Čím môžeme nahradiť biely cukor pri pečení a nezmeniť tak chuť koláča?
5. 9. 2023, 11:02 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:31)

Zdroj: shutterstock
Reklama
Rozhodli ste sa konečne vzdať bieleho cukru a začať piecť zdravšie? Pečenie je alchýmia! Niekedy nestačí len vymeniť cukor 1:1.

Video Player is loading.
Čím nahradiť cukor v koláči tak, aby stále chutil.Čo musíme pridať a čo odobrať, aby cesto držalo pokope? Koľko medu a stévie môžeme do koláča použiť? Aké sirupy máme na výber? Dokáže ovocie skutočne nahradiť cukor v ceste alebo ho naopak okyslí? Ktorá sladká náhrada nám neovplyvní výslednú chuť? Naša kolegyňa, cukrárka Veronika Kollárová nám v najnovšej časti podcastu prezradila aj to, či sa zo sladkej alternatívy dajú vyrobiť pusinky a ktoré náhrady sú vhodné na karamel.
Celý podcast si môžete vypočuť tu:
Ďalšie časti nášho podcastu nájdete aj na Spotify:

Video Player is loading.
Prázdninové BUCHTY ako od babičky: Recepty na najlepšie PARENÉ, PEČENÉ, DUKÁTOVÉ i PREKLADANÉ