CITRÓNOVO-MEDOVÝ LOSOS S FAZUĽKAMI
2 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 15 MINÚT
POTREBUJETE:
- 2 filety z lososa
- 1 strúčik cesnaku
- citróny
- 2 lyžice medu
- 200 g fazuliek (môžu byť aj mrazené)
- soľ, korenie
- olivový olej, maslo
Na obalenie ryby:
- 2 lyžice múky (môžete použiť aj škrob – jedlo tak bude bezlepkové)
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- pol lyžičky sušeného cesnaku
- soľ, korenie
POSTUP:
- Najprv obaľte rybu: Do misy nasypte múku, mletú červenú papriku, cesnak, soľ, korenie a dobre premiešajte. Filety obaľte a z oboch strán opečte na panvici s rozohriatym olivovým olejom dozlatista. Potom filety vyberte.
- Do panvice, kde sa piekla ryba, dajte za 2 lyžice masla, cesnak nakrájaný na jemné plátky, kolieska z jedného citróna a jemne orestujte. Pridajte med, šťavu z citróna a všetko spolu povarte 2-3 minúty.
- Do hrnca s vriacou osolenou vodou vhoďte fazuľky a povarte 2 minúty. Potom ich sceďte a hneď dajte na panvicu s roztopeným maslom. Osoľte, okoreňte.
- Na taniere naložte fazuľky, pridajte lososa a polejte citrónovo-medovou omáčkou. Môžete podávať.
Na ďalšej strane nájdete medový recept na lahodené cestoviny >>>