Chudnete a pizza je pre vás tabu? Z týchto FIT RECEPTOV NA PIZZU nebudete mať výčitky svedomia
26. 11. 2022, 14:36 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:29)

Zdroj: Dobré jedlo/ Natália Jablonková
Reklama
Ak držíte diétu a smerujete k vysnívanej línii, oplatí sa vyskúšať ražnú, špaldovú, či ovsenú pizzu...
Zdroj: Laura Witteková
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Zdroj: Laura Witteková
Galéria k článku
19 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Urobte si chutné babičkine pirohy s bryndzou TEASEROvsená pizza
Recept priniesol aj portál Zdravie.sk.
Zdroj: Shutterstock
Ovsená pizza je zdravá a jednoduchá.
Potrebujete:
- 10 lyžíc múky z ovsených vločiek
- pol šálky vody
- 2 vajcia
- soľ
- korenie
- kokosový olej
- 250g paradajkového pretlaku alebo passaty
- 1 PL olivového oleja
- sušená bazalka
- oregano";i:10;s:7:"tymián";i:11;s:38:"provensálske bylinky (podľa potreby)";i:12;s:15:"lyžička cukru";i:13;s:4:"soľ";i:14;s:7:"korenie";i:15;s:15:"sladká paprika";i:16;s:9:"mozarella";i:17;s:6:"rukola";i:18;s:44:"údené kuracie mäso, alebo parmská šunka
Postup:
- Všetky prísady na cesto vysypte do misky. Dôkladne premiešajte.
- Zmes vylejte na plech vystlaný papierom na pečenie. Papier môžete vopred potrieť trochou kokosového oleja.
- Pizzu pečte približne 20 minút pri teplote 180 stupňov.
- Paradajkový pretlak zmiešajte s olejom a korením, pridajte zvyšné ingrediencie podľa chuti. Nalejte do panvice a chvíľu povarte, kým nezhustne.
- Pizzu potrite paradajkovou omáčkou, rozložte na ňu vybrané obľúbené ingrediencie a pečte ďalších 5 minút. Podávajte teplú.

Video Player is loading.
MiIan Junior Zimnýkoval a Juraj Bača listujú v Dobrom jedleRažná pizza
Zdroj: Shutterstock
Vyskúšajte ražnú pizzu a neoľutujete.
Potrebujete:
- 2 šálky ražnej múky
- pol šálky vody
- 20g čerstvého droždia
- 2 lyžice oleja
- lyžička soli
- lyžička cukru
- 250g paradajkového pretlaku alebo passaty
- 1 PL olivového oleja
- sušená bazalka
- oregano";i:10;s:7:"tymián";i:11;s:38:"provensálske bylinky (podľa potreby)";i:12;s:15:"lyžička cukru";i:13;s:4:"soľ";i:14;s:7:"korenie";i:15;s:15:"sladká paprika";i:16;s:16:"cherry paradajky";i:17;s:20:"guľôčka mozzarely";i:18;s:12:"hrsť rukoly";i:19;s:9:"parmezán
Postup:
- Do misky preosejte múku a soľ.
- Pripravíme si kvások. Do vlažnej vody pridajte droždie, cukor a lyžičku ražnej múky. Premiešajte, aby sa nevytvorili hrudky. Odstavte na niekoľko minút. Na povrchu by sa mala vytvoriť pena.
- Kvások pridajte k ražnej múke. Postupne pridávajte zvyšnú vlažnú vodu, olej a vypracujte cesto. Keď je cesto hladké, uhnetiete ho do gule a prikryjete utierkou.
- Cesto odložte na teplé miesto, aby vykyslo. Medzitým predhrejte rúru na 220 stupňov.
- Paradajkový pretlak zmiešajte s olejom a korením, pridajte zvyšné ingrediencie podľa chuti. Nalejte do panvice a chvíľu povarte, kým nezhustne.
- Cesto rozvaľkajte na hrúbku približne 1 cm. Preneste na plech vyložený papierom na pečenie. Cesto potrite pripravenou omáčkou a posypte obľúbenými ingredienciami.
- Pečte približne 8 minút. Potom posypte syrom - napríklad parmezánom - a pečte ďalších 5 minút. Ražnú pizzu podávame teplú.

Video Player is loading.
Martina Schindlerová v kuchyni: Navarila zdravú a chutnú polievkuŠpaldová pizza
Zdroj: Shutterstock
Špaldová pizza poteší všetkých milovníkov talianskej kuchyne.
Potrebujete:
- 2 šálky špaldovej múky
- 1,5 šálky vody
- 7-10 g sušeného droždia
- pol lyžičky soli
- lyžička cukru
- 2-3 lyžičky olivového oleja
- 250g paradajkového pretlaku alebo passaty
- 1 PL olivového oleja
- sušená bazalka
- oregano";i:10;s:7:"tymián";i:11;s:38:"provensálske bylinky (podľa potreby)";i:12;s:15:"lyžička cukru";i:13;s:4:"soľ";i:14;s:7:"korenie";i:15;s:15:"sladká paprika";i:16;s:9:"mozarella";i:17;s:16:"cherry paradajky";i:18;s:6:"rukola";i:19;s:7:"saláma
Postup:
- Do misky nasypte niekoľko lyžíc múky, soľ a vodu. Dôkladne premiešajte. Pridajte sušené droždie, cukor a olej. Cesto premieste. Odložte na päť minút na teplé miesto.
- Do zvyšnej múky urobte jamku. Pridajte vyrobený kvások. Prilievajte pomaly, ale miešajte intenzívne.
- Keď sa ingrediencie spoja, začnite cesto miesiť rukami. Keď je cesto hotové, nechajte ho hodinu kysnúť. Potom cesto opäť premieste.
- Vyvaľkajte ho na hrúbku 1 cm a položte na plech vyložený papierom na pečenie.
- Paradajkový pretlak zmiešajte s olejom a korením, pridajte zvyšné ingrediencie podľa chuti. Nalejte do panvice a chvíľu povarte, kým nezhustne.
- Rúru predhrejte na 220 stupňov. Cesto potrite paradajkovou omáčkou. Rozložte prísady a pečte približne 9 minút. Skontrolujte, ako pizza vyzerá.
- V prípade potreby môžete posypať ďalším syrom. Ak sa vám zdá, že cesto ešte nechytilo farbu, pečte niekoľko ďalších minút. Pizzu podávajte teplú.
Čítajte viac z Dobrého jedla: