Daniela Hantuchová a jej zdravé misky: Je štíhla ako prútik, máme RECEPTY!
12. 2. 2024, 8:06 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:33)
Ako to len robí? Aj po skončení kariéry profi tenistky sa pýši postavou ako lusk! Vyskúšajte jej milované budha misky.
Zdroj: https://www.instagram.com/p/BlxB1XpDuY8/
Zdroj: https://www.instagram.com/p/B-KLLc6h22H/
Zdroj: https://www.instagram.com/p/Cc-6C-JI8UO/
Galéria k článku
Slovenská tenistka ukončila kariéru v roku 2017, no milovanému športu sa venuje dodnes. Pôsobí ako komentátorka na vychytených svetových staniciach ako Amazon, Fox Sports Asia, Prime UK či Tennis Channel. Okrem toho má vlastný podcast, do ktorého si pozýva rôzne osobnosti z celého sveta.
Daniela sa stále pýši dokonalou figúrou a preslávenými dlhými, štíhlymi nohami. Vďačí za to nielen tenisu či golfu, ale aj racionálnej strave. Na svojom Instagrame ju vídať s milovanými budha miskami, plnými ovocia, zeleniny, zŕn či cereálií. Vďaka tomu si môže sem-tam dopriať aj zákusok k milovanej káve. Viac foto Daniely si pozrite v našej GALÉRII TU! A vyskúšajte recepty na budha misky, ktoré miluje aj naša slávna tenistka.
Miska s quinoou a hráškovým pyré
Zdroj: MATEJ KALINA
MISKA S QUINOOU, MRKVOU A HRÁŠKOVÝM PYRÉ
2 PORCIE, PRÍPRAVA 25 MINÚT
Potrebujete:
- 250 g cícera z konzervy alebo uvareného
- 2 lyžice olivového oleja + na pokvapkanie mrkvičiek
- pol lyžičky korenia karí
- štvrť lyžičky mletej údenej papriky
- 12 malých mrkvičiek
- 250 g quinoy (1 šálka)
- zelený listový šalát
- 1 avokádo
- sezamové semiačka
- soľ, korenie
Na hráškové pyré:
- 1 lyžica masla
- pol malej cibule
- 150 g hrášku
- za hrsť koriandrových listov (+ na ozdobu)
- soľ, korenie

Zdroj: NMH
POSTUP:
- Do misky nasypte scedený cícer, pridajte olej, karí, údenú papriku, soľ, korenie, dobre premiešajte a vysypte na polovicu plechu vystlaného papierom na pečenie. Na druhú polovicu plechu poukladajte osolené, okorenené mrkvičky poliate olivovým olejom.
- Pečte v rúre vyhriatej na 200 °C asi 20 minút. Po 10 minútach zeleninu pootáčajte.
- Quinou dobre prepláchnite horúcou vodou. Jemne ju opražte na oleji a zalejte vodou v pomere 1 : 2. Osoľte a varte prikryté do zmäknutia asi 15 minút.
- Pripravte hráškové pyré: V panvici s maslom orestujte cibuľu nakrájanú nadrobno. Pridajte hrášok, deci vody, soľ, korenie a 5 minút poduste. Rozmixujte, pridajte za hrsť koriandrových listov a ešte raz premixujte.
- Do misky dajte quinou, na bok rozotrite poriadnu lyžicu hráškového pyré a dookola naaranžujte listový šalát, avokádo nakrájané na plátky, pečenú mrkvu a cícer. Misku ozdobte lístkami koriandra, posypte sezamovými semiačkami a môžete podávať.

Zdroj: NMH
Ryžová kaša s banánmi
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Ryžová kaša s pečenými banánmi.
4 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT
Potrebujete:
- 1 šálky ryže arborio (alebo guľatozrnnej)
- 500 – 750 ml mandľového mlieka (môže byť aj kokosové)
- 2 hviezdičky badiánu
- štipka cukru
- 1 lyžica masla
- 4 banány
- agávový sirup na dosladenie (med)
- za hrsť blanšírovaných mandlí
POSTUP:
- Do hrnca vsypte ryžu, zalejte ju mliekom, pridajte badián a priveďte k varu. Varte, kým ryža nezmäkne, a pridajte mlieko, ak treba. Na konci pridajte štipku cukru a zamiešajte
- Na panvicu s nepriľnavým povrchom dajte roztopiť lyžicu masla. Banány olúpte, prekrojte na polovicu a opečte na masle.
- Ryžu rozdeľte do tanierov, uložte na ňu opečené banány, polejte ich agávovým sirupom alebo medom a posypte mandľami opraženými nasucho. Dobrú chuť!
Vyskúšajte aj tento super RECEPT:

Zdroj: NMH
Miska s bulgurom, hummusom a kapustou pak choi
Zdroj: MATEJ KALINA
MISKA S BULGUROM, HUMMUSOM A KAPUSTOU PAK CHOI
2 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT
Potrebujete:
- 250 g bulguru
- 1 kapusta pak choi
- pol brokolice
- 150 g hrášku
- 1 uhorka nakrájaná na plátky
- mäta na ozdobu
- soľ
Na hummus:
- 1 konzerva cícera v slanom náleve
- 1 strúčik cesnaku
- 4 lyžice pasty tahini (sezamovú pastu zoženiete v každých dobrých potravinách)
- 4 lyžice olivového oleja
- citrónová šťava na dochutenie
Na dresing:
- 3 lyžice pasty tahini
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 lyžička citrónovej šťavy
- soľ, korenie

Zdroj: NMH
POSTUP:
- Bulgur dajte do osolenej vriacej vody a uvarte. Potom ho sceďte od prebytočnej vody.
- Pripravte hummus: Do mixéra dajte všetky suroviny a rozmixujte ich dohladka. Ochutnajte a dochuťte citrónovou šťavou.
- Na dresing len v miske zmiešajte všetky ingrediencie.
- Do stredne veľkého hrnca dajte vodu a priveďte do varu. Brokolicu rozoberte na malé hlavičky a vhoďte ich do vriacej vody na 2-3 minúty. Potom ich ihneď vyberte a zachlaďte v studenej vode. Ostanú krásne zelené a chrumkavé. Takisto pripravte kapustu pak choi.
- Môžete podávať: Do misky dajte bulgur a zmiešajte ho s polovicou hrášku. Na bok misky dajte poriadnu lyžicu hummusu, pridajte všetku ostatnú zeleninu a polejte dresingom.