Chutné VARENIE S MEDOM: Do týchto jedál ho pokojne dajte!
5. 10. 2022, 19:16 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:28)

Zdroj: CITRÓNOVO-MEDOVÝ LOSOS S FAZUĽKAMI
Reklama
Nehodí sa len do medovníkov a iných koláčov, ale medom nádherne doladíte aj chuť rýb, mäsa, studených šalátov i pečenej zeleniny.
Zdroj: Dobré jedlo/Matej Kalina
Zdroj: Shutterstock
Zdroj: Dobré jedlo/archív
Galéria k článku
35 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Kuchynské vychytávky Barbory Krajčírovej: Pozrite ten luxus!CITRÓNOVO-MEDOVÝ LOSOS S FAZUĽKAMI
2 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 15 MINÚT
POTREBUJETE:
- 2 filety z lososa
- 1 strúčik cesnaku
- citróny
- 2 lyžice medu
- 200 g fazuliek (môžu byť aj mrazené)
- soľ, korenie
- olivový olej, maslo
Na obalenie ryby:
- 2 lyžice múky (môžete použiť aj škrob – jedlo tak bude bezlepkové)
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- pol lyžičky sušeného cesnaku
- soľ, korenie
POSTUP:
- Najprv obaľte rybu: Do misy nasypte múku, mletú červenú papriku, cesnak, soľ, korenie a dobre premiešajte. Filety obaľte a z oboch strán opečte na panvici s rozohriatym olivovým olejom dozlatista. Potom filety vyberte.
- Do panvice, kde sa piekla ryba, dajte za 2 lyžice masla, cesnak nakrájaný na jemné plátky, kolieska z jedného citróna a jemne orestujte. Pridajte med, šťavu z citróna a všetko spolu povarte 2-3 minúty.
- Do hrnca s vriacou osolenou vodou vhoďte fazuľky a povarte 2 minúty. Potom ich sceďte a hneď dajte na panvicu s roztopeným maslom. Osoľte, okoreňte.
- Na taniere naložte fazuľky, pridajte lososa a polejte citrónovo-medovou omáčkou. Môžete podávať.
Na ďalšej strane nájdete medový recept na lahodené cestoviny >>>

Video Player is loading.
Domáci kečup: Pripravte si z bohatej paradajkovej úrodyCESTOVINY S HORČICOVO-MEDOVOU OMÁČKOU, HUBAMI A KURACÍM MÄSOM
2 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 20 MINÚT
POTREBUJETE:
- 200 g cestovín (papardelle)
- 4-5 filiet z kuracích pŕs
- 1 malá šalotka
- 1 strúčik cesnaku
- 1 lyžica hrubozrnnej horčice
- 1 lyžica medu
- za hrsť sušených húb
- 200 ml smotany na šľahanie
- za hrsť petržlenovej vňate
- soľ, korenie";i:10;s:13:"olivový olej
POSTUP:
- Cestoviny uvarte v osolenej vode podľa návodu.
- Zatiaľ v panvici s olejom osmažte osolené a okorenené kuracie filety. Potom ich z panvice vyberte.
- Do výpeku vhoďte šalotku a cesnak nakrájané nadrobno. Orestujte. Pridajte horčicu, med, nakrájané huby a opäť restujte. Osoľte, okoreňte, vlejte smotanu a trochu zredukujte. Nakoniec pridajte nakrájané kuracie filetky a všetko spolu prehrejte. Vsypte za hrsť nasekanej petržlenovej vňate, scedené cestoviny a premiešajte.
Dobrý tip:
Sušené huby pred varením zalejte horúcou vodou. Zmäknú a budú sa dobre krájať. Hubovú vodu nevylejte – použite ju na zriedenie omáčky.
Prečítajte si tiež: