objednať časopis
všetky kategórie

Mať celú zimu cviklu v zaváracích pohároch je na nezaplatenie. Ale keď sa pustíte do dobrôt z čerstvej cvikly, budete ich pripravovať, kým sa neskončí jej hlavná sezóna.

Kokosová polievka s cviklou

Kokosová polievka s cviklou
Zdroj: Dobré jedlo/Dušan Křístek

4 porcie, príprava 10 minút, varenie 50 minút

Potrebujete:

  • 1 morčacie krídlo
  • 1 lyžicu balzamového octu
  • 200 ml cviklovej šťavy
  • soľ, celé čierne korenie
  • 4 lyžice strúhaného kokosu
Čítajte viac
Hustá CIBUĽOVÁ POLIEVKA vám poskytne naozaj hrejivý zážitok: CIBUĽAČKA ako sa patrí!

POSTUP

  1. Umyté krídlo dajte do hrnca s vodou, osoľte a okoreňte. Priveďte do varu a uvarte do mäkka.
  2. Vývar sceďte do druhého hrnca, mäso zbavte kože a kostí, nakrájajte nadrobno. 
  3. Kokos rozmixujte v cviklovej šťave a zmes vlejte do vývaru. Dôkladne premiešajte, aby sa všetko spojilo. Dochuťte soľou a octom. Polievku rozdeľte do tanierov spolu s kúskami mäsa. 

Rýchle cestoviny s cviklou vyskúšajte na večeru. Recept je TU >>>