Perky s čučoriedkovým lekvárom a makom
Recept na na máme od Majstrov Haluškárov. Sú úžasné!
Zdroj: Dobré jedlo/MATEJ KALINA
4 PORCIE, PRÍPRAVA 30 MINÚT, VARENIE 6-8 MINÚT
Potrebujete:
- 800 g uvarených zemiakov (v šupke)
- 1 vajce
- 280 g hrubej múky
- dobrý čučoriedkový lekvár
- práškový cukor a mletý mak na posypanie
- maslo na poliatie
- čerstvé čučoriedky na ozdobu
- soľ
POSTUP:
- Vychladnuté zemiaky ošúpte a nastrúhajte. Pridajte vajce, múku, štipku soli a vypracujte nelepivé cesto.
- Cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika. Vykrojte okrúhle tvary, v strede ich naplňte hustým lekvárom, preložte napoly a okraje spojte - pritlačte ich vidličkou.
- Pirohy dajte variť do jemne osolenej vody. Keď vyplávajú, sitkom ich vyberte, posypte makom aj cukrom a polejte rozpusteným maslom. Porcie nakoniec ozdobte lekvárom a čerstvými čučoriedkami.
Článok s receptami pokračuje na ďalšej strane >>>