Reklama

TOTO je NAJ bublanina na Slovensku: Víťazka zdedila recept po šikovnej babičke (RECEPT)

Veronika Kollárová/Laura Witteková

Zdroj: Veronika Kollárová/Laura Witteková

Reklama

TOTO je NAJ bublanina na Slovensku: Víťazka zdedila recept po šikovnej babičke (RECEPT)

  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujete:

  • 6 ks domácich vajec
  • 370 g práškového cukru
  • 150 ml teplej vody
  • 370 g polohrubej múky
  • pol ks balíčka kypriaceho prášku
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 150 ml oleja
  • 1 ks sezónne ovocie, práškový cukor na posypanie
  • 1 ks tuk na vymastenie a múka na posypanie plechu

Postup

Krok 1

Žĺtky vymiešajte s cukrom do penista, postupne pridávajte striedavo teplú vodu a múku zmiešanú s kypriacim práškom a vanilkovým cukrom. Potom do zmesi pridajte olej.

Krok 2

Na koniec zľahka vmiešajte tuhý sneh z bielkov a cesto vylejte na vymastený a vysypaný plech. Na vrch poukladajte umyté a osušené ovocie podľa chuti.

Krok 3

V rúre vyhriatej na 180 °C pečte približne 20 minút. Po vychladnutí nakrájajte a zľahka poprášte práškovým cukrom.