Reklama

Chudnete a pizza je pre vás tabu? Z týchto FIT RECEPTOV NA PIZZU nebudete mať výčitky svedomia

Karfiolová pizza capriciosa.

Zdroj: Dobré jedlo/ Natália Jablonková

Reklama

Ak držíte diétu a smerujete k vysnívanej línii, oplatí sa vyskúšať ražnú, špaldovú, či ovsenú pizzu...

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Urobte si chutné babičkine pirohy s bryndzou TEASER

    Ovsená pizza

    Recept priniesol aj portál Zdravie.sk.

    Zdroj: Shutterstock

    Ovsená pizza je zdravá a jednoduchá.

    Potrebujete:

    • 10 lyžíc múky z ovsených vločiek
    • pol šálky vody
    • 2 vajcia
    • soľ
    • korenie
    • kokosový olej
    • 250g paradajkového pretlaku alebo passaty
    • 1 PL olivového oleja
    • sušená bazalka
    • oregano";i:10;s:7:"tymián";i:11;s:38:"provensálske bylinky (podľa potreby)";i:12;s:15:"lyžička cukru";i:13;s:4:"soľ";i:14;s:7:"korenie";i:15;s:15:"sladká paprika";i:16;s:9:"mozarella";i:17;s:6:"rukola";i:18;s:44:"údené kuracie mäso, alebo parmská šunka

    Postup:

    1. Všetky prísady na cesto vysypte do misky. Dôkladne premiešajte.
    2. Zmes vylejte na plech vystlaný papierom na pečenie. Papier môžete vopred potrieť trochou kokosového oleja.
    3. Pizzu pečte približne 20 minút pri teplote 180 stupňov.
    4. Paradajkový pretlak zmiešajte s olejom a korením, pridajte zvyšné ingrediencie podľa chuti. Nalejte do panvice a chvíľu povarte, kým nezhustne.
    5. Pizzu potrite paradajkovou omáčkou, rozložte na ňu vybrané obľúbené ingrediencie a pečte ďalších 5 minút. Podávajte teplú.
    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      MiIan Junior Zimnýkoval a Juraj Bača listujú v Dobrom jedle

      Ražná pizza

      Zdroj: Shutterstock

      Vyskúšajte ražnú pizzu a neoľutujete.

      Potrebujete:

      • 2 šálky ražnej múky
      • pol šálky vody
      • 20g čerstvého droždia
      • 2 lyžice oleja
      • lyžička soli
      • lyžička cukru
      • 250g paradajkového pretlaku alebo passaty
      • 1 PL olivového oleja
      • sušená bazalka
      • oregano";i:10;s:7:"tymián";i:11;s:38:"provensálske bylinky (podľa potreby)";i:12;s:15:"lyžička cukru";i:13;s:4:"soľ";i:14;s:7:"korenie";i:15;s:15:"sladká paprika";i:16;s:16:"cherry paradajky";i:17;s:20:"guľôčka mozzarely";i:18;s:12:"hrsť rukoly";i:19;s:9:"parmezán

      Postup:

      1. Do misky preosejte múku a soľ.
      2. Pripravíme si kvások. Do vlažnej vody pridajte droždie, cukor a lyžičku ražnej múky. Premiešajte, aby sa nevytvorili hrudky. Odstavte na niekoľko minút. Na povrchu by sa mala vytvoriť pena.
      3. Kvások pridajte k ražnej múke. Postupne pridávajte zvyšnú vlažnú vodu, olej a vypracujte cesto. Keď je cesto hladké, uhnetiete ho do gule a prikryjete utierkou.
      4. Cesto odložte na teplé miesto, aby vykyslo. Medzitým predhrejte rúru na 220 stupňov.
      5. Paradajkový pretlak zmiešajte s olejom a korením, pridajte zvyšné ingrediencie podľa chuti. Nalejte do panvice a chvíľu povarte, kým nezhustne.
      6. Cesto rozvaľkajte na hrúbku približne 1 cm. Preneste na plech vyložený papierom na pečenie. Cesto potrite pripravenou omáčkou a posypte obľúbenými ingredienciami.
      7. Pečte približne 8 minút. Potom posypte syrom - napríklad parmezánom - a pečte ďalších 5 minút. Ražnú pizzu podávame teplú.
      Video Player is loading.
      Stream Type LIVE
      Advertisement
      Current Time 0:00
      Duration 0:00
      Remaining Time 0:00
      Loaded: 0%
        • Chapters
        • descriptions off, selected
        • subtitles off, selected
        Martina Schindlerová v kuchyni: Navarila zdravú a chutnú polievku

        Špaldová pizza

        Zdroj: Shutterstock

        Špaldová pizza poteší všetkých milovníkov talianskej kuchyne.

        Potrebujete:

        • 2 šálky špaldovej múky
        • 1,5 šálky vody
        • 7-10 g sušeného droždia
        • pol lyžičky soli
        • lyžička cukru
        • 2-3 lyžičky olivového oleja
        • 250g paradajkového pretlaku alebo passaty
        • 1 PL olivového oleja
        • sušená bazalka
        • oregano";i:10;s:7:"tymián";i:11;s:38:"provensálske bylinky (podľa potreby)";i:12;s:15:"lyžička cukru";i:13;s:4:"soľ";i:14;s:7:"korenie";i:15;s:15:"sladká paprika";i:16;s:9:"mozarella";i:17;s:16:"cherry paradajky";i:18;s:6:"rukola";i:19;s:7:"saláma

        Postup:

        1. Do misky nasypte niekoľko lyžíc múky, soľ a vodu. Dôkladne premiešajte. Pridajte sušené droždie, cukor a olej. Cesto premieste. Odložte na päť minút na teplé miesto.
        2. Do zvyšnej múky urobte jamku. Pridajte vyrobený kvások. Prilievajte pomaly, ale miešajte  intenzívne.
        3. Keď sa ingrediencie spoja, začnite cesto miesiť rukami. Keď je cesto hotové, nechajte ho hodinu kysnúť. Potom cesto opäť premieste.
        4. Vyvaľkajte ho na hrúbku 1 cm a položte na plech vyložený papierom na pečenie.
        5. Paradajkový pretlak zmiešajte s olejom a korením, pridajte zvyšné ingrediencie podľa chuti. Nalejte do panvice a chvíľu povarte, kým nezhustne.
        6. Rúru predhrejte na 220 stupňov. Cesto potrite paradajkovou omáčkou. Rozložte prísady a pečte približne 9 minút. Skontrolujte, ako pizza vyzerá.
        7. V prípade potreby môžete posypať ďalším syrom. Ak sa vám zdá, že cesto ešte nechytilo farbu, pečte niekoľko ďalších minút. Pizzu podávajte teplú.

        Čítajte viac z Dobrého jedla: