Reklama

8 kulinárskych trikov, ktoré ZLEPŠIA chuť POLIEVKY: Poznáte ich?

Zemiaková krémová polievka s cesnakom.

Zdroj: Shutterstock

Reklama

V ktorej kuchyni by chýbala dobrá domáca polievka? Ak vám už niekedy dochádza fantázia na nejakú novú chuť, inšpirujte sa. Netreba meniť recepty, iba poznať efektívne kulinárske triky.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    POLIEVKA pre každé znamenie: Ktorá by vám mala chutiť najviac?

    1. Pomalé varenie

    Polievku nechajte pomaly variť na miernom ohni. Prísady tak získajú viac času na uvoľnenie chutí a vzájomné prepojenie. Ak sa dá, neponáhľajte sa.

    žena - kuchyňa - varenie

    Zdroj: SHUTTERSTOCK

    2. Vývar

    Vždy, keď je to možné, používajte do polievky domáci vývar. Ideálne je, ak ho budete mať pripravený v mrazničke, a viete ho razom použiť. Dodá polievke intenzívnejšiu chuť ako varenie s vodou.

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Podcast Dobré jedlo pre Zdravie: Je nutné jesť polievku vždy teplú?

      3. Experimentujte s vývarmi

      Ako už bolo povedané, vývar je skvelým pomocníkom, ale skúste ho obmieňať. Napríklad zeleninový, kurací, hovädzí alebo hubový - každý dodá polievke jedinečnú chuť.

      Zdroj: SHUTTERSTOCK

      4. Korenie a bylinky

      Ich pridávanie do polievky je základom, ale už ste ich skúsili predtým opiecť? Krátke "osmahnutie" korenia alebo byliniek na suchej panvici môže zintenzívniť ich chuť. Dávajte pozor, aby ste ich nespálili a až potom hoďte do polievky.

      Video Player is loading.
      Stream Type LIVE
      Advertisement
      Current Time 0:00
      Duration 0:00
      Remaining Time 0:00
      Loaded: 0%
        • Chapters
        • descriptions off, selected
        • subtitles off, selected
        Super BRYNDZOVÁ POLIEVKA: Tento recept si zamilujete!
        Zdroj: NMH

        5. Čerstvé bylinky

        Ak v polievke milujete čerstvé bylinky, tie pridávajte až pred koncom varenia. Týmto spôsobom v nich zachováte chuť.

        Zdroj: Shutterstock

        6. Kvapka kyslosti

        Troška citrónovej šťavy alebo kvapka octu môžu zlepšiť výsledok polievky. Buďte opatrní a pridávajte postupne, no kuchári vravia o finálnom "precitnutí" chute.

        Video Player is loading.
        Stream Type LIVE
        Advertisement
        Current Time 0:00
        Duration 0:00
        Remaining Time 0:00
        Loaded: 0%
          • Chapters
          • descriptions off, selected
          • subtitles off, selected
          NAVARENÉ ZLATOU VAREŠKOU: Šošovicová polievka so slivkami vám prinesie šťastie!

          7. Bielkoviny

          Ak pridávate mäso, pred vhodením do polievky ho opečte, aby ste zvýraznili jeho chuť. V prípade jemných bielkovín, ako sú morské plody alebo tofu, ich pridávajte až ku koncu varenia, aby ste zabránili ich rozvareniu.

          8. Trošku vône

          Pre jedinečné polievky pridajte do vývaru aromatické prísady, ako je zázvor, citrónová tráva alebo škorica.