
Najlepšie slovenské paradajky: Šupnite ich do minestrone podľa známej kuchárky!
Najlepšie slovenské paradajky: Šupnite ich do minestrone podľa známej kuchárky!
Najlepšie slovenské paradajky: Šupnite ich do minestrone podľa známej kuchárky!
- 0 min.
- porcie: 0
- Stredná
Suroviny
Potrebujete:
- 1 ksza hrsť bielej fazule alebo cíceru
- 1 kscuketu
- 3 ksstonky zeleru
- 1 kspetržlen
- 3 ksmrkvy
- 2 ksčervené cibule
- 3 kszemiaky (môžu byt aj bataty)
- 1 hrnčekcestovín (penne, orzo, dusilo...)
- 1 ksčili papričku
- 1 lyžicakurkumy
- 250 mlparadajkového pyré
- 500 gcherry paradajok
- 1 kspetržlenovú vňať a bazalku
- 100 gparmezánu
- 1 ksextra panenský olivový olej
- 1 kssoľ, čerstvo mleté čierne korenie
- 2 lvývaru alebo vody
Postup
krok
V hrnci na olivovom oleji orestujte nakrájanú mrkvu, zeler a cibuľu. Pridajte deň vopred namočenú fazuľu a na kocky nakrájané zemiaky. Pridajte aj paradajkové pyré, kurkumu, čili, osoľte, okoreňte a zalejte trochou vývaru. Varte asi pol hodiny.
krok
Keď je fazuľa dostatočne mäkká, pridajte nakrájanú cuketu, celé cherry paradajky, cestovinu a zalejte zvyškom vody alebo vývaru. Varte ešte asi 10 až 15 minút.
krok
Pred koncom pridajte nasekané bylinky a trochu oleja. Polievka by mala byť hustá, časť (1/3) môžete aj prepasírovať alebo rozmixovať.
krok
Na tanieri môžete polievku ozdobiť parmezánom a petržlenovou vňaťou.
Kategórie
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Jablkové galetky so slaným karamelom: Doprajete si tento pôžitok?

Kysnutý koláč so slivkami: Je snáď niečo lepšie?
