Reklama

Brokolica či brokolicový karfiol? Skvelá večera s cestovinami!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    NAJLEPŠIE CESTOVINY: Prelejte ich zeleninovou pečenou omáčkou!
    Farfalle s opečenou brokolicou.

    Zdroj: Shutterstock

    Farfalle s opečenou brokolicou.

    Farfalle s brokolicou a opečenými šampiňónmi

    2 porcie, príprava 10 minút, opekanie 10 minút

    POTREBUJETE:

    • 1 menšia hlavička brokolice alebo brokolicového karfiolu
    • 1 lyžička kryštálového cukru 
    • šťava z polovice citróna
    • 250 g šampiňónov 
    • olivový olej
    • 3 až 4 strúčiky cesnaku
    • bylinková soľ 
    • 1 lyžička sušeného tymianu alebo 2 až 3 čerstvé vetvičky
    • 200 g cestovín farfalle alebo penne
    • strúhaný parmezán, grana padano alebo čedar
    • soľ, mleté čierne korenie

     

    POSTUP:

    1. Opláchnutú brokolicu povarte alebo parte v troche vody so štipkou soli a lyžičkou cukru asi 3 minúty. Hneď sceďte, vložte do misy s ľadovou vodou a po chvíli rozoberte na ružičky. Vyberte z vody a pokvapkajte citrónovou šťavou.

    2.  Šampiňóny očistite, prekrojte a opečte vo vyššej panvici na troche olivového oleja jemne dozlatista. Pridajte prekrojené strúčiky cesnaku, ružičky brokolice a po pár minútach ochuťte bylinkovou soľou, prípadne posypte ešte tymianom.

    3.  Medzitým v mierne osolenej vode uvarte cestoviny podľa návodu na obale, aby boli na zhryz. Sceďte, primiešajte do panvice a posypte syrom. Podľa chuti osoľte a okoreňte. Podávajte teplé.

    Strana

    2/2

    Autor článku

    Mária Abrahámová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Dobré jedlo jej pred rokmi riadne zavoňalo, až v ňom zapustila korene. Vďaka nemu obohacuje svoj domáci receptár o nové kulinárske vychytávky, ktoré občas vymámi aj od dobrých reštaurácií a známych osobností. Za pochvalu svojho kuchárskeho umenia rozdáva blízkym a priateľom predplatné časopisu ako skvelý darček k Vianociam i narodeninám. Inšpirujte sa aj vy!
    Reklama