Reklama

Milé a malinké: Jedzte mungo skôr surové

archív

Zdroj: archív

Reklama

Milé a malinké: Jedzte mungo ich skôr surové

Vhodné na trávenie
Tým, že obsahuje veľa bielkovín, mangánu, železa, horčíka, kyseliny listovej a fosforu je vhodné na naše trávenie a vylučovanie. Výborne prečisťuje telo. Ak neviete, čo dať do studených mís a šalátov, nezabudnite na mungo.

Mungo je ideálne na nakličovanie, veľmi rýchlo rastie. Rozmýšľate, že sa budete sami oň starať? Ak chcete, aby vám vyrástli krásne rovné klíčky, nechajte mungo klíčiť v jednej vrstve na menšom plechu. Dobrým tipom je údajne položiť naň sáčok naplnený vodou a zaviazaný. Klíčky sa nebudú krútiť. Ak chcete pripraviť mungo varením, najprv ho predtým namočte na pol dňa a potom varte vo vode vyše hodinu. Nemiešajte ho, zbierajte penu a nakoniec dobre posoľte.

Foto: Foody