objednať časopis
všetky kategórie

Ríbezľový džem mu dodá šmrnc a rum tú správnu arómu

TVAROHOVÝ MREŽOVNÍK

Mrežovník je nielen pekný koláč na pohľad, ale je aj veľmi chutný a krehký.
Mrežovník je nielen pekný koláč na pohľad, ale je aj veľmi chutný a krehký.
Zdroj: profimedia

 

NA CESTO:

  • 500 g hladkej múky špeciál + na pomúčenie dosky
  • 1/2 balíčka kypriaceho prášku
  • 1 lyžičku mletej škorice
  • 250 g tuku (masla, Hery)
  • 120 g práškového cukru
  • 1/2 balíčka vanilkového cukru
  • 1 vajce
  • 2 lyžice mlieka
  • 1 lyžicu rumu
Do cesta pridáme 1 lyžičku mletej škorice, dodá cestu tú správnu vôňu.
Do cesta pridáme 1 lyžičku mletej škorice, dodá cestu tú správnu vôňu.
Zdroj: profimedia

NA PLNKU:

  • 0,5 l mlieka
  • 1 balíček vanilkového pudingu
  • 2 lyžice kryštálového cukru
  • 250 g tvarohu
Do plnky spotrebujete 250 g tvarohu.
Do plnky spotrebujete 250 g tvarohu.
Zdroj: profimedia

NA POTRETIE:

  • pikantný džem (ríbezľový)
Na potretie mrežovníka sa výborne hodí pikantný ríbezľový džem.
Na potretie mrežovníka sa výborne hodí pikantný ríbezľový džem.
Zdroj: profimedia

POSTUP: 

  • Pripravíme cesto: Preosiatu múku, kypriaci prášok, škoricu, zmäknutý tuk, práškový a vanilínový cukor rozmiešame, pridáme rozšľahané vajce, mlieko a rum. Vypracujeme hladké cesto, rozdelíme ho na 3 časti a dáme do chladu.
Preosiatu múku, kypriaci prášok, škoricu, zmäknutý tuk, práškový a vanilínový cukor rozmiešame, pridáme rozšľahané vajce, mlieko a rum. Vypracujeme hladké cesto
Preosiatu múku, kypriaci prášok, škoricu, zmäknutý tuk, práškový a vanilínový cukor rozmiešame, pridáme rozšľahané vajce, mlieko a rum. Vypracujeme hladké cesto
Zdroj: profimedia
  • Pripravíme plnku: Z mlieka, pudingového prášku a cukru uvaríme hustý puding. Keď vychladne, pridáme tvaroh a spolu dobre vymiešame.
Hlavnou ingredienciou do cesta je 500 g hladkej múky špeciál  špeciál, pripravte si aj ostatné suroviny a pustite sa do pečenia.
Hlavnou ingredienciou do cesta je 500 g hladkej múky špeciál špeciál, pripravte si aj ostatné suroviny a pustite sa do pečenia.
Zdroj: profimedia
  • Vychladené cesto rozdelíme na pomúčenej doske na tri časti. Jeden diel cesta rozvaľkáme, uložíme na hlbší plech vystlaný papierom na pečenie a rozotrieme naň plnku. Rozvaľkáme druhý diel cesta a položíme na plnku. Popicháme vidličkou a natrieme džemom.
Rozvaľkáme druhý diel cesta a položíme na plnku. Popicháme vidličkou a natrieme džemom.
Rozvaľkáme druhý diel cesta a položíme na plnku. Popicháme vidličkou a natrieme džemom.
Zdroj: profimedia
  • Tretí diel rozvaľkáme na hrubší plát. Radielkom ho pokrájame na pásiky široké asi 1,5 cm a urobíme z nich na koláči mriežku. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C 20 až 25 minút.
Radielkom nakrájame pásiky široké asi 1,5 cm a urobíme z nich na koláči mriežku.
Radielkom nakrájame pásiky široké asi 1,5 cm a urobíme z nich na koláči mriežku.
Zdroj: profimedia

Kategórie