Nemôžete laktózu? Lahodnú kašu uvaríte bez problémov zo všetkých druhov rastlinných mliek – dokonalá je s kokosovým. A pre fit verziu vymeňte klasickú krupicu za špaldovú celozrnnú.

Horúca čokoláda zohreje aj zblíži.
Čítajte viac
HORÚCA ČOKOLÁDA krásne zohreje aj zblíži: No ak chcete spať ako bábätko, uvarte si radšej...

Vianočná krupicová kaša (Ježiškova kašička)

4-5 PORCIÍ, VARENIE 15 MINÚT

Potrebujete:

  • 600 ml plnotučného mlieka
  • 6 lyžíc detskej krupice
  • kryštálový cukor podľa chuti (med)
  • soľ
  • maslo na poliatie a mletá škorica na posypanie
Anketa
Premýšľate počas sviatkov nad tým, ako po nich čo najrýchlejšie zhodiť?
  • 50%
  • 50%

Postup:

  1. V hrnci zohrejte mlieko. Do takmer vriaceho mlieka pridajte lyžicu cukru, štipku soli a postupne metličkou vmiešavajte detskú krupicu.
  2. Zahustené mlieko ešte chvíľu povarte. Ešte horúcu kašu prelejte do tanierov, pokryte tenkými plátkami masla, posypte mletou škoricou a kryštálovým cukrom. Môžete podávať.

Kategórie