TOTO je NAJ bublanina na Slovensku: Víťazka zdedila recept po šikovnej babičke (RECEPT)
11. 5. 2020, 10:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:22)

Zdroj: Veronika Kollárová/Laura Witteková
Reklama
TOTO je NAJ bublanina na Slovensku: Víťazka zdedila recept po šikovnej babičke (RECEPT)
Zdroj: Archív
Zdroj: Veronika Kollárová/Laura Witteková
Zdroj: Archív
Galéria k článku
6 fotografiíPrejsť do galérie
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujete:
- 6 ks domácich vajec
- 370 g práškového cukru
- 150 ml teplej vody
- 370 g polohrubej múky
- pol ks balíčka kypriaceho prášku
- 1 balíček vanilkového cukru
- 150 ml oleja
- 1 ks sezónne ovocie, práškový cukor na posypanie
- 1 ks tuk na vymastenie a múka na posypanie plechu
Postup
Krok 1
Žĺtky vymiešajte s cukrom do penista, postupne pridávajte striedavo teplú vodu a múku zmiešanú s kypriacim práškom a vanilkovým cukrom. Potom do zmesi pridajte olej.
Krok 2
Na koniec zľahka vmiešajte tuhý sneh z bielkov a cesto vylejte na vymastený a vysypaný plech. Na vrch poukladajte umyté a osušené ovocie podľa chuti.
Krok 3
V rúre vyhriatej na 180 °C pečte približne 20 minút. Po vychladnutí nakrájajte a zľahka poprášte práškovým cukrom.