Rýchly koláč s drobným ovocím
Koláč s drobným ovocím máte raz-dva.
Zdroj: FOTO MAREK BARTOŠ
PRE CELÚ RODINU, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 40 MINÚT
Potrebujete:
- 130 g hladkej múky
- 100 g krupicového cukru
- 1 balíček kypriaceho prášku
- 1 vajce
- 60 ml rastlinného oleja
- 120 ml mlieka
- štipka soli
- 3-4 hrste drobného ovocia (maliny, černice, jahody, ríbezle)
- maslo na vymastenie formy a hrubá múka na vysypanie formy
- práškový cukor na posypanie
POSTUP:
- Všetky suroviny okrem ovocia dajte do misy a miešajte, kým nevznikne hladké cesto.
- Formu (20 cm) vymastite a vysypte múkou. Vlejte do nej cesto a posypte ovocím. Dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 °C na 40 minút. Koláč pred servírovaním môžete poprášiť cukrom.
Článok s receptami pokračuje na ďalšej strane >>>