Reklama

Langoš je večný: Túto maďarskú palacinku zbožňujeme

Ešte viac syra...

Zdroj: Instagram@springlane.de

Reklama

Pozrite si celý postupový recept.

DOMÁCE LANGOŠE

Na voňavé langoše sa zbiehajú slinky.

Zdroj: Instagram@dobrejedlo

Na voňavé langoše sa zbiehajú slinky.

8 KUSOV, PRÍPRAVA 35 MINÚT, KYSNUTIE CESTA 40-50 MINÚT

  • 500 g hladkej múky
  • 10 g soli
  • 1 vajce
  • 125 ml kyslej smotany
  • 200 ml vlažného mlieka
  • 1 balíček sušeného droždia (7 g)
  • 1 lyžička cukru
  • olej na vyprážanie
  • NA PODÁVANIE:
  • 100 ml oleja";i:10;s:22:"3-4 strúčiky cesnaku";i:11;s:27:"kyslá smotana podľa chuti";i:12;s:19:"250 g tvrdého syra

POSTUP:

  1. Do misy preosejte hladkú múku so soľou. Pridajte vajce, smotanu, vykysnutý kvások pripravený z 50 ml vlažného mlieka, droždia a cukru a dolejte zvyšných 150 ml mlieka. Vypracujte jemné a vláčne cesto.
  2. Cesto poprášte lyžicou hladkej múky a nechajte ho prikryté čistou utierkou na teplom mieste nakysnúť. Zväčší svoj objem dvojnásobne.
  3. Cesto rozdeľte na 8 rovnakých častí a tie naolejovanými rukami rozťahujte do tvaru langoša. Po okrajoch cesto nechajte hrubšie a v strede tenšie. Snažte sa cesto nepretrhnúť. Môžete si pomôcť tak, že ho budete tvarovať na naolejovanom tanieri.
  4. Langoše postupne vysmážajte z oboch strán vo väčšom množstve oleja rozohriatom na 170 až 180 °C. Hotové potrite olejom zmiešaným s pretlačeným cesnakom. Podľa chuti podávajte s kyslou smotanou, nastrúhaným syrom alebo s kečupom.

Dobrá rada
Ak robíte väčšie množstvo langošov, jednotlivé bochníky cesta si navážte na kuchynskej váhe, aby boli langoše rovnako veľké.