objednať časopis
všetky kategórie

Na varenie v chladnejších dňoch si môžte bylinky aj nasušiť, ale skvelým spôsobom na udržanie ich arómy a chuti je aj mrazenie. Prinášame vám tipy, ako nato!

Bylinky sú pri varení nenahraditeľné.
Čítajte viac
Ako udržať BYLINKY dlho čerstvé? Vyskúšajte jednoduchý trik!

 Aj keď v obchodoch nájdete v ponuke rôzne bylinky, tým z domácej záhrady sa vyrovnajú len ťažko. Na varenie v chladných dňoch si môžete bylinky vysušiť, ale výborným riešením je aj zamrazenie, no to je ideálne pri druhoch, ktoré sa nedajú dobre sušiť, pretože pri tom strácajú farbu a arómu. Je to napríklad bazalka, estragón, pažítka, koriander, petržlenová vňať či kôpor, o čom napísal o tom aj portál záhradkár.sk.

Bylinky môžete mraziť vo formičkách na ľad, nasekané vo vrecúškach či v dózičkách. Pripraviť sa dajú mrazené kocky so zmesou byliniek, ktoré počas varenia pridáte do pripravovaného pokrmu.
Bylinky môžete mraziť vo formičkách na ľad, nasekané vo vrecúškach či v dózičkách. Pripraviť sa dajú mrazené kocky so zmesou byliniek, ktoré počas varenia pridáte do pripravovaného pokrmu.
Zdroj: Shutterstock
Bylinkový chlebík na paličke
Čítajte viac
Idete cez víkend do prírody? Nazbierajte si liečivé BYLINKY, budú sa hodiť aj v kuchyni

Spôsoby mrazenia:

  • Zásobníky na ľad do polovice naplňte nasekanými bylinkami a zalejte vodou alebo olivovým olejom. Zmrazte a bylinkové kocky preložte do igelitových vrecúšok. V mrazničke vydržia až tri mesiace. Takéto zmrazené kocky môžete pridať do polievky, k dusenému mäsu aj do vývaru.
  • Celé výhonky, napríklad ligurčeka, petržlenovej vňate, tymianu, rozmarínu, môžete zmrazovať na tácke a až potom ich dať do vrecúšok, z ktorých vytlačíte vzduch a uzavriete ich.
  • Bylinky môžete mraziť aj nasucho. Stačí ich očistiť, nasekať a vložiť do špeciálneho vrecka alebo nádoby na mrazenie.

A aké dobroty sa dajú dochutiť bylinkami? Inšpirujte sa v galérii TU!

Čítajte viac z Dobrého jedla:

Ázijský vymýšľanec podľa Lenky Šoóšovej
Čítajte viac
Nepoužívate SÓJU A TOFU? Skúste tieto jedlá a zmeníte názor
MALINOVÁ TIRAMISU TORTA
Čítajte viac
Vitamínové KOLÁČE PLNÉ OVOCIA: Pozrite tie nápady na zdravé dezerty!
Plnená paprika podľa šéfkuchára.
Čítajte viac
Dokonalá PLNENÁ PAPRIKA: RODINNÝ RECEPT máme priamo od šéfkuchára známej čárdy!
Francúzska omeletová torta.
Čítajte viac
Omeleta na omeletu - vyskladajte si chutnú francúzsku SLANÚ tortu
Niekoľko potravín vás môže zachrániť pre vysokým cholesterolom. Ktorú to sú?
Čítajte viac
Máte viac ako 50 rokov? Tieto potraviny pomôžu vašim kostiam!
Biela kuchyňa pôsobí až chirurgicky čisto.
Čítajte viac
Drevená kuchyňa odišla do minulosti: Inšpiratívna blogerka ju premenila na BIELU
CHEESECAKE S ČERNICAMI A MRVENIČKOU
Čítajte viac
7x FAMÓZNE FIALOVÉ KOLÁČE: Ráčite černice či čučoriedky?