Reklama

Božsky chutná FETA: Manželka Gréka nám poradila RECEPTY na tieto dobroty z nej!

Bougiordi

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Ak nikam necestujete, urobte si Grécko doma – vďaka chránenému značeniu sa ako feta predáva naozaj iba feta, takže si ju v našich obchodoch nepomýlite so žiadnou jej napodobneninou.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:20
Remaining Time 0:20
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Pistáciový CHEESECAKE AKO SEN: Recept máme zo známej reštiky! Teaser
    Zdroj: NMH

    Pravá je len jedna

    Grécka v Grécku od miestneho pastiera oviec, kôz či oboch druhov dobytka. Syr vyrába z nepasterizovaného mlieka, pričom ho necháva zrieť vo veľmi silnom slanom roztoku podľa dávnej receptúry svojich predkov až dvanásť mesiacov. Je pravda, že čisto ovčia verzia je o niečo výraznejšia ako z kozieho mlieka, respektíve z ich kombinácie, ale keď budete jesť fetu na mieste, kde sa zrodila, bude vám to všetko jedno. Prisaháme.

    Zdroj: Shutterstock

    Pravá feta je len jedna.

    Dajte si ju s chlebom vo voňavom olivovom háji neďaleko farmy alebo si fetu objednajte v najbližšej taverne. Upečenú v alobale spolu s najlepšími paradajkami a paprikami na svete, preliatu poctivým olivovým olejom. A priamo do horúceho balíčka s týmito dobrotami namáčajte čerstvé pečivo.

    Článok pokračuje na ďalšej strane >>>

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Najlepší SLIVKOVÝ LEKVÁR: RECEPT bez chémie a GENIÁLNY! Teaser
      Zdroj: NMH

      KAM doma s dobrou FETOU, to sme prebrali s Vierou Ložekovou Iliopoulou. Spolumajiteľka Taverny v Bratislave je dvadsať rokov vydatá za Gréka Yannisa, s ktorým otvorili známu reštauráciu a cestovnú kanceláriu. Manželovej kuchyni musela pričuchnúť, hoci by sa jej dvakrát nechcelo, pretože Grék väčšinou nezje iné jedlo ako od svojej mamy. Práve preto ju do tajov gréckej kuchyne zasvätila svokra Androniki.

      Choriatiky

      Zdroj: Shutterstock

      Grécky šalát.

      "Grécky šalát bez fety by nebol grécky šalát. „Gréci ňou nikdy nešetria a v žiadnom prípade ju nenahrádzajú iným syrom," hovorí Viera.

      Článok pokračuje na ďalšej strane >>>

      Video Player is loading.
      Stream Type LIVE
      Advertisement
      Current Time 0:00
      Duration 0:00
      Remaining Time 0:00
      Loaded: 0%
        • Chapters
        • descriptions off, selected
        • subtitles off, selected
        Domáca CITRÓNOVÁ ZMRZLINA: Recept od známej zmrzlinárky! Teaser
        Zdroj: NMH

        Feta ladorigani

        Zdroj: Shutterstock

        olivy, syr, feta, chuťovky

        "Plátok fety prelejte olivovým olejom a posypte oreganom. Hodí sa, napríklad, ako prílohu k mäsu. Gréci nikdy nejedia fetu k rybám."

        Článok pokračuje na ďalšej strane >>>

        Video Player is loading.
        Stream Type LIVE
        Advertisement
        Current Time 0:00
        Duration 0:00
        Remaining Time 0:00
        Loaded: 0%
          • Chapters
          • descriptions off, selected
          • subtitles off, selected
          Domáci SORBET: Takto vám už nikdy nestuhne na kameň! TEASER

          Piperies Florinis

          Zdroj: Shutterstock

          Do panvice pridajte fetu a opekajte.

          "Červené papriky, môžu byť aj kapie, naplňte fetou, potrite olivovým olejom a ugrilujte."

          Článok pokračuje na ďalšej strane >>>

          Video Player is loading.
          Stream Type LIVE
          Advertisement
          Current Time 0:00
          Duration 0:00
          Remaining Time 0:00
          Loaded: 0%
            • Chapters
            • descriptions off, selected
            • subtitles off, selected
            Horká uhorka? Jednoduchý trik ju zbaví horkosti TEASER

            Bougiordi

            Zdroj: Shutterstock

            Bougiordi Túto dobrotu musíte vyskúšať!

            Túto dobrotu musíte vyskúšať! "Na panvici alebo v alobale dajte zapiecť nakrájané paradajky, papriku a rozdrvenú fetu. „Všetko predtým dobre polejte olivovým olejom a posypte tymianom alebo oreganom,“ radí Viera.

            Ďalšie tipy s FETOU z Dobrého jedla:

            Autor článku

            Katarína Brunovská

            redaktorka magazínu Dobré jedlo
            Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.