Reklama

Blesková PARADAJKOVÁ OMÁČKA: Aha, SUPER RECEPT máme priamo od známeho pestovateľa!

„Tieto bleskové cestoviny varíme minimálne raz za týždeň – Lenka s Félixom ich milujú. Do omáčky, no takisto do paradajkovej polievky vždy pridávame za lyžičku cukru. Hoci sú cherry najsladšie zo všetkých druhov paradajok, pridaný cukor ich chuť ešte viac podčiarkne.“

Zdroj: MATEJ KALINA

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

„Tieto rýchle cestoviny varíme minimálne raz za týždeň, naše deti ich milujú. Do omáčky, no takisto do paradajkovej polievky vždy pridávame za lyžičku cukru. Hoci sú cherry najsladšie zo všetkých druhov paradajok, pridaný cukor ich chuť ešte viac podčiarkne," prezradila nám manželka Zsolta Bindicsa.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Krém z GRILOVANÝCH paprík s tokajským vínom TEASER

    Predstavte si, že by váš manžel alebo otec vypiplal 10 miliónov kíl paradajok ročne. Mali by ste ich po krk? V rodine najznámejšieho pestovateľa rajčín na Slovensku Zsolta Bindicsa to nehrozí. Naopak, doma si doprajú takéto hody aj ikskrát do týždňa.

    No a túto BLESKOVÚ PARADAJKOVÚ OMÁČKU sme si u nich doma zamilovali. Hajnálkin recept musíte vyskúšať!

    Cestoviny s paradajkovou omáčkou

    Zdroj: MATEJ KALINA

    Hajnálkine cestoviny chutia báječne.

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 30 MINÚT, VARENIE 20 MINÚT

    Potrebujete:

    • 1 kg cherry paradajok
    • 4-5 strúčikov cesnaku
    • čerstvá bazalka
    • 100 g parmezánu + na posypanie
    • 500 g cestovín (linguine, ideálne celozrnné)
    • soľ, cukor (trstinový)
    • olivový olej

    Článok s postupom pokračuje na ďalšej strane >>>

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Urobte si domáce zavárané uhorky podľa babičky TEASER

      Zdroj: MATEJ KALINA

      Uvarené cestoviny sceďte priamo do omáčky. Mňam!

      POSTUP:

      1. Paradajky zalejte horúcou vodou, počkajte 3-4 minúty a ošúpte ich. Pôjde to ľahko.
      2. Na panvici s olivovým olejom opečte nakrájaný cesnak, pridajte rozpolené paradajky, lístky bazalky, soľ podľa chuti a lyžičku cukru. Omáčku varte 15-20 minút, odstavte a vmiešajte nastrúhaný parmezán.
      3. Cestoviny uvarte al dente a scedené rovno zamiešajte do paradajkovej omáčky. Porcie na tanieri ešte ozdobte bazalkou a hoblinami parmezánu. Dobrú chuť!

      Autor článku

      Katarína Brunovská

      redaktorka magazínu Dobré jedlo
      Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.