Reklama

Spoznajte všetky druhy horčice: Viete, ktorá je najznámejšia?

Reklama

Spoznajte všetky druhy horčice: Viete, ktorá je najznámejšia?

Horčičné semienka zoženiete v niekoľkých farebných variáciách – hnedé, čierne alebo biele. Biele sú najjemnejšie. Včelári majú túto rastlinu radi pre jej medonosnosť. Bežne sa ňou ochucuje konzervovaná zelenina, uhorky a huby. Výborná je v indickej kuchyni. A kde by sme boli bez klasickej horčice? Dnes ju zoženiete za pár drobných, ale v minulosti ju ľudia vyrábali doma z podrvených horčičných semien a octu.

Poznáme horčicu:

Plnotučná – u nás asi najznámejšia. V iných krajinách ju nemajú až tak radi. Je najjemnejšia.

Kremžská – zmes bielych a čiernych, nahrubo pomletých semien s vyšším podielom cukru.

Dijonská – je výraznejšia, vďaka muštu z nezrelého hrozna má ovocnú príchuť.

Nemecká – pomerne korenistá so sladkastou chuťou.

Anglická – pálivá horčica je zmes horčičného prášku s vodou.

Celozrnná – ochutená červeným a vínnym octom.

Francúzska – ostrá, nahrubo pomletá, vhodná do omáčok

Foto: Shutterstock