Reklama

Chutné VARENIE S MEDOM: Do týchto jedál ho pokojne dajte!

CITRÓNOVO-MEDOVÝ LOSOS S FAZUĽKAMI

Zdroj: CITRÓNOVO-MEDOVÝ LOSOS S FAZUĽKAMI

Reklama

Nehodí sa len do medovníkov a iných koláčov, ale medom nádherne doladíte aj chuť rýb, mäsa, studených šalátov i pečenej zeleniny.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Kuchynské vychytávky Barbory Krajčírovej: Pozrite ten luxus!

    CITRÓNOVO-MEDOVÝ LOSOS S FAZUĽKAMI

    2 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 15 MINÚT

    POTREBUJETE:

    • 2 filety z lososa
    • 1 strúčik cesnaku
    • citróny
    • 2 lyžice medu
    • 200 g fazuliek (môžu byť aj mrazené)
    • soľ, korenie
    • olivový olej, maslo

    Na obalenie ryby:

    • 2 lyžice múky (môžete použiť aj škrob – jedlo tak bude bezlepkové)
    • 1 lyžička mletej červenej papriky
    • pol lyžičky sušeného cesnaku
    • soľ, korenie

    POSTUP:

    1. Najprv obaľte rybu: Do misy nasypte múku, mletú červenú papriku, cesnak, soľ, korenie a dobre premiešajte. Filety obaľte a z oboch strán opečte na panvici s rozohriatym olivovým olejom dozlatista. Potom filety vyberte.
    2. Do panvice, kde sa piekla ryba, dajte za 2 lyžice masla, cesnak nakrájaný na jemné plátky, kolieska z jedného citróna a jemne orestujte. Pridajte med, šťavu z citróna a všetko spolu povarte 2-3 minúty.
    3. Do hrnca s vriacou osolenou vodou vhoďte fazuľky a povarte 2 minúty. Potom ich sceďte a hneď dajte na panvicu s roztopeným maslom. Osoľte, okoreňte.
    4. Na taniere naložte fazuľky, pridajte lososa a polejte citrónovo-medovou omáčkou. Môžete podávať.

    Na ďalšej strane nájdete medový recept na lahodené cestoviny >>>

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Domáci kečup: Pripravte si z bohatej paradajkovej úrody

      CESTOVINY S HORČICOVO-MEDOVOU OMÁČKOU, HUBAMI A KURACÍM MÄSOM

      2 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 20 MINÚT

      POTREBUJETE:

      • 200 g cestovín (papardelle)
      • 4-5 filiet z kuracích pŕs
      • 1 malá šalotka
      • 1 strúčik cesnaku
      • 1 lyžica hrubozrnnej horčice
      • 1 lyžica medu
      • za hrsť sušených húb
      • 200 ml smotany na šľahanie
      • za hrsť petržlenovej vňate
      • soľ, korenie";i:10;s:13:"olivový olej

      POSTUP:

      1. Cestoviny uvarte v osolenej vode podľa návodu.
      2. Zatiaľ v panvici s olejom osmažte osolené a okorenené kuracie filety. Potom ich z panvice vyberte.
      3. Do výpeku vhoďte šalotku a cesnak nakrájané nadrobno. Orestujte. Pridajte horčicu, med, nakrájané huby a opäť restujte. Osoľte, okoreňte, vlejte smotanu a trochu zredukujte. Nakoniec pridajte nakrájané kuracie filetky a všetko spolu prehrejte. Vsypte za hrsť nasekanej petržlenovej vňate, scedené cestoviny a premiešajte.

      Dobrý tip:
      Sušené huby pred varením zalejte horúcou vodou. Zmäknú a budú sa dobre krájať. Hubovú vodu nevylejte – použite ju na zriedenie omáčky.

      Prečítajte si tiež: