objednať časopis
všetky kategórie

Nehodí sa len do medovníkov a iných koláčov, ale medom nádherne doladíte aj chuť rýb, mäsa, studených šalátov i pečenej zeleniny.

CITRÓNOVO-MEDOVÝ LOSOS S FAZUĽKAMI

2 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 15 MINÚT

POTREBUJETE:

  • 2 filety z lososa
  • 1 strúčik cesnaku
  • citróny
  • 2 lyžice medu
  • 200 g fazuliek (môžu byť aj mrazené)
  • soľ, korenie
  • olivový olej, maslo

Na obalenie ryby:

  • 2 lyžice múky (môžete použiť aj škrob – jedlo tak bude bezlepkové)
  • 1 lyžička mletej červenej papriky
  • pol lyžičky sušeného cesnaku
  • soľ, korenie

POSTUP:

  1. Najprv obaľte rybu: Do misy nasypte múku, mletú červenú papriku, cesnak, soľ, korenie a dobre premiešajte. Filety obaľte a z oboch strán opečte na panvici s rozohriatym olivovým olejom dozlatista. Potom filety vyberte.
  2. Do panvice, kde sa piekla ryba, dajte za 2 lyžice masla, cesnak nakrájaný na jemné plátky, kolieska z jedného citróna a jemne orestujte. Pridajte med, šťavu z citróna a všetko spolu povarte 2-3 minúty.
  3. Do hrnca s vriacou osolenou vodou vhoďte fazuľky a povarte 2 minúty. Potom ich sceďte a hneď dajte na panvicu s roztopeným maslom. Osoľte, okoreňte.
  4. Na taniere naložte fazuľky, pridajte lososa a polejte citrónovo-medovou omáčkou. Môžete podávať.

Na ďalšej strane nájdete medový recept na lahodené cestoviny >>>