Reklama

Čím môžeme nahradiť biely cukor pri pečení a nezmeniť tak chuť koláča?

Slivkový koláč

Zdroj: shutterstock

Reklama
Ema Tekelyová-Pospíšilová

Ema Tekelyová-Pospíšilová

šéfredaktorka magazínu Dobré jedlo

Rozhodli ste sa konečne vzdať bieleho cukru a začať piecť zdravšie? Pečenie je alchýmia! Niekedy nestačí len vymeniť cukor 1:1.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:29
Remaining Time 0:29
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Čím nahradiť cukor v koláči tak, aby stále chutil.

    Čo musíme pridať a čo odobrať, aby cesto držalo pokope? Koľko medu a stévie môžeme do koláča  použiť? Aké sirupy máme na výber? Dokáže ovocie skutočne nahradiť cukor v ceste alebo ho naopak okyslí? Ktorá sladká náhrada nám neovplyvní výslednú chuť? Naša kolegyňa, cukrárka Veronika Kollárová nám v najnovšej časti podcastu prezradila aj to, či sa zo sladkej alternatívy dajú vyrobiť pusinky a ktoré náhrady sú vhodné na karamel.

    Celý podcast si môžete vypočuť tu:

    Ďalšie časti nášho podcastu nájdete aj na Spotify:

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Prázdninové BUCHTY ako od babičky: Recepty na najlepšie PARENÉ, PEČENÉ, DUKÁTOVÉ i PREKLADANÉ

      Autor článku

      Ema Tekelyová-Pospíšilová

      šéfredaktorka magazínu Dobré jedlo
      Šéfredaktorka magazínu Dobré jedlo sa dlhé roky venuje zdravému vareniu a pečeniu z kvalitných a lokálnych surovín. Najnovšie v podcaste Dobré jedlo pre Zdravie rozoberá s odborníkmi a špecialistami, ako vplýva jedlo na naše zdravie, kedy pomáha proti rakovine, kedy klobása a čokoláda neublížia pri diéte ale aj kedy si môžete dať pohárik po športe. Jednoducho a zrozumiteľne, aby sa nám zdravšie žilo a dobre jedlo.