Zdajú sa vám mäkké syry ako ricotta, mascarpone či smotanový syr rovnaké?
17. 4. 2019, 9:42 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:20)

Zdroj: Shutterstock
Reklama
Zdajú sa vám mäkké syry ako ricotta, mascarpone či smotanový syr rovnaké?
- Dĺžka prípravy (min): 5
- Počet porcií: 1
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 500 g smotanového jogurtu (gréckeho)
- 200 g kyslej smotany
- 1 ks soľ
Postup
Krok 1
Do misky dajte jogurt a kyslú smotanu. Podľa chuti osoľte.
Krok 2
Sitko vysteľte mušelínom a nalejte doň jogurt so smotanou. Nechajte odkvapkať cez noc. V sitku zostane smotanový syr a odkvapká z neho srvátka, ktorú môžete použiť do pečenia.