MELÓNOVÝ PUNČ S UHORKOU
Vychladené letné drinky príjemne osviežia.
Zdroj: Archív Dobrého jedla
8 PORCIÍ, PRÍPRAVA 30 MINÚT, CHLADENIE 2 HODINY, MARINOVANIE 30 MINÚT
Potrebujete:
- 1 melón Piel de Sapo, prípadne Galia
- 1 viazanička čerstvej mäty
- 400 ml džinu (alebo tequily)
- 1 šalátová uhorka
- 1 limeta
- 3 lyžice agávového sirupu
- ľadová drť
- 1,5 l sýtenej vody
POSTUP:
- Melón rozrežte na polovicu. Odstráňte jadierka a z jednej polovice nakrájajte kocky, alebo špeciálnou lyžičkou vyrežte guľôčky. Vložte ich do servírovacej nádoby, pridajte opláchnutú mätu, zalejte džinom a odložte do chladu na 2 hodiny.
- Polovicu uhorky olúpte a lyžičkou vydlabte zo stredu jadierka. Rozmixujte spolu s dužinou zo zvyšnej časti melóna. Pyré dôkladne prepasírujte a šťavu prilejte do misy s džinom. Pridajte šťavu z limety a agávový sirup. Všetko spolu dôkladne premiešajte a nechajte v chlade marinovať asi 30 minút. Nakoniec pridajte ľadovú drť, zalejte vychladenou vodou a ozdobte tenkými plátkami zvyšnej uhorky.
Svieže recepty pokračujú na ďalšej strane >>>