Čo dnes na raňajky? Báječný OVOCNÝ CHLEBÍK s medovými orechmi!
2. 8. 2024, 6:01 (aktualizované: 2. 8. 2024, 6:02)

Zdroj: Dano Veselsky
Reklama
Dnes si doprajte sladučké raňajky! Chlebík poriadne obložte ovocím a medovými orechmi takisto nešetrite. Bude vám chutiť...
Zdroj: Dobré jedlo/ Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku
30 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Talianske dezerty si viete upiecť aj doma: Užite si la dolce vita!Chcete si dnes spraviť krásny deň? Začnite hriešne dobrými raňajkami. Uvidíte, med ochutený rozmarínom dá sladkej hrianke celkom nové chute. Kľudne použite aj vianočku namiesto ovocného chleba, spraví vám rovnakú službu.
Zdroj: Dano Veselský
Sladký chlebík ako sen!
OVOCNÝ CHLIEB S MEDOVÝMI ORECHMI
4 PORCIE, PRÍPRAVA 5 MINÚT, VARENIE 4 MINÚTY
Potrebujete:
- 1 bochník ovocného chleba (môže byť aj vianočka)
- 4 lyžice medu
- 1 vetvička rozmarínu
- 16 kusov pekanových orechov (alebo vlašských)
- 125 g malín
- 125 g černíc
- 180 g ricotty
- 4 lyžice smotany na šľahanie
POSTUP:
- Do hrnca dajte med a pridajte vetvičku rozmarínu. Zľahka ju stlačte medzi dlaňami, aby pustila arómu. Med zohrievajte na miernom ohni až začne ľahko pobublávať. Pridajte orechy.
- Chlieb alebo vianočku nakrájajte a urobte hrianky. Ricottu zmiešajte so smotanou na šľahanie. Maliny a černice umyte a osušte.
- Na opečené chleby dajte kôpku ricotty, pridajte med s orechmi a ozdobte bobuľovým ovocím. Krásne ráno želáme!