Reklama

Zdajú sa vám mäkké syry ako ricotta, mascarpone či smotanový syr rovnaké?

Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Zdajú sa vám mäkké syry ako ricotta, mascarpone či smotanový syr rovnaké?

  • Dĺžka prípravy (min): 5
  • Počet porcií: 1
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 500 g smotanového jogurtu (gréckeho)
  • 200 g kyslej smotany
  • 1 ks soľ

Postup

Krok 1

Do misky dajte jogurt a kyslú smotanu. Podľa chuti osoľte.

Krok 2

Sitko vysteľte mušelínom a nalejte doň jogurt so smotanou. Nechajte odkvapkať cez noc. V sitku zostane smotanový syr a odkvapká z neho srvátka, ktorú môžete použiť do pečenia.