5x RÝCHLA VEČERA V JEDNEJ PANVICI: Musíte vyskúšať, za RECEPTY si kuchárka zaslúži medailu!
10. 1. 2022, 20:04 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:26)

Zdroj: Archív
Večeru v panvici uvaríte z hŕstky dobrých surovín, expresne rýchlo a ešte vás to bude baviť. Vo finále, samozrejme, úplne najviac 😊
Zdroj: FOTO A DEKORSTYLING ALENA HRBKOVÁ/Gurmet
Zdroj: FOTO ALENA HRBKOVÁ/Gurmet
Zdroj: FOTO ALENA HRBKOVÁ
Galéria k článku
Recepty šikovnej kolegyne Veroniky Weigertovej z magazínu Gurmet zbožňujeme. Poďte do nich! Okrem toho, že navaríte z mála a expresne rýchlo, nezašpiníte pol kuchyne :) Nech sa vám doma vydaria a dobrú chuť želáme...

Zdroj: NMH
Skúste kombináciu pikantného korenia. Výsledok bude famózny! Ak by to pre vás bola veľká divočina, upravte dávkovanie podľa svojej chuti. Zeleninu s vajcami môžete nakoniec posypať kozím syrom a zapiecť ešte 5 minút v rúre predhriatej na 180 °C.
ZELENINOVÁ PANVICA S VAJÍČKAMI
2 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 25 MINÚT
Potrebujete:
- 1 cibuľa
- pol baklažánu
- 1 červená paprika
- pol lyžičky rímskej rasce
- štipka kajenského korenia
- 1 čili paprička
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
- 400 ml nakrájaných paradajok (z konzervy)
- 3 strúčiky cesnaku
- 5-6 vajec
- pár stoniek koriandra
- 1 lyžica nakrájanej pažítky
- soľ, mleté čierne korenie
- olivový olej
POSTUP:
- Na olivovom oleji opečte nadrobno nakrájanú cibuľu. Po pár minútach pridajte baklažán nakrájaný na menšie kocky a papriku. Premiešajte a orestujte.
Prisypte korenie, pridajte nakrájanú čili papričku a nechajte rozvoňať. Primiešajte pretlak, nakrájané paradajky a nechajte 10 minút bublať. Podľa chuti osoľte a okoreňte. Nakoniec pridajte prelisovaný cesnak. - V zmesi na panvici urobte vareškou 5-6 medzier a do nich rozbite vajíčka. Osoľte ich, prikryte pokrievkou a nechajte 10 minút variť. Servírujte posypané koriandrom a pažítkou.
Ďalší FANTASTICKÝ RÝCHLY RECEPT V JEDNEJ PANVICI je na ďalšej strane...
ŠPANIELSKE KURČA S FAZUĽOU
Zdroj: FOTO A DEKORSTYLING ALENA HRBKOVÁ, FOODSTYLING KLÁRA ZÍKOVÁ
ŠPANIELSKE KURČA S FAZUĽOU chutí jedna báseň.
4 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 30 MINÚT
Potrebujete:
- 4 veľké kuracie stehná
- 1 chorizo
- 1 cibuľa
- 1 červená paprika
- 1 strúčik cesnaku
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
- 210 g bielej fazule z konzervy
- pár vetvičiek tymianu
- 300 ml hydinového vývaru
- 1 lyžička mletej údenej papriky
- soľ, mleté čierne korenie
- olivový olej
- pečivo ako príloha
POSTUP:
- V hlbšej panvici rozohrejte olivový olej. Umyté, osušené kuracie stehná na ňom opekajte kožou dole. Pridajte ošúpanú klobásu nakrájanú na kolieska a očistenú cibuľu nakrájanú na mesiačiky.
- Kuracie stehná opekajte asi 5 minút bez otáčania, aby koža zhnedla, cibuľu a klobásu však miešajte. Potom mäso otočte a pridajte papriku nakrájanú na prúžky, nadrobno nasekaný cesnak, paradajkový pretlak, scedené fazule a tymian. Všetko premiešajte a zalejte vývarom.
- Mäso okoreňte údenou paprikou, priveďte do varu a nechajte 25 minút bublať, kým kurča nebude mäkké. Podávajte s pečivom.
Ďalší FANTASTICKÝ RÝCHLY RECEPT V JEDNEJ PANVICI je na ďalšej strane...
ŠPECLE SO SYROM
Zdroj: FOTO ALENA HRBKOVÁ
Nie každý je milovníkom aromatických syrov. Pivnému spojeniu so špeclami však dajte šancu. Keď sa syr v panvici rozpustí a prepojí s ostatnými surovinami, stratí intenzitu a bude vám naozaj chutiť.
