objednať časopis
všetky kategórie

"Panenka", kotlety či prírodné rezne s poriadnou porciou omáčky, rozvoňajú aj susedovu záhradu. Kto by odolal?

Znojemské bravčové plátky

4 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 60 MINÚT

Znojemské bravčové plátky.
Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková

POTREBUJETE:

  • 8 menších plátkov z bravčového karé
  • 2 veľké cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • pol menšieho zeleru
  • 1 väčšia mrkva
  • 2 bobkové listy
  • 4 zrniečka nového korenia
  • 4 zrniečka čierneho korenia
  • štipka mletého muškátového orieška
  • 1 lyžička mletej červenej papriky
  • pol pohára zaváraných uhoriek v sladkokyslom náleve
  • 2-3 zemiaky uvarené v šupke
  • soľ, mleté čierne korenie
  • domáca bravčová masť na opekanie
  • tarhoňa, ryža alebo zemiaková kaša ako príloha
Mrkvová roláda.
Čítajte viac
Výborný OBED Z MRKVY: Urobte z nej roládu, polievku i hlavný chod!

POSTUP:

  1. Plátky mäsa umyte, osušte a natenko vyklepte. Z každej strany osoľte a okoreňte.
  2. Očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu uduste v hrnci na troche masti. Keď zosklovatie, pridajte plátky cesnaku. Po chvíli primiešajte najemno nastrúhaný zeler, mrkvu, bobkové listy, nové a čierne korenie.
  3. Pár minút duste a dochuťte muškátovým orieškom a paprikou. Prikryté duste za občasného miešania asi 10 minút.
  4. Zatiaľ v panvici s nepriľnavým dnom krátko z oboch strán opečte na rozohriatej masti plátky karé. Plátky preložte do hrnca k zelenine. Občas premiešajte a duste 20 minút. Podľa potreby dolejte horúcou vodou.
  5. Mäso vyberte na tanier, do hrnca pridajte nastrúhané uhorky a popučené uvarené zemiaky. Premiešajte a vráťte mäso. Podlejte vodou a duste ešte do mäkka asi 10 minút. Podávajte s opečenou tarhoňou alebo ryžou.

Recepty pokračujú na ďalšej strane >>>

Kategórie