V ktorej kuchyni by chýbala dobrá domáca polievka? Ak vám už niekedy dochádza fantázia na nejakú novú chuť, inšpirujte sa. Netreba meniť recepty, iba poznať efektívne kulinárske triky.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
POLIEVKA pre každé znamenie: Ktorá by vám mala chutiť najviac?
1. Pomalé varenie
Polievku nechajte pomaly variť na miernom ohni. Prísady tak získajú viac času na uvoľnenie chutí a vzájomné prepojenie. Ak sa dá, neponáhľajte sa.
Zdroj: SHUTTERSTOCK
2. Vývar
Vždy, keď je to možné, používajte do polievky domáci vývar. Ideálne je, ak ho budete mať pripravený v mrazničke, a viete ho razom použiť. Dodá polievke intenzívnejšiu chuť ako varenie s vodou.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
Podcast Dobré jedlo pre Zdravie: Je nutné jesť polievku vždy teplú?
3. Experimentujte s vývarmi
Ako už bolo povedané, vývar je skvelým pomocníkom, ale skúste ho obmieňať. Napríklad zeleninový, kurací, hovädzí alebo hubový - každý dodá polievke jedinečnú chuť.
Ich pridávanie do polievky je základom, ale už ste ich skúsili predtým opiecť? Krátke "osmahnutie" korenia alebo byliniek na suchej panvici môže zintenzívniť ich chuť. Dávajte pozor, aby ste ich nespálili a až potom hoďte do polievky.
Troška citrónovej šťavy alebo kvapka octu môžu zlepšiť výsledok polievky. Buďte opatrní a pridávajte postupne, no kuchári vravia o finálnom "precitnutí" chute.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
NAVARENÉ ZLATOU VAREŠKOU: Šošovicová polievka so slivkami vám prinesie šťastie!
7. Bielkoviny
Ak pridávate mäso, pred vhodením do polievky ho opečte, aby ste zvýraznili jeho chuť. V prípade jemných bielkovín, ako sú morské plody alebo tofu, ich pridávajte až ku koncu varenia, aby ste zabránili ich rozvareniu.
8. Trošku vône
Pre jedinečné polievky pridajte do vývaru aromatické prísady, ako je zázvor, citrónová tráva alebo škorica.