objednať časopis
všetky kategórie

Je tu sezóna bedlí. A aj čas, keď si neskúsení hubári pomýlia bedľu s bedličkou.

Bedle sú u mnohých favoritmi jesene. Veď z ich veľkých klobúkov sa dajú urobiť mimoriadne chutné "rezne z lesa". Urobiť ich môžete na viacero spôsobov. Ak ich nechcete použiť len na praženicu, poduste ich s rascou a soľou na masti, urobte s nimi smotanovú omáčku alebo ich nakrájajte na kocky a v horúcej rúre s olejom, soľou a korením upečte bedľové oškvarky. Keď bedlí nazbierate veľa, nasušte si z nich korenie.

Aha, ako jednoducho, rýchlo a chutne pripravuje bedle herečka Zuzana Vačková. Vyskúšajte:

Vyskúšajte aj recept od našej Veroniky Kollárovej:

Čo treba vedieť o bedliach a iných hubách, aby ste si neprivodili ťažkosti? Čítajte ďalej >>>