Brokolica či brokolicový karfiol? Skvelá večera s cestovinami!
12. 3. 2025, 12:07


Zdroj: Shutterstock
Farfalle s opečenou brokolicou.
Farfalle s brokolicou a opečenými šampiňónmi
2 porcie, príprava 10 minút, opekanie 10 minút
POTREBUJETE:
- 1 menšia hlavička brokolice alebo brokolicového karfiolu
- 1 lyžička kryštálového cukru
- šťava z polovice citróna
- 250 g šampiňónov
- olivový olej
- 3 až 4 strúčiky cesnaku
- bylinková soľ
- 1 lyžička sušeného tymianu alebo 2 až 3 čerstvé vetvičky
- 200 g cestovín farfalle alebo penne
- strúhaný parmezán, grana padano alebo čedar
- soľ, mleté čierne korenie
POSTUP:
-
Opláchnutú brokolicu povarte alebo parte v troche vody so štipkou soli a lyžičkou cukru asi 3 minúty. Hneď sceďte, vložte do misy s ľadovou vodou a po chvíli rozoberte na ružičky. Vyberte z vody a pokvapkajte citrónovou šťavou.
-
Šampiňóny očistite, prekrojte a opečte vo vyššej panvici na troche olivového oleja jemne dozlatista. Pridajte prekrojené strúčiky cesnaku, ružičky brokolice a po pár minútach ochuťte bylinkovou soľou, prípadne posypte ešte tymianom.
-
Medzitým v mierne osolenej vode uvarte cestoviny podľa návodu na obale, aby boli na zhryz. Sceďte, primiešajte do panvice a posypte syrom. Podľa chuti osoľte a okoreňte. Podávajte teplé.