Milé a malinké: Jedzte mungo skôr surové
28. 4. 2018, 20:18 (aktualizované: 15. 7. 2024, 16:42)

Zdroj: archív
Milé a malinké: Jedzte mungo ich skôr surové
Vhodné na trávenie
Tým, že obsahuje veľa bielkovín, mangánu, železa, horčíka, kyseliny listovej a fosforu je vhodné na naše trávenie a vylučovanie. Výborne prečisťuje telo. Ak neviete, čo dať do studených mís a šalátov, nezabudnite na mungo.
Mungo je ideálne na nakličovanie, veľmi rýchlo rastie. Rozmýšľate, že sa budete sami oň starať? Ak chcete, aby vám vyrástli krásne rovné klíčky, nechajte mungo klíčiť v jednej vrstve na menšom plechu. Dobrým tipom je údajne položiť naň sáčok naplnený vodou a zaviazaný. Klíčky sa nebudú krútiť. Ak chcete pripraviť mungo varením, najprv ho predtým namočte na pol dňa a potom varte vo vode vyše hodinu. Nemiešajte ho, zbierajte penu a nakoniec dobre posoľte.
Foto: Foody