objednať časopis
všetky kategórie

Milujeme recepty po babičke! Za tieto dáme ruky do rúry - urobte si hneď všetky.

Perky s čučoriedkovým lekvárom a makom

Recept na na máme od Majstrov Haluškárov. Sú úžasné!
Recept na na máme od Majstrov Haluškárov. Sú úžasné!
Zdroj: Dobré jedlo/MATEJ KALINA

4 PORCIE, PRÍPRAVA 30 MINÚT, VARENIE 6-8 MINÚT

Potrebujete:

  • 800 g uvarených zemiakov (v šupke)
  • 1 vajce
  • 280 g hrubej múky
  • dobrý čučoriedkový lekvár
  • práškový cukor a mletý mak na posypanie
  • maslo na poliatie
  • čerstvé čučoriedky na ozdobu
  • soľ

POSTUP:

  1. Vychladnuté zemiaky ošúpte a nastrúhajte. Pridajte vajce, múku, štipku soli a vypracujte nelepivé cesto.
  2. Cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika. Vykrojte okrúhle tvary, v strede ich naplňte hustým lekvárom, preložte napoly a okraje spojte - pritlačte ich vidličkou.
  3. Pirohy dajte variť do jemne osolenej vody. Keď vyplávajú, sitkom ich vyberte, posypte makom aj cukrom a polejte rozpusteným maslom. Porcie nakoniec ozdobte lekvárom a čerstvými čučoriedkami.

Článok s receptami pokračuje na ďalšej strane >>>

Kategórie