 15 minút.
    8.  Vytvarujte rolky. (viď. video)
    9. Vymastite formu š 12 x d 35 x v 7 cm (čím vyššia,  tým lepšia, ideálne 11 cm)
    10. Poriadne uzavreté - zoštipkané rolky uložte spojom nadol a zakryté nechajte kysnúť 1-2 hodiny. Tak aby boli naozaj veľké (viď video).
    11. Pečte v predhriatej rúre na 175 stupňov po dobu 40 minút, kým nie je chlebík naozaj tmavý.
    12. Po vybratí, pár-krát buchnite formou o dosku a otočením vyberte.

    Strana

    2/2

    Autor článku

    Nina Smiešna

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Dobré jedlo miluje odmalička a prácu v Dobrom jedle si vysnívala už dávno. Lásku k jedlu a písaniu spojila do jedného a teší sa na všetky chuťovky, ktoré si vďaka nej prečítate. Rada skúša nové recepty, nebojí sa netradičných kombinácií a nikdy nepohrdne šálkou kvalitnej kávy. Gastronómia ju vždy priťahovala, niekoľko rokov sa venovala pečeniu v pekárni a v kuchyni trávi i dnes najviac času.
    Reklama