Kuracie prsia, ktoré budete milovať! (RECEPT)

Kuracie prsia  sú "plané", ľahko stráviteľné mäso, ktoré môžete upraviť na množstvo spôsobov. Ten najjednoduchší a pre mnohých aj najchutnejší je marinovať ich a opiecť na panvici, či upiecť v rúre.

Ponúkame recept a niekoľko ďalších skvelých nápadov aj vo fotogalérii!

ÁZIJSKÉ KURACIE PRSIA

4 porcie

  • 4 menšie kuracie prsia
  • himalájska soľ
  • olej na opečenie

Na marinádu:

  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžice čili omáčky
  • 1 lyžica balzamového octu
  • 2 lyžice olivového oleja + na opekanie
  • 1 lyžička na jemno nastrúhaného zázvoru
  • 2 lyžičky hrubozrnnej horčice
  • 1 lyžica pesta z medvedieho cesnaku
  • 1 lyžička medu alebo agávového sirupu

 

1. Kuracie prsia umyte, osušte a posypte trochou soli. Ak veľmi nesolíte, soľ vynechajte.

2. Z ďalších ingrediencií vymiešajte marinádu a vložte prsia. Nechajte cez noc prikryté v chladničke.

3. Marinované prsia vyberte pol hodinu pred tepelným spracovaním. Opečte krátko z oboch strán  na  rozohriatom oleji a preložte do zapekacej misy.

4. Pokvapkajte zvyšnou marinádou, podlejte trochou vody a  15 - 20 minút pečte v rúre vyhriatej na 210 °C. Podávajte s  pečenými paradajkami, ryžou alebo pretlačenými zemiakmi.

Kategórie

Najnovšie video

Odporúčame vám

Diskusia

Sledujte dobré jedlo
na instagrame

Prejsť na profil

Sledujte dobré jedlo
na instagrame

Prejsť na profil