objednať časopis
všetky kategórie

Krásne sa bude vynímať na narodeninovej oslave či letnej párty a poteší maškrtných hostí.

ČUČORIEDKOVÁ TORTA S BIELOU ČOKOLÁDOU

Tortu pripravil tím cukrárov @cukrari.sk

Čučoriedková torta s bielou čokoládou.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

10 – 12 PORCIÍ, PRÍPRAVA 40 MINÚT, PEČENIE 40 MINÚT

Potrebujete:

Na korpus:

  • 5 vajec   
  • štipku soli
  • 5 lyžíc oleja
  • 150 g trstinového cukru 
  • 120 g hladkej múky                               
  • 30 g kakaa                                     
  • 200 g čučoriedkového džemu (alebo jahodového)                                  

Na plnku:

  • 100 g bielej čokolády                                                  
  •  400 g smotany na šľahanie           
  • 150 g mascarpone 
  • 50 g trstinového cukru
  • 250 g tmavého džemu (z lesného ovocia a čučoriedok)
  • 125 g čučoriedok                                                                                                                                       

Na ozdobu:

  • 100 g smotany na šľahanie           
  • 10 g trstinového cukru                                           
  • čerstvé čučoriedky a černice         
Hrnčekový čučoriedkovo-malinový koláč.
Čítajte viac
Koláč na víkend: HRNČEKOVÝ ČUČORIEDKOVO-MALINOVÝ bude mať úspech!

POSTUP

  1. Formu na pečenie s priemerom 23 cm vysteľte papierom na pečenie. Rúru vyhrejte na 150 °C, zapnite horný a dolný ohrev.
  2. Pripravte korpus: Do veľkej misy oddeľte bielky, žĺtky dajte do bokom do malej misky. Do bielkov pridajte štipku soli a mixérom na najvyššom stupni šľahajte sneh. Keď je takmer hotový, po častiach doň pridávajte cukor a stále šľahajte. 
  3. Do hotového pevného snehu postupne zašľahajte žĺtky a olej (už na miernych otáčkach). Vždy striedavo pridajte žĺtok, vyšľahajte, pridajte  lyžicu oleja a znovu vyšľahajte. Múku a kakao cez sitko preosejte. Suché ingrediencie vareškou opatrne primiešajte k mokrým, aby sa všetko pekne spojilo.
  4. Cesto preložte do formy, stierkou urovnajte viac k okrajom, prostriedok je mierne prepadnutý. Dajte do rúry a pečte 40 minút. Potom korpus vyberte z rúry a urobte test špajdľou.
  5. Korpus nechajte vychladnúť na kuchynskej mriežke a potom ho vodorovne prekrojte na tri časti s hrúbkou asi 1,5 cm. Dve spodné vrstvy potrite džemom.
  6. Pripravte plnku: Vo vodnom kúpeli roztopte bielu čokoládu. Smotanu, mascarpone a cukor zľahka vyšľahajte. Do zmesi primiešajte tmavý džem z lesného ovocia a čučoriedok, aby mal krém peknú fialovú farbu, a roztopenú čokoládu.
  7. Spodný korpus vráťte späť do formy a nalejte naň asi tretinu krému. Uložte druhý korpus potretý džemom, pridajte krém a poukladajte naň čučoriedky. Pridajte tretí korpus a znovu naneste krém. Tortu dajte dobre zachladiť. Po vychladnení ju vyberte z formy a boky potrite zvyškom krému.
  8. Smotanu s cukrom vyšľahajte do tuha a pomocou zdobiaceho vrecka so zúbkovanou špičkou tortu ozdobte bielym krémom. Na vrch uložte čerstvé čučoriedky a černice.                                                                                               

ČUČORIEDKY sú naše obľúbené ovocie. Čo sme z nich upiekli v Dobrom jedle? Pozrite si v GALÉRII >>>

V Dobrom jedle vždy nájdete overené recepty:

Biochemička Zuzana Plevová, ktorá vymyslela funkčnú diétu na liečbu cukrovky, predstavila čitateľom mesačníka Dobré Jedlo niekoľko zdravých receptov.
Čítajte viac
Jedlo PROTI CUKROVKE 2. diel: Zuzkinu ČUČORIEDKOVÚ TORTU môžete za odmenu!
Voňavá čučoriedková polievka poslúži aj ako dezert po letnom obede. Podávajte ju s kopčekom šľahačky. Mňam!
Čítajte viac
Voňavá ČUČORIEDKOVÁ POLIEVKA: Urobte ju ako PARÁDNY DEZERT po letnom obede!
Lenivá kuchárka (Veronika Čopíková), jej sestra Monika a malá Ema pripravili pre čitateľov mesačníka Dobré jedlo niekoľko letných receptov.
Čítajte viac
Hrnčekový KOLÁČ Lenivej kuchárky: Veronikin FANTASTICKÝ RECEPT si zamilujete!

Kategórie