Reklama

Čo dnes na raňajky? Báječný OVOCNÝ CHLEBÍK s medovými orechmi!

Sladké raňajky ako lusk!

Zdroj: Dano Veselsky

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Dnes si doprajte sladučké raňajky! Chlebík poriadne obložte ovocím a medovými orechmi takisto nešetrite. Bude vám chutiť...

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Talianske dezerty si viete upiecť aj doma: Užite si la dolce vita!

    Chcete si dnes spraviť krásny deň? Začnite hriešne dobrými raňajkami. Uvidíte, med ochutený rozmarínom dá sladkej hrianke celkom nové chute. Kľudne použite aj vianočku namiesto ovocného chleba, spraví vám rovnakú službu.

    Zdroj: Dano Veselský

    Sladký chlebík ako sen!

    OVOCNÝ CHLIEB S MEDOVÝMI ORECHMI

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 5 MINÚT, VARENIE 4 MINÚTY

    Potrebujete:

    • 1 bochník ovocného chleba (môže byť aj vianočka)
    • 4 lyžice medu
    • 1 vetvička rozmarínu
    • 16 kusov pekanových orechov (alebo vlašských)
    • 125 g malín
    • 125 g černíc
    • 180 g ricotty
    • 4 lyžice smotany na šľahanie

    POSTUP:

    1. Do hrnca dajte med a pridajte vetvičku rozmarínu. Zľahka ju stlačte medzi dlaňami, aby pustila arómu. Med zohrievajte na miernom ohni až začne ľahko pobublávať. Pridajte orechy.
    2. Chlieb alebo vianočku nakrájajte a urobte hrianky. Ricottu zmiešajte so smotanou na šľahanie. Maliny a černice umyte a osušte.
    3. Na opečené chleby dajte kôpku ricotty, pridajte med s orechmi a ozdobte bobuľovým ovocím. Krásne ráno želáme!

    Autor článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.