Znojemské bravčové plátky
4 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 60 MINÚT
Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková
POTREBUJETE:
- 8 menších plátkov z bravčového karé
- 2 veľké cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- pol menšieho zeleru
- 1 väčšia mrkva
- 2 bobkové listy
- 4 zrniečka nového korenia
- 4 zrniečka čierneho korenia
- štipka mletého muškátového orieška
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- pol pohára zaváraných uhoriek v sladkokyslom náleve
- 2-3 zemiaky uvarené v šupke
- soľ, mleté čierne korenie
- domáca bravčová masť na opekanie
- tarhoňa, ryža alebo zemiaková kaša ako príloha
POSTUP:
- Plátky mäsa umyte, osušte a natenko vyklepte. Z každej strany osoľte a okoreňte.
- Očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu uduste v hrnci na troche masti. Keď zosklovatie, pridajte plátky cesnaku. Po chvíli primiešajte najemno nastrúhaný zeler, mrkvu, bobkové listy, nové a čierne korenie.
- Pár minút duste a dochuťte muškátovým orieškom a paprikou. Prikryté duste za občasného miešania asi 10 minút.
- Zatiaľ v panvici s nepriľnavým dnom krátko z oboch strán opečte na rozohriatej masti plátky karé. Plátky preložte do hrnca k zelenine. Občas premiešajte a duste 20 minút. Podľa potreby dolejte horúcou vodou.
- Mäso vyberte na tanier, do hrnca pridajte nastrúhané uhorky a popučené uvarené zemiaky. Premiešajte a vráťte mäso. Podlejte vodou a duste ešte do mäkka asi 10 minút. Podávajte s opečenou tarhoňou alebo ryžou.
Recepty pokračujú na ďalšej strane >>>