Spoznajte všetky druhy horčice: Viete, ktorá je najznámejšia?
19. 8. 2019, 21:10 (aktualizované: 15. 7. 2024, 16:52)

Spoznajte všetky druhy horčice: Viete, ktorá je najznámejšia?
Horčičné semienka zoženiete v niekoľkých farebných variáciách – hnedé, čierne alebo biele. Biele sú najjemnejšie. Včelári majú túto rastlinu radi pre jej medonosnosť. Bežne sa ňou ochucuje konzervovaná zelenina, uhorky a huby. Výborná je v indickej kuchyni. A kde by sme boli bez klasickej horčice? Dnes ju zoženiete za pár drobných, ale v minulosti ju ľudia vyrábali doma z podrvených horčičných semien a octu.
Poznáme horčicu:
Plnotučná – u nás asi najznámejšia. V iných krajinách ju nemajú až tak radi. Je najjemnejšia.
Kremžská – zmes bielych a čiernych, nahrubo pomletých semien s vyšším podielom cukru.
Dijonská – je výraznejšia, vďaka muštu z nezrelého hrozna má ovocnú príchuť.
Nemecká – pomerne korenistá so sladkastou chuťou.
Anglická – pálivá horčica je zmes horčičného prášku s vodou.
Celozrnná – ochutená červeným a vínnym octom.
Francúzska – ostrá, nahrubo pomletá, vhodná do omáčok
Foto: Shutterstock