Kokosová polievka s cviklou
Zdroj: Dobré jedlo/Dušan Křístek
4 porcie, príprava 10 minút, varenie 50 minút
Potrebujete:
- 1 morčacie krídlo
- 1 lyžicu balzamového octu
- 200 ml cviklovej šťavy
- soľ, celé čierne korenie
- 4 lyžice strúhaného kokosu
POSTUP
- Umyté krídlo dajte do hrnca s vodou, osoľte a okoreňte. Priveďte do varu a uvarte do mäkka.
- Vývar sceďte do druhého hrnca, mäso zbavte kože a kostí, nakrájajte nadrobno.
- Kokos rozmixujte v cviklovej šťave a zmes vlejte do vývaru. Dôkladne premiešajte, aby sa všetko spojilo. Dochuťte soľou a octom. Polievku rozdeľte do tanierov spolu s kúskami mäsa.
Rýchle cestoviny s cviklou vyskúšajte na večeru. Recept je TU >>>