4 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 25 MINÚT
Potrebujete:
- 400 g hladkej múky (+ 2 lyžice na obaľovanie)
- 275 ml vody
- 4 vajcia
- štipka muškátového orieška
- 2 cibule
- 200 g anglickej slaniny
- 200 g pivného syra
- 1 lyžica petržlenovej vňate
- soľ
- olivový olej, masť
POSTUP:
- Múku dobre (najlepšie v kuchynskom robote) zmiešajte s vodou. Pridajte vajcia a muškátový oriešok. V širokom hrnci priveďte vodu do varu a osoľte. Cez sito na špecle prepasírujte cesto do vriacej vody a nechajte variť, kým špecle nevyplávajú na hladinu.
- Uvarené špecle sceďte a nádobu s nimi vložte do ľadovej vody, aby ste zastavili var.
- Ošúpte jednu cibuľu a nakrájate ju na plátky. Tie rozdeľte na krúžky, ľahko osoľte, obaľte v múke a opečte na oleji dozlatista. Slaninu nakrájajte na malé kocky a druhú cibuľu ošúpte a nakrájajte nadrobno.
- V panvici na masti najprv opečte slaninu, potom pridajte najemno nakrájanú cibuľu a opečte dozlatista.
- Pridajte špecle a máte skoro hotovo. Pivný syr nakrájajte na kúsky, pridajte do panvice a premiešajte.
- Špecle na tanieri posypte nakrájanou petržlenovou vňaťou, cibuľovými krúžkami a môžete servírovať.
Ďalší FANTASTICKÝ RÝCHLY RECEPT V JEDNEJ PANVICI je na ďalšej strane...
Stačí niekoľko surovín a vykúzlite pokrm plný chutí. Veľkú úlohu v tejto panvici zohráva zázvor, ktorý dodá jedlu exotický nádych.
BRAVČOVÉ V PANVICI
Zdroj: FOTO A DEKORSTYLING ALENA HRBKOVÁ/Gurmet
Stačí niekoľko surovín a vykúzlite pokrm plný chutí. Veľkú úlohu v tejto panvici zohráva zázvor, ktorý dodá jedlu exotický nádych.
4 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 25 MINÚT
Potrebujete:
- 400 g bravčovej sviečkovice
- 1 cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 3 cm čerstvého zázvoru
- 100 ml sójovej omáčky
- 2 mladé cibuľky
- pol lyžičky mletého čili
- 1 lyžica čierneho sezamu
- soľ, mleté čierne korenie
- olivový olej
POSTUP:
- Na olivovom oleji opečte cibuľu nakrájanú na mesiačiky. Pridajte očistené cesnaky nakrájané na plátky a restujte. Aby jedlo exoticky voňalo, pridajte do panvice zázvor nakrájaný na jemné kúsky. Premiešajte a pridajte nakrájanú, osolenú a okorenenú bravčovú sviečkovicu.
- Podlejte sójovou omáčkou, trochou vody a varením nechajte omáčku zhustnúť. Primiešajte našikmo nakrájané cibuľky a posypte čili a čiernym sezamom. Hotovo.
Ďalší FANTASTICKÝ RÝCHLY RECEPT V JEDNEJ PANVICI je na ďalšej strane...
Krevety presne tak ako iné plody mora vyžadujú minimalistický kulinársky zásah. Tak najlepšie vynikne ich chuť. Surové krevety poznáte podľa toho, že majú sivú farbu, ktorá sa tepelnou úpravou zmení na oranžovú. Ak kupujete mrazené nevylúpané krevety, nechajte ich mierne rozmraziť a mäso z nich vyberte. Uľahčíte tak prácu svojim hladošom.
Tigrie krevety na cesnaku
Zdroj: FOTO A DEKORSTYLING ALENA HRBKOVÁ/Gurmet
Krevety presne tak ako iné plody mora vyžadujú minimalis-tický kulinársky zásah. Tak najlepšie vynikne ich chuť.
4 PORCIE, PRÍPRAVA 5 MINÚT, VARENIE 10 MINÚT
Potrebujete:
- 16 tigrích kreviet
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička drveného červeného korenia
- šťava z 1 citróna
- 80 ml sherry alebo koňaku
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- 3 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
- soľ, mleté čierne korenie
- 125 ml olivového oleja
- bageta na podávanie
POSTUP:
- V panvici rozohrejte na jemnom plameni olej a vhoďte doň najemno nakrájaný cesnak a červené korenie. Restujte asi 1 minútu, kým sa cesnak neopečie dozlatista.
- Zvýšte teplotu, prisypte krevety, pridajte citrónovú šťavu, sherry a mletú papriku.
- Dobre premiešajte a restujte za stáleho miešania, kým krevety nezmenia farbu. Bude to trvať asi 5 minút. Odstavte z ohňa, krevety s olejom dajte na vyhriaty tanier, osoľte, okoreňte, posypte petržlenovou vňaťou a podávajte s čerstvou bagetou.