Blesková PARADAJKOVÁ OMÁČKA: Aha, SUPER RECEPT máme priamo od známeho pestovateľa!
31. 8. 2022, 15:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:28)

Zdroj: MATEJ KALINA
„Tieto rýchle cestoviny varíme minimálne raz za týždeň, naše deti ich milujú. Do omáčky, no takisto do paradajkovej polievky vždy pridávame za lyžičku cukru. Hoci sú cherry najsladšie zo všetkých druhov paradajok, pridaný cukor ich chuť ešte viac podčiarkne," prezradila nám manželka Zsolta Bindicsa.
Zdroj: MATEJ KALINA
Zdroj: MATEJ KALINA
Zdroj: MATEJ KALINA
Galéria k článku

Predstavte si, že by váš manžel alebo otec vypiplal 10 miliónov kíl paradajok ročne. Mali by ste ich po krk? V rodine najznámejšieho pestovateľa rajčín na Slovensku Zsolta Bindicsa to nehrozí. Naopak, doma si doprajú takéto hody aj ikskrát do týždňa.
Ako sa varí doma u známeho pestovateľa paradajok? Úžasne! POZRITE SI V GALÉRII TU! Nájdete v nej aj kopu ďalších paradajkových tipov
No a túto BLESKOVÚ PARADAJKOVÚ OMÁČKU sme si u nich doma zamilovali. Hajnálkin recept musíte vyskúšať!
Cestoviny s paradajkovou omáčkou
Zdroj: MATEJ KALINA
Hajnálkine cestoviny chutia báječne.
4 PORCIE, PRÍPRAVA 30 MINÚT, VARENIE 20 MINÚT
Potrebujete:
- 1 kg cherry paradajok
- 4-5 strúčikov cesnaku
- čerstvá bazalka
- 100 g parmezánu + na posypanie
- 500 g cestovín (linguine, ideálne celozrnné)
- soľ, cukor (trstinový)
- olivový olej
Článok s postupom pokračuje na ďalšej strane >>>

Zdroj: MATEJ KALINA
Uvarené cestoviny sceďte priamo do omáčky. Mňam!
POSTUP:
- Paradajky zalejte horúcou vodou, počkajte 3-4 minúty a ošúpte ich. Pôjde to ľahko.
- Na panvici s olivovým olejom opečte nakrájaný cesnak, pridajte rozpolené paradajky, lístky bazalky, soľ podľa chuti a lyžičku cukru. Omáčku varte 15-20 minút, odstavte a vmiešajte nastrúhaný parmezán.
- Cestoviny uvarte al dente a scedené rovno zamiešajte do paradajkovej omáčky. Porcie na tanieri ešte ozdobte bazalkou a hoblinami parmezánu. Dobrú chuť